WE-300 ´Verhalen´

Plato

Wat was ze nieuwsgierig, wat wilde ze graag het naadje van deze kous weten!
Nou was ze altijd al wel nieuwsgierig van aard geweest, soms zelfs op het irritante af, soms kon ze ook geheel onverschillig aan sommige dingen voorbijgaan. Met betrekking tot dit geval, of soortgelijke gevallen, waar ze in de loop der jaren toch wel redelijk veel ervaring mee had opgedaan, bleef de nieuwsgierigheid haar bezig houden.

Ze besefte….wat je ook maar verzinnen kunt, wat exact de waarheid is zul je nooit weten tenzij je de mogelijkheid krijgt terug te reizen in de tijd naar een zeer concreet bepaalde plaats en tijd, of tenzij het ooit mogelijk zal worden zijn taal te leren verstaan.

Steeds vaker kwam hij voor haar staan, met zijn grote bruine ogen keek hij haar aan, mooie grote kijkers die haar van alles leken te willen vertellen. De stand van de ogen verschilde vaak, ook de oogleden stonden niet altijd gelijk. Soms leken ze triest te kijken, soms vragend, soms blij, soms uitdagend en toch was ook dat telkens een gok qua inschatten want écht weten deed ze het natuurlijk niet.

Soms ook legde hij zijn hoofd in haar schoot, duwde zijn gezicht onder haar handen alsof hij zich verstoppen wilde. De ene keer aandoenlijk en soms zelfs meelijwekkend alsof een groot verdriet in hem schuil ging.

Wat wel steeds duidelijker werd was zijn blijdschap bij haar te zijn, alsof hij besefte dat zijn verleden echt tot het verleden behoorde, zijn heden opnieuw gestart was nadat zij hem uit het asiel had gehaald. Zijn geschiedenis viel tot dusver niet te beschrijven, zijn toekomst daarentegen wel. Kwispelend vertelde hij haar dat zij daarover moest vertellen in de hoop dat het meer van zijn soortgenoten gegund was dat aan hun gruwelvertellingen een eind zou komen.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

24 reacties

 1. Wat fijn! Mijn buren hebben ook onlangs een hondje blij en gelukkig gemaakt. Een nieuwe toekomst. Mooi geschreven verhaal!

 2. Maar dan alléén baasjes die “weten waar ze aan beginnen ” want hoe goed ook de bedoelingen , het beest is er niet mee geholpen als het niet goed gaat. Gelukkig heeft jouw ” hondenbeest” het getroffen met z’n “redders” !

  • ♫ Mel☺dy ♫

   Zoals altijd heb je natuurlijk weer volkomen gelijk 😉
   Deze nuancering liet ik echter heel bewust weg want op ons thuis-gezin is het (volgens mij althans) niet van toepassing.

   Volgens jou dus ook, dank je wel hoor, lief van je.

 3. Haaaa, ik dacht na de derde alinea, een hond en deze keer had ik het goed. Goed geschreven verhaal en ja, als het over asielen gaat kan je er niet genoeg over vertellen. Prma WE dus. Als ik ooit een hond koop, dan is het in een asiel. Ik weet zeker dat het een heel moeilijke keuze gaat worden zo tussen al die bruine hondenogen in.

  • ♫ Mel☺dy ♫

   Goed zoooooo

   Dank je wel.
   Ja dat klopt, kan er veel meer over schrijven, maar dat doe ik dan nu maar niet 😉

   Ik kan het je absoluut aanraden, een puppy bij een fokker klinkt leuk maar is het niet per definitie.

   Om dat te voorkomen, of in ieder geval tot een minimum te beperken, is het slim om van te voren een lijstje te maken van wat je precies wel/niet wilt, dat scheelt een hoop kiezen en voorkomt het risico dat je voor een ‘slechts’ lief snoetje valt…

 4. Wat een originele invulling Melody! Ik heb geen hond maar een kat, en die heb ik ook uit het asiel gehaald. Denk dat zij ook achter is gelaten door iemand die zich niet realiseerde wat het inhoudt om een beestje in huis te halen. Gelukkig woont ze al 7 jaar bij mij!

