WE-300

Plato – WE300 – Boeien

Bezitsdrang heb ik niet, nooit gehad ook, én eigendomsdrang is mij ook vreemd. Eén van mijn sterkste en tegelijkertijd zwakste eigenschappen is mijn gulheid. Ook kan ik het niet laten wensen van andermans ogen af te lezen en die dan zo snel mogelijk te vervullen.

Komen we bij het lenen van, of uitlenen aan, aan dan is ‘t een heel ander verhaal. Ik heb vroeger geleerd dat je hetgeen je leent altijd terug geeft. In diezelfde leer ging ik er ook altijd van uit dat wanneer ik iets uitleende ik dat ook ooit terug zou krijgen.

Iets dat mij, meer dan de helft van mijn leven, enorm dierbaar is heb ik een hele tijd geleden uitgeleend. Op een gegeven moment vroeg ik het terug. “Dat heb ik je allang teruggegeven’ was het antwoord. Ik ontkende dat ten stelligste waarop ik vervolgens aangesproken werd op mijn mentale staat, en dat ik het teruggeven vergeten zou zijn en maar eens heel goed moest gaan zoeken. Ik keerde alles op de kop, maar kon het tot mijn groot verdriet niet terugvinden. Het als ‘verloren’ gewaand, probeerde ik het verlies te accepteren.

Tot enkele weken geleden….ik een foto onder de ogen kreeg waarop ik het betreffende voorwerp in al diens glorie terug zag. De teleurstelling was al enorm maar werd op dat moment reusachtig om van andere emoties in mij maar te zwijgen. Dat mijn gevoelens er bij die persoon totaal niet toe doen was me al danig duidelijk aan het worden maar bij het zien van de foto besefte ik eens te meer dat het die persoon helemaal geen ene rotmoer kan schelen.

Ik troost me met de gedachte dat die persoon kennelijk waarde aan het voorwerp hecht. Overigens wel zonder zich ook maar een ietsiepietsie te realiseren dat het pronken is met andermans veren!

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

38 reacties

 1. Nou ja Melody. Dat is het toppunt van egoïsme!
  Bahbahbah!!! 🙁

 2. Wat lullig. Heb er geen ander woord voor!

 3. Ik begrijp nooit hoe iemand het voor elkaar krijgt om bewust te gaan liegen en daarmee te kunnen leven. Wat ik eigenlijk nog erger vind, is dat jij wordt aangesproken op je geestelijke vermogen terwijl die ander weet dat het aan hem/haar zelf ligt. Hoe ziek moet je dan zijn. Helaas is mij een aantal weken geleden ook zoiets overkomen.

  • ♫ Mel☺dy ♫

   Nee ik ook niet… en eerlijk gezegd wil ik het niet eens kunnen begrijpen.
   Sterker nog, ben blij dat ik dat niet kan begrijpen!

   Ach ja… dat gebeurt mij veel vaker en al heel mijn leven
   voor zover ik me kan herinneren, dus zo’n opmerking
   doet mij erg weinig tegenwoordig.

   Spijt me te lezen dat je uit eigen ervaring weet hoe dat voelt,
   ik kan er redelijk goed mee om gaan maar gun het uiteraard
   een ander niet!

 4. Mensen zijn toch iedere keer weer in staat mij (en hopelijk vele anderen) in verbazing achter te laten. Dit soort acties snap ik gewoon niet. Wat jij zegt, ik wil ze ook niet snappen.

 5. Hier valt me inderdaad de mond van open! Dit dóet een fatsoenlijk mens toch niet!

  • ♫ Mel☺dy ♫

   Jah…. als ik er over na denk, dan mij ook…

   Nou nee, lijkt me niet he?
   Het zou mij in ieder geval niet eens in mijn hoofd opkomen…

 6. Rebelse Huisvrouw

  Walgelijke mentaliteit hebben sommige mensen ja. Het beste is om je schouders op te halen en te denken: het kan me niet zoveel boeien maar toch…

 7. Wat een ‘achterlijke gladiool’ zeg. Iets lenen en dan net doen of het van jezelf is. bahBah.. Wat wonen er toch vreemde mensen op deze aardbol.

 8. Dat zijn vervelende situaties ik leen ook liever geen dingen uit niet omdat ik iets niet kan missen maar om dit soort situaties te voorkomen, het is altijd een ja/nee verhaal en daar kom je nooit uit., ook al weet je zelf beter.

 9. Getver zeg wat een vervelende ervaring zeg

 10. Als de desbetreffende persoon dit leest, zal hij/zij zich toch wel aangesproken voelen, zou je zeggen.
  Wat mij betreft had je naam en toenaam mogen gebruiken:
  Kun je er niet heen om het onmiddellijk terug te halen?

