WE-300

Plato

‘Mensen met ervaring gezocht’ had er in de advertentie gestaan. Ervaring? Nou die had ze meer dan zat! Ze wilde het niet kennen, die ervaring kon ze missen als kiespijn, maar ze het die ervaring opgedaan, niet eenmaal, niet tweemaal, niet driemaal, maar ontelbare malen. Elke keer was het rampzalig geweest en had het haar hele leven overhoop gegooid. Telkens weer terug naar het begin om opnieuw te beginnen met opbouwen van een nieuw leven. Het had haar naar de rand van een afgrond geleid, er waren momenten geweest waarop ze ernstig met zichzelf in gesprek was om het leven zelf maar te stoppen in plaats van te wachten op het einde dat door iets anders bepaald werd. Tot dat zomaar opeens daar die gedachte was. ‘Ja hallo, zo ver zal ik het toch niet laten komen, ik wil geen slachtoffer zijn, zeker niet meer dan ik al ben, dat gun ik hen toch zeker niet? Ik ben toch zeker veel meer waard dan die mensen die het woord mens niet eens waardig zijn? Minder dan beesten zijn het zelfs, er is niet eens een woord voor te verzinnen dat de lading in juiste vorm dekt. Wat haar betreft mochten die lui in het openbaar gestenigd worden en een uiterst langzame en zeer pijnlijke dood sterven. Dát zou helaas niet gebeuren maar ze kon wel een ander steentje bijdragen. Ondanks veel levenswijsheid kon ze de gevolgen niet helemaal overzien maar dat gaf ook niet, die boeiden haar niet, het ging erom die mensen te vinden en ze dan aan de schandpaal te nagelen door hun gegevens openbaar te maken. Aan het eind van die dag, aan het eind van een gesprek werd haar op een gegeven moment de hand geschud, “Welkom, samen zullen we zinvol, maar vooral hard nodig, werk doen!”

42 hartenluchtjes op “WE-300

 1. Ja, je opgejaagd worden in je dagelijks leven…daar moet een mens niet aan denken. En je zeker niet op je kop laten zitten. Een mooie WE Melody.
  Wat ben je weer snel! Ik weet net wat het nieuwe woord is 😉
  Fijne zondag en liefs, Kakel

 2. Het is goed dat je ermee gestopt bent. Want zo lang je jaagt is er nog steeds een bepaalde (uiteraard negatieve maar toch) associatie met de dader. Door er mee te stoppen bewijs je jezelf een dienst want je stapt uit het kader. Dan pas vind je rust.
  Goede WE. Velen zullen zich herkennen, denk ik.

 3. Ha Melody, ik kwam even bij je lezen maar helaas staan die vlindertjes door de tekst heen. Kun je ze een stukje opzij (naar links) laten fladderen?
  Tot later. 🙂

 4. Novelle says:

  ja jagen naar gerechtigheid is zeer vermoeiend en vraagt om veel doorzettingsvermogen.En soms moet je gewoon afstand nemen om te overleven.
  Hmmm ik vond dit een zeer ernstige we-300

  • ♫ Mel☺dy ♫ says:

   Allemaal waar Novelle…. doorzettingsvermogen is niet waaraan het mij ontbreekt maar als iets zichzelf bewijst als ‘niet goed voor mij’ dan ben ik (GodZijDank) vaak wel in staat om er een streep onder te zetten….

   Het is geen luchtig onderwerp nee maar dat past ook niet bij mijn inhoud op dit thema.

 5. Een heftige jacht dus inderdaad, lees uit de reacties dat je gestopt ben, is misschien ook wel beter. Gewoon je leven oppakken en verder gaan werkt misschien beter, maar goed wie ben ik om dat te zeggen (hoewel ook wel zat toe moeten passen)

  • ♫ Mel☺dy ♫ says:

   Ja nogal…. en ja ben gestopt en dat was zeker goed voor me. Als ik niet gestopt was was het niet goed met mij afgelopen.

   Jij, wie ook, hebt ieder recht van spreken, is immers iets dat niemand koud laat?!

 6. Heftig… en goed beschreven. Je hart eens kunnen luchten, anderen duidelijk maken wat voor gevolgen slachtoffers ondervinden, dat is goed.
  Goed dat je zelf ontdekte dat je moest stoppen.
  Compliment.

  • ♫ Mel☺dy ♫ says:

   Ja zonder meer! Alleen is er (volgens mij althans) nog steeds veel te weinig aandacht voor die slachtoffers. De daders krijgen alle hulp (geen straf) en de slachtoffers krijgen een trap (of 2,3,4,) na.

   Dank je wel.

  • ♫ Mel☺dy ♫ says:

   Frustratie zit er zeker in….met name deze : in onze maatschappij worden de daders van seksueel geweld aan kinderen als ‘hulpbehoevenden’ behandeld terwijl hun slachtoffers ettelijke trappen na krijgen.

   Heb je vragen, schroom niet en stel ze gerust.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.