  • ♫ Mel☺dy ♫

   Dank je wel Jackles…
   Hartstikke mooi… hopelijk nog vele, vele jaren erbij!!

   Wij hebben altijd asieldieren gehad….. de huidige 2 honden dus ook…. Noah is nu 9 en 5 jaar bij ons in december as. en Brego is sinds april bij ons en is nu ruim 3,5

 5. Hij had het niet beter kunnen treffen dan jullie als baasjes. Wat zeg ik: baasjes? BAZEN natuurlijk!
  Mooi liefdevol verhaal, Mel. <3

  Heej, een nieuwe layout. Gaat alles goed met je??

  • ♫ Mel☺dy ♫

   Zo zou ik het niet willen stellen, het kan natuurlijk altijd beter maar voor zover mogelijk doen wij er alles aan onze dieren het zo goed mogelijke te bieden en geven. Dankjewel lieverd voor je complimenten !

   Ja hoor, gaat uitstekend!

   XXX

 6. Oh, wat een originele invalshoek. We hebben hier twee poezen in huis, al ruim een jaar. Gehaald uit het asiel toen ze ongeveer 4 maanden waren en ik heb geen idee wat er met de ene poes gebeurd is, maar ze blijft gewoon hartstikke bangelijk. Zo jammer. Geen idee wat zij in die 4 maanden meegemaakt heeft allemaal.

  • Ken je Jackson Galaxy?
   Wat Cesar Milan voor en met honden doet…. doet deze muzikant met poezen; werkelijk geniaal!
   Google maar eens… en anders mail mij maar, ik kan je wel wat tips geven.

   En ja ….de eerste tijd van een leven is vaak bepalend voor het gedrag van later, is wel te wijzigen maar dat kost veel tijd en heeeeeel veeeeeel geduld en doorzettingsvermogen.

   Dank je wel.

 7. Spanning mooi opgevoerd. Een hondstrouwe makker verdient een veilig huis.

 8. Een hondsmooi verhaal, Mel.
  De dierenliefde spat eraf!

 9. Rebelse Huisvrouw

  Wat een lieve WE. Het is zo dankbaar he, om een dier uit het asiel te halen. Ik heb 18 jaar lang lief en leed gedeeld met Sheba (uit het asiel). Toen ik haar kreeg had ze aan één kant vreemde (brand)wonden en was ze schuw maar gaandeweg werd ze een enorme knuffelkat.

  • Vanavond het moment dat ik door zwangerschapsverlop in 1984 thuis kwam, hadden wij asieldieren, nog steeds…echt 1 van de mooiste dingen die er bestaat om te doen…

   ja joh….dat wat je ze geeft ontvang je in 1000-voud terug.

 10. Wat een leuke invulling, ja zo zijn er veel verhalen te schrijven helaas, we hebben jaren aan het dierenasiel voer geleverd dus kwamen er een paar keer per week. Dan zie je schrijnende dingen maar ook enthousiaste en lieve nieuwe bazen.

  • Dank je wel.
   Ja klopt helaas….. heb zelf ook die ervaringen als vrijwilliger bij de DB…..
   Gelukkig zijn er ook veel mooie verhalen, zoals je zelf ook al aangeeft, dat is ook erg troostrijk vind ik altijd.

 11. Tja, mijn dochter heeft twee honden, heel lieve, levendige, geredde beestjes, waar ze gek op is. De nieuwe buren hebben één hond, die de godganse dag blaft en jankt – kan niet tegen alleen zijn, maar wordt hele dagen alleen gelaten. Ze heeft die buren er op aangesproken, maar die kijken haar ongelovig aan… Ze twijfelt nog wanneer ze vervolgstappen gaat nemen…

 12. Ja hoor die mooie bruine hondenogen kunnen heel veel vertellen, verdriet, liefde aanhankelijkheid, streken willen uithalen, kortom van alles

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.