  Inderdaad, rotmentaliteit.

  Overigens: ik leende ook vaak uit in goed vertrouwen.
  Ook dit werd vaak beschaamd, meestal door onachtzaamheid,
  vrees ik. In mijn geval gaat het natuurlijk weer over boeken.
  Ik heb er van geleerd. Ik leen nooit, nooit meer boeken en
  CD’s uit. Soms vindt men dat niet leuk. Maar dat moet
  dan maar.

  Indringende WE, Mel. Ik ben nu zo nieuwsgierig wat dat
  uitgeleende was.

  • ♫ Mel☺dy ♫

   Dat zou je normaliter kunnen zeggen maar ja j
   ij weet net zo goed als ik dat dit niet voor ieder
   mens zal gelden.
   En nee naam en toenaam noemen deed ik niet,
   zal ik ook nooit doen bij wat ook maar,
   daarvoor heb ik toch net iets te veel fatsoen/respect
   of hoe je het ook noemen wilt in mijn donder.
   En nee, erheen en ophalen is ook geen optie.

   ja!

   door schade en schande wordt men ook wijs,
   niet door ouder worden alleen he?

   dank je wel…
   is verder niet relevant voor de we an sich.

 11. Wat heb ik een hekel aan mensen die altijd alles willen lenen.
  Koop het zelf, zeg ik dan altijd. Dat maakt je niet altijd populair
  maar dat heb ik er wel voor over, ik ben door schade en schande
  wijs geworden…
  Je hebt het mooi verwoord in deze WE300!

 12. Iklees het nu pas, tja Melody, wat moet ik hier nu van zeggen?
  Laat het rusten meissie!!!

 13. Wat een rotstreek eigenlijk…

  • ♫ Mel☺dy ♫

   ach ja…. sommige mensen doen nu eenmaal dingen die niet te bevatten zijn…
   Ik kan me er wel druk om maken maar de enige die daar
   last van heeft ben ik zelf dus probeer ik het maar zoveel
   mogelijk naast me neer te leggen…

 14. Phoe, kan me voorstellen dat er heel wat met je gebeurd als je dat ziet!!
  Tja, het is leren met vallen en opstaan, waarbij het vallen vaak erg veel pijn doet en het opstaan een zwaar proces is.

  • ♫ Mel☺dy ♫

   ja klopt allemaal….
   het leven is 1 grote uitdaging…. en ondanks de pijn
   van het vallen, de moeite bij het telkens weer opstaan,
   ga ik er nog steeds helemaal voor 😉

 15. Typisch iemand die het verdient om in de boeien geslagen te worden…

 16. Wat rot van die andere persoon! Maar jij bent dan wel diegene die niet goed snik is omdat jij het kwijt bent en het teruggeven vergeten bent! Goh: ik zou niet weten wat ik zou doen in jouw plaats. Niet alleen teleurgesteld zijn, denk ik. Maar ook furieus… Heb je zelf geen foto van dat object dat eerder genomen werd dan de zijne/hare? Zo kan je misschien ‘bewijzen’ dat het wel van jou is? Liefs, Me

  • ♫ Mel☺dy ♫

   Mijn woede en teleurstelling kwamen weer op inderdaad,
   heb dat weer zo snel mogelijk los gelaten want ik ben
   de enige die daar op een negatieve manier last van heeft.
   Ik gun het een ander niet meer dat men mijn leven,
   en vooral het gevoelsmatige deel ervan, negatief bepaalt.

   Jawel, maar ik wil geen energie noch tijd (meer )
   verspillen aan mensen die willens en wetens
   ervoor kiezen hun leven te vullen met leugens en bedrog
   en voor hun eigen gewin over lijken gaan.
   Bewijzen dat het item van mij is kan ik wel, is echter
   zinloos want een narcist overtuigen van diens
   ongelijk lukt niemand.

   Liefs terug.

 17. Belachelijk! Wat een ontzettend onaardig iemand (understatement). Ik denk niet dat ik zo veel kracht zou hebben om het erbij te laten zitten…

  • ♫ Mel☺dy ♫

   Ja inderdaad!

   ‘kracht’ of misschien wel een gebrek daaraan.. ik weet het niet….
   ik weet wel dat ik het vertik mijn energie (waarvan ik er toch al veel te weinig heb) te verspillen.

 18. Hè wat vervelend. Het is inderdaad maar het beste je de wijste en de sterkste te weten. En als je weer iets uitleent, afspreekt dat je het niet zo lang uitleent, maar het op een bepaalde datum weer terug wilt hebben. En die persoon er dan ook aan helpen herinneren.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.