WE-300 – ‘Kerstpiekeren’

Plato

Het was rustig….zou ze wel…zou ze niet?
Net alsof ‘t zo moest zijn kwam haar chef de hoek om….
Meneer Spijkerman?
Jongedame, zeg het eens?
Het is erg rustig vandaag, heeft u er bezwaar tegen als ik de rest van de dag vrij neem?
Nee absoluut niet, ruim je bureau maar op en ga gauw, heb een fijne middag, en na een joviale zwaai draaide hij zich om en liep de afdeling af.

Nog geen half uur later liep ze door de stad met redelijk gehaaste tred, ze wist waar ze heen wilde en wat ze wilde halen.
Hun eerste kerst samen moest toch wel iets bijzonders zijn?
Na enkele jaren op kamers gewoond te hebben woonde ze nu een paar maanden samen en enkele dagen geleden waren ze getrouwd, het was tijd hun paleisje in kerstsferen om te dopen, de hoogste tijd zelfs. Nu ze, onverwacht eigenlijk wel, enkele vrije uren had voelde het alsof ze tijd tekort kwam, in haar hoofd ontsponnen zich de wildste ideeën. Een snelle blik op haar horloge vertelde haar hoeveel tijd ze nog exact over had voor haar kersverse echtgenoot ook thuis zou komen. Ze wilde hem verrassen, het laatste dat hij zou verwachten was een huis aan te treffen in die specifieke sfeer.

Even na vijven ging de deur open, zij merkte het niet, zó in gedachten verzonken, in zichzelf mompelend alsof ze met een onzichtbaar iemand een heftige discussie voerde. Om haar heen lagen diverse smalle en langwerpige dozen, de deksels van die dozen er weer omheen, de inhoud open en bloot in het zicht.

Op zijn hurken zakte echtgenoot naar beneden om op haar ooghoogte te komen. ‘Wat is er?’ Haar tranen met moeite onderdrukkend stamelde ze: Ik wist niet welke jij het mooist zou vinden… bovendien past geen enkele!

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

20 reacties

 1. Ach heden, da’s een droef begin van de kerst. Maar hopelijk heeft hij getroost tot ze niet meer piekerde. En ja, je bent weer onnavolgbaar snel. Hoe je dat toch elke keer weer doet.

  • 😛 ze hebben ze allemaal terug gebracht en andere uitgekozen en toen was het toch nog allemaal oke.

   Ehhh tja ehhhh net als anders he?
   Het thema zien…..logbericht openen en vingers op het toetsenbord leggen en ze de vrije hand geven 😉

 2. Je bent weer super snel met je tobbende bruidje. Het komt vast helemaal goed met hun kerstsfeertje.

 3. Leuk Melody, piek(eren) problemen!
  Heel leuk geschreven, ik leefde met haar mee!
  Was je het zelf??

  Liefs Petr@

 4. Aggossie toch, ik zie haar zitten met gewoon nét iets teveel op de hals gehaalde leuke ideetjes. Maar ik denk dat de verrassing toch wel overgekomen is 😉

 5. Waw, dat is snel. Top hoor!

 6. Oh je was het zelf. Wat een héérlijke herinnering moet dat nu zijn. Toen was het natuurlijk heel anders. 😉

 7. Ook toevallig. 30 jaar geleden, geen kerstsfeer.In dat jaar 1983 overleed mijn zoon. Nu 30 jaar later ook geen kerstsfeer door verlies van mijn man.Toch zijn er wel mooie andere herinneringen aan kerst .
  Liefs, Ria

  • Ach lieve Ria, wat naar allemaal!!
   Wij stonden toen aan het begin….wisten (gelukkig niet) wat ons boven het hoofd hing….
   En ja terugkijkend zijn er intens verdrietige dingen maar ook intens mooie dingen, beiden kunnen op hun eigen wijze gekoesterd worden.

   –xxx

 8. En uiteindelijk….kwam er een olifant in de vorm van een liefhebbende echtgenoot die dit verhaaltje uit blies met zijn snuit!
  En…uiteindelijk staat deze liefhebbende echtgenoot nog steeds klaar met zijn zakdoekkie!

 9. Mooi geschreven. Voelde liefde in het verhaal.

 10. Mooi verhaal en geen fictie begrijp ik. Ja zo je kersverse man willen behagen hoort er zo bij. Die piek is vast nog wel eens vervangen. Net als je achtergrond weer veel wisselt…
  Ik had nog nooit gekookt toen ik ging trouwen. De eerste keer was alles mislukt pfff… De karbonaadjes waren net crackers, de aardappels niet gaar, de boontjes bijna tot snot gekookt, geen jus, haha 43 jaar geleden had ik er echt buikpijn van hoor.
  Maar het is toch wel goed gekomen.

  • dank je wel, ja klopt.
   Haha ja de eerste jaren wel, maar nu al vele jaren geen boom meer, ivm katten enzo….

   herkenbaar hoor, zo moet iedereen het met vallen en opstaan leren he? Mijn voordeel was hierin dat ik eerst op kamers heb gewoond dus toen we eenmaal samenwoonden ik al uit ervaring wist hoelang iets moest koken om te garen zonder in snot te veranderen of ongaar op de tafel te komen 😉

   gelukkig maar he…

   Ja heb wat thema’s uitgeprobeerd voor ik deze vond en me ook aan de achterkant beviel. Heb maar 1 ding niet kunnen aanpassen aan mijn wensen dat moet dan maar. En ja onrust tussen de oren maakt dat ik dan ga freubelen, des te vaker mijn layout wisselt des te onrustiger ik ben….teken aan de wand hihihi

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.