Plato

De meest ijzingwekkende rillingen liepen haar over het lijf! Van top tot teen gingen alle haartjes, zowel letterlijk als figuurlijk, recht overeind staan. Wat had ze er toch een onbeschrijfelijke giga-hekel aan! Het woord alleen al…. slechts 7 letters…. het woord uitspreken, schrijven, horen, denken en ja zelfs lezen deed haar tot op het bot huiveren.

‘Waar ben je bang voor?’ was een wederkerende vraag die ze telkens met een schouderophalen beantwoordde. “ik ben er niet bang voor, heus niet, echt waar niet, zeker weten van niet, hoe kom je erbij, ik zou echt niet weten waarom ik er bang voor zou moeten zijn, wat is er nou aan angst aan?” alsof ze zichzelf moest overtuigen terwijl ze tegelijkertijd de ander probeerde te overtuigen en daarbij op hetzelfde moment ook constaterend dat dat vruchteloos was. “Jeetje, als ik toch zeg dat ik niet bang ben, nergens voor, dan is dat zo! Je kan me gerust op mijn woord geloven hoor!” Dat waren slechts woorden, het kwam nooit over bij de vraagsteller.

Snel, veel te snel, was daar het moment aangebroken. ‘Je gaat jezelf met je angst confronteren, dat is de enige methode om er overheen te komen. Nee niet tegenstribbelen, ik ga je helpen zolang als het nodig is!’. Hondsberoerd, om niet te zeggen doodziek, diverse gedachten tolden rond. Wat was nou de beste reden om er onderuit te komen zonder dat men haar een lafaard of erger nog een aanstelster zou noemen? In de spiegel sprak ze zichzelf vermanend toe: “even sterk zijn, voor je het weet ben je terug.”

Ze opende de deur, zag een man staan gekleed in een keurig wit pak, hij stak zijn hand uit: ‘kom maar…ik help je, weet je nog?’
Na een, in zichzelf gesproken, vermanend woord stapte ze op de gereedstaande fiets af…

38 Reacties

  1. In een normale setting niet nee…..

   Hier gaat het om mijzelf… toen ik na een ongeluk waarbij ik mijn rug brak alles weer opnieuw moest leren…..

   Ja die therapeuten hebben een ijzeren doorzettingsvermogen en hebben er geen boodschap aan of je ze nou leuk en aardig vindt of helemaal niet 😉

   ♫ Mel☺dy ♫
 1. Dankzij Dwarsbongel begreep ik dat het om een andere vorm van ‘Spinnen’ gaat maar dat ligt aan mijn gebrek aan bewegen denk ik. Ik zit wel eens op een hometrainer en beweeg dan voorzichtig mijn benen. Desalniettemin: leuke WE!

  Rebelse Huisvrouw
 2. AAAAAAAAAH vandaar dat ‘wurgen’ grappig dat we allebei hetzelfde dachten bij spinnen.Op zo’n stilstaand geval ‘rondjes om de kerk rijden’ ik gruw ervan,wat vast komt omdat ik vergelijkbaar met jou dit verplicht moest doen na mijn ongeluk. Ik fiets trouwens nog steeds beroerd,daarom loop ik liever.

  1. Ja inderdaad….. je hebt het helemaal bij het rechte eind.
   Fietsen kan ik nog steeds niet goed… lopen ook niet geweldig maar altijd nog beter dan fietsen….

   ik ben aan t sparen voor een electrische fiets… zodat ik wel vaker de auto kan laten staan…

   ♫ Mel☺dy ♫
 3. Leuk gedaan Melody, ik dacht in eerste instantie ook aan een echt spinnenfobie, maar dat is misschien ook een beetje beroepsdeformatie. Ik heb namelijk tijdens mijn studie onderzoek gedaan naar spinnenfobieën en ook mensen afgeholpen van die fobie (nou ja, afgeholpen niet echt; we leerde ze ermee omgaan, zodat ze niet zo verschrikkelijk angstig meer waren). Mooie WE

  1. Dank je wel Joke…

   Ik heb niets met noch tegen die diertjes…. als ik ze in huis aantref, pak ik ze op en zet ik ze buiten…

   Het lijkt me best lastig maar ook mooi werk als het je lukt om mensen van een fobie af te helpen, dan wel te leren hoe er goed mee om te gaan…. ik ken de andere kant, en ben verre van een gemakkelijke patiënt…..

   dank je wel.

   ♫ Mel☺dy ♫

Voel je welkom & vrij om je ❤️ te luchten...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.