~ SCHRIJVERIJ ~·WE-300

WE-300 *70*

we300vanplatoPlato‘s

 

70e WE-300 –

 

Thema 25 mei – 22 juni: Musiceren

 

Allereerst een heel hartelijke welkom terug aan Plato natuurlijk na lange (veel te, als ik dat mag zeggen althans) afwezigheid in blogland. Ten tweede, van harte gefeliciteerd, je timing om terug te komen was wel perfect in die zin van aantallen want Musiceren is je 70e thema!

Kriebels in de buik, elke keer weer. Hoe vaak nu al? Geen idee, een schatting die ze echt niet goed kan maken, want dat is nou eenmaal niet haar sterkste punt, zal al snel in de 100-en zo niet 1000-en lopen. Die kriebels, doen haar soms giechelen, alsof ze een verliefde bakvis is, en dat met haar 50+ jaren. Ach, het schaadt niemand, haar al helemaal niet, integendeel, het maakt haar gelukkig, misschien zelfs wel het gelukkigst?!

Noem een gemiddeld theater in het land, zeg tegen haar dat ze er acuut heen moet en dat de tomtom kaduuk is, de gps in haar foon het ook niet doet. Geen probleem, ze stapt achter het stuur, tuft linea recta naar plaats van bestemming, ze kent ze allemaal. De routes zitten in haar bestaan verankerd.

Altijd ruim op tijd wordt de auto zo dichtbij mogelijk het betreffende theater geparkeerd, Hoe vaak ze al niet voor een nog gesloten deur stond omdat ze te vroeg was, weet ze ook niet. Als die deuren dan eenmaal open gaan, zinderend de foyer in na een bezoek aan kamer 100. Alle zintuigen op scherp want in de meeste gevallen kan ze de sound-checks horen, dat is al genieten pur sang. Terwijl de spanning toeneemt probeert ze een relaxte uitstraling te hebben terwijl ze een kopje koffie nuttigt, een knuffel en een babbelt deelt maakt met collega-die-hards en haar eigen gezelschap natuurlijk.

Ja hè hè, e.i..d.e.l.i.j.k. gaan dan die deuren open…. ze mag de zaal in. Spanning stijgt. In de meeste gevallen heeft ze plaatsen op rij 1, en met nog een beetje extra geluk ook nog in het midden. In haar beleving de enige echte juiste plek om te zitten bij haar favorieten.

Het licht dimt… ze hoort voeten schuifelen…. eerste akkoorden klinken…. het feest begint! Gelukzalig MAGISCH Genieten!!!

 

32 Geluchte Hartjes op “WE-300 *70*

 1. Hahaha, ik heb er zelf om gevraagd. Het onderwerp kon haast niet uitblijven. Dat heb je snel en vakkundig geschreven. Het thema lag natuurlijk ook in je wezen verankerd en je hebt het er mooi uitgevist. Hulde.
  Ik wist trouwens niet dat dit de 70e was. Dat houd ik niet zo bij. Maar altijd leuk zo’n jubileumpje.

   1. Nee hoor, niet helaas… het is een onderwerp dat aan jouw hart gebakken is en het is jouw blog. Dan is de keuze begrijpelijk en je schrijft er mooi bevlogen over.

     1. Maar in mijn eerste reactie schreef ik ook geen ‘helaas’ toch? Ik schreef wel ‘haast.’

      Enfin, ik heb dus een jubileum zonder het te weten.

      Nu ik hier toch ben… ik ben samen met Maria naar Burgers dierenpark geweest. Ze had nog nooit zoiets gezien en ze was helemaal hoteldebotel van dat park. Vooral het oceanium vond ze mooi. Nu denken we aan andere dierentuinen. Welke zou jij aanraden?

      1. hmmmm heb ik dan verkeerd gelezen… ik verontschuldig mij nederig bij deze ;-P

       Ja dat klopt wel, leuk toch!

       Haha, en dat vraag jij mij ? Dát antwoord laat zich toch zeker wel raden?

       Alhoewel, misschien toch ook weer niet zo voor hand liggen maar oke, ik zal extra lief zijn en je meer dan 1 optie geven:

       Maria woont in Belgiè….als jij daar bent, kan ik je zonder enige twijfel de dierentuin Pairi Daiza aanbevelen, in Brugelette, zo’n 70km onder Brussel. Helemaal geweldig, het horen en zien vergaat je daar, je weet niet waar je het eerst of het laatst moet kijken.

       Nederland….tja dan natuurlijk met stip, driedubbel, op nr. 1
       Wildlands Emmen…. Voordeel voor jullie is :
       In Emmen leid ik jullie met liefde rond én kunnen jullie een ijsje bij mijn schoonmeisje halen, zooooooo lekkuurrrrrrrrrrr

      2. Eens werden we in een safaripark in Nederland (Burgers? ik weet het niet meer) rondgeleid. Achter de voederjeep aan, in de auto blijvend natuurlijk, werd ons geïnstrueerd om te stoppen voor dieren die nieuwsgierig of onoplettend ons pad kruisten. Op één na, dat was Donald, de oudste van de leeuwen, direct herkenbaar aan zijn moeizame tred. Die moesten we juist negeren door langzaam door te rijden. want Donald knaagde graag aan autobanden. Gelukkig liet hij zich gewillig opij duwen. –

       1. Tegenwoordig gebeurt dat niet meer de Nederlandse dierentuinen, op Safaripark Beekse Bergen na dan waar je zelf de optie hebt om met je eigen auto erdoorheen te rijden.

        Ik kan me wel voorstellen dat dat erg indrukwekkend moet zijn geweest.

 2. Nou mócht je ooit voor een dichte Rijwijkse schouwburg staan ( al weet ik dat die niet jouw favoriet is) rij je éven door naar mij, mag je bij mij even kamer 100 gebruiken want na zó’n lange rit ben je daar dan wel aan toe;-)

  1. ooit…. grinnik….komt rap dichterbij….. 13 januari ben ik zowaar ja wel echt wel, in de Rijswijkse Schouwburg voor Jeans. Die avond wordt ik getrakteerd door mijn vriendin Sjoukje, die in Den Haag woont sinds vele jaren, maar ik ooit bij mij om de hoek had wonen en in 1984 leerde kennen als een nieuwe collega bij de bank 😉 😉 😉

   Jouw kamer 100 is een plekje waar ik wel graag zit hoor, ik ken het immers 😉

 3. Ik had geen andere invulling van je verwacht (-: Als echte die-hard fan loopt je hart over voor Jeans en de woorden klinken dan ook als muziek.
  Lieve groet ♥

  1. 😉 In die zin ben ik wel heel voorspelbaar hè

   Ja ik merk het, fijn voor je!
   Al is het natuurlijk veel belangrijker dat je plezier hebt, geniet ervan hoor!

 4. Zoooo logisch, deze invulling.. leuk beschreven die spanning. Ik herken het wel… Mijn invulling is waarschijnlijk ook wel te raden… tenminste als het allemaal lukt met mijn schrijverij 😉

 5. Bij het zien van het woord Musiceren, moest ik gelijk aan jou denken. Je musiceert heerlijk met woorden! Een vrolijk muziekstuk is het geworden.
  Liefs,
  Nathalie

 6. Leuk hoor zo’n ovenvaste fan. En je schrijft er erg leuk over. Ik voel de kriebels in mijn eigen buik zoals je dat schetst (en ik heb helemaal niets met jeans, kun je nagaan ;-))

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.