~ SCHRIJVERIJ ~·WE-300

WE-300 *67*

Plato‘s 66e WE-300
Thema 1 t/m 31 oktober 2015 : Nadenken

“Wat kijk je bedenkelijk?”
‘Huh? Watte? Wat zei je?’
“Wat kijk je bedenkelijk”.. met de nadruk op elk woord werd de vraag herhaald.

Ze keek hem aan en hij constateerde een flikkering in haar ogen die hem waarschuwde, hij kende haar zo goed, hij wist dat er een soortement van uitbarsting kon volgen als ze dacht dat hij haar niet begreep in een eerste uitleg.
‘Ach..’ zuchtte ze, ‘sommige mensen gebruiken niet dat wat ze gekregen hebben…’
“Ehhh en wát gebruiken ze dan niet?”
‘Hun verstand’…. en weer volgde een diepe zucht.

Hij zweeg even en liet haar woorden tot zich doordringen. Ze zat in de hoek van de bank met de laptop op schoot en had duidelijk iets gelezen waar ze niet blijer van werd. Vanaf zijn zitplaats kon hij niet op haar monitor kijken dus hij wist even niet waarover het ging. Hij boog voorover en keek over de rand even mee. Zag dat ze facebook open had staan.

“Mens! Maak je toch niet zo druk om wat sommigen daar neer kalken.. ze papegaaien anderen na omdat ze zelf interessant willen overkomen terwijl ze niet kunnen verbergen dat ze nog dommer zijn dan het achterwerk van een koe!”
Haar mond viel open! Zo’n spraakwaterval was ze van hem niet gewend, ze schoot in de lach, grinnikend zei ze: ‘Je hebt helemaal gelijk ook!’ Ze klapte de laptop dicht en legde het opzij.
“Koffie dan maar?”
‘Ja tuurlijk!’.

Even later wandelde hij met 2 koppen koffie de keuken uit, de woonkamer in. Hij reikte haar haar beker aan en nam weer plaats. Even later zette zij haar beker opzij en pakte haar laptop weer op schoot.

“Ga je doen?”
‘Mijn facebook-vriendenlijst opschonen. Mensen die hun verstand weigeren te gebruiken wil ik niet volgen en al helemaal geen ‘vriendjes’ mee zijn!’.

42 Geluchte Hartjes op “WE-300 *67*

  1. 😉 ja nou een beetje in ieder geval….. ik kan heel goed heel snel denken en zo mogelijk nog sneller beslissingen nemen…

   Dank je wel.

 1. FB zie ik als iets waar je vooral je zondagse was buiten hangt. Lijkt me vrij vermoeiend. Een aantal “vrienden” verwijderen lijkt me een goed doordachte actie 🙂

  1. Tja jij weet dat ik het ooit afsloot en ook waarom…. ik miste het ook totaal niet… vond die ‘rust’ wel heerlijk ….

   Maar ja….. veel (al dan niet ex-)jeansjes gebruiken FB om te melden wat ze aan het doen zijn en wat er te gebeuren staat en daar wil ik wel graag van op de hoogte blijven dus toen uiteindelijk na lang wikken en wegen maar weer geactiveerd. Weliswaar met heel strikte instellingen en een zeer zorgvuldig selectieproces voor ik iemand als ‘vriend’ toelaat.
   En zodra iemand zich misdraagt dan is het heel simpel, huppakee weg ermee.

   hihi ja zo heel af en toe kan ik dat best als ik ff de wil er voor toepas 😉

   -x-♥

 2. Een blog naar mijn hart. Ook ik loop de laatste tijd tegen dingen aan op fb, waar ik me niet fijn bij vorl (zachtjes uitgedrukt) en denk er ook aan rigoreus te faan ont-vrienden. Waarom op fb wel vrienden blijven als je elkaar irl totaal niet kan vinden?!
  Goed stuk.

  1. Wat een lieve reactie, dank je wel!

   Ik snap je…. ik wilde me niet langer ergeren (ook wel zacht maar iets minder, *glimlach*) uitgedrukt…

   Dat is nog een goede reden!!

   Dank je wel !!!

  1. Ja dat kan ik me wel voorstellen….. als ik het niet nodig zou hebben om van ‘jeans-jes’ hun activiteiten op de hoogte te blijven had ik het ook niet weer opgestart.

 3. Mooie WE, Melody. Eentje om na te denken.
  Helaas zijn er ook mensen die alleen via FB mensen kunnen volgen. Wil je nog een beetje op de hoogte blijven van het wel en wee. (je begrijpt mij wel, hè).
  Maar het is idd triest om ‘vrienden’ te zijn met iemand om te weten wat er speelt.

  Liefs Frederique

 4. Juiste beslissing genomen over FB
  Heerlijke trap onder je kont van manlief om de goede richting te nemen
  Sinds de hack kom ik er ook niet meer, want als een ander zomaar je account kan overnemen en je daarmee flink besmeurt, dan bedank ik daarvoor.

  1. Ja hè, jij snapt dat wel.

   hihi ja af en toe kan hij heel leuk uit de hoeken komen 😉

   Ja inderdaad….. ik heb een (voor mij) gegronde reden dus om FB aan te houden maar helemaal happy ben ik er ook niet mee hoor…

   -x-x-

 5. Ik ben bij elkaar geteld 24 uur lid geweest van die smoelenboek en ik had binnen een uur meer “vrienden” dan ik in mijn leven gehad heb. Duurde langer om er weer van af te komen.

  Je weet zelf heel goed wie je vrienden zijn, die zijn niet via een knop te krijgen. Geniet van je bakkie!

  1. Inderdaad hoor..ben het volkomen met je eens…..

   Ik kijk wel dagelijks omdat ik op de hoogte wil blijven van JEANS-nieuwtjes… en de rest lees ik minder veelvuldig en als iets me echt niet bevalt dan weet ik die persoon heel snel door de uitgang naar buiten te loodsen 😉

 6. En zo is het. Je hoeft niet met iedereen vriendjes te zijn. Als ze wartaal gaan uitslaan is daar de deleteknop.
  Ha, ik ken facebook niet maar zo moet het gewoon zijn.

  Goed geschreven. En dat er daarna een lekker bak koffie was… dat is meer dan goed.

  Doe mij ook maar een bak… nee een mok.

 7. Geen facebook, geen twitter zelfs alleen 112 kunnen bellen in nood op mobieltje. Heerlijk.Ik ben wel blij met mijn weblogvrienden en natuurlijk mijn naaste vrienden.
  Goeie WE

  Liefs, Ria

  1. Dank je wel dame!

   Dat herken ik wel… al kan ik nu gelukkig zeggen dat ik zo goed als niets meer van die ‘ellende’ tegenkom…

 8. Ik heb FB lang gemeden. Ik ben ook selectief met vrienden toelaten en vragen. Dat helpt wel.
  Voor een enkeling die min of meer redelijk discussieert maak ik een uitzondering; grof geschut gaat bij mij meteen overboord.
  Soms hoop ik bij discussies via vrienden opgewonden standjes te laten zien op welke gemanipuleerde info ze zich baseren, en een paar keer heb ik een omslag gezien.
  Verder heb ik tot nu toe alleen maar plezier van FB door interessante contacten, die ik anders nooit ontmoet zou hebben of zelden contact mee zou hebben.

  1. Voorheen had ik FB open… en (probeerde althans) het ongefundeerd negatieve te negeren…. tot ik het zat werd en fb vaarwel zei… Ik moest op dat besluit terug komen omdat ik op de hoogte wil blijven van (ex-)-Jeansjes hun activiteiten…
   Alles staat zoveel op slot en ik ben, net als jij, heel zorgvuldig met het toelaten…dat helpt inderdaad een heel stuk.

   Jouw hoop deel ik wel met je 😉

   Op zich hoeft men het niet met me eens te zijn (uiteraard) maar zodra men ongenuanceerd ‘haatzaaierij’ mede verspreid zonder zelf hun verstand te gebruiken dan is het ook heel simpel… weg ermee.

   Ik heb wel weer plezier in FB en vind het leuk om naast (ex-)-jeansjes anderen te volgen met wie ik raakvlakken heb dus in die zin ben ik het wel met je eens.

   Selectief zijn is niet per definitie een slecht iets hè?!

   Ik wens je in ieder geval nog lang veel plezier en ‘leuke en interessante’ contacten toe.

 9. Een mooi verhaal van deze tijd. Zelf ben ik zeer selectief in het toestaan van vrienden worden in Facebook. En dan nog maak ik onderscheid met wat ik wel voorbij wil zien komen en wat niet. Zo heb ik een heel selectief clubje om mij heen. De small talk met hen vind ik heel gezellig.

  1. Helaas wel he?

   Zo ontzettend jammer dat zulke mensen zich niet realiseren dat ze daarmee niet alleen anderen maar ook zichzelf met name, enorm tekort doen.

 10. Mooie WE! Ik heb onlangs ook mijn “vriendenlijst” opgeschoond. Sommige mensen gooien er alles maar op zonder een seconde na te denken. Ruimde wel lekker op;-)

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.