WE-300 – 54 (2) ~~ Manipuleren

Plato

Op een zeker punt aangekomen in haar leven besloot ze dat ze keuzes moest maken, keuzes die verstrekkende gevolgen zouden hebben. Na lang, in tegenstelling tot haar gewoonte, wikken en wegen kwam ze er niet uit. In haar hoofd was het een chaotische warboel. Op zekere avond, ze was alleen thuis, pakte ze haar schrijfblok en pen. Halverwege het eerste vel, verticaal in het midden, vouwde ze het blad om zodat de vouw de pagina als het ware scheidde.

Linksboven schreef ze ‘Voor’ en rechtsboven schreef ze ‘Tegen’. Vervolgens onderstreepte ze, half bewust en half onbewust, beide titels. Wat er onder beide titels zou komen te staan? Tja dat was nog even de vraag want waar te beginnen, een seconde later betrapte ze zichzelf erop dat ze zich zat af te vragen of het ene moer zou uitmaken wat bovenaan zou staan, halverwege of onderaan, dat deed er immers totaal niet toe? Het enige dat telde was het doel, de weg ernaar toe mocht onduidelijk zijn en zou wellicht moeilijk worden en lang duren maar opgeven behoorde niet tot de mogelijkheden. Hmmmm dit zou nog wel eens een hele klus worden, daarover bestond geen enkele twijfel.

Eerst maar eens koffie! Ze legde de pen neer, stond op en moest zich acuut vastgrijpen, het duizelde haar. Daarna liep ze de keuken in en vulde haar beker met het zwarte goud, een wolkje melk deed de goudkleur nog sterker opdoemen. Ze nam weer plaats aan de tafel, stak een sigaret op en keek naar wat er al op het papier stond. Ze nam de pen weer ter hand en schreef: “Het moet stoppen! Hoe dan ook! Ongeacht de gevolgen! Voor wie dan ook!” Als om die woorden nog wat meer kracht bij te zetten omcirkelde ze die regel een aantal keren.

12 hartenluchtjes op “WE-300 – 54 (2) ~~ Manipuleren

 1. Het moet stoppen. Als ik bij Marja lees zeg ik dat ook. Maar ik kan me ook voorstellen dat het bij de hoofdpersoon in het hoofd moet stoppen. Grenzen trekken, grenzen verleggen, nee zeggen, gelukkig worden. Ik kan me zoveel voorstellen bij die woorden dat het me ook weer gaat duizelen. Voor, tegen? Ze kan schrijven wat ze wil maar van het grootste belang is dat ze trouw is en blijft aan haar keuzes.
  Sterke WE, zonder meer.

 2. Rebelse Huisvrouw says:

  ‘Het moet stoppen’ – heel goed van de vrouw dat ze die keus gemaakt heeft. Uiteindelijk bepaal je zélf wat je in het leven toelaat en wat niet. ‘De een doet en de ander laat toe’ – met die lijfspreuk wordt het al een stuk eenvoudiger in het leven!

  • ♫ Mel☺dy ♫ says:

   Ja precies….. al duurt het soms ‘te’ lang voordat je zelf beseft dat de noodzaak echt hoog is. Alhoewel dat ‘te lang’ ook maar betrekkelijk is want pas als je het echt helemaal op en top ‘genoeg’ vindt, vind je in jezelf ook de kracht om die beslissing te nemen en dan die andere weg in te slaan.

 3. ♫ Mel☺dy ♫ says:

  toen was het ‘wordt’ …
  nu is het gelukkig ‘werd’….
  dat ‘werd’ ‘wordt’ zou gaan vervangen was ooit een utopie maar gelukkig nu al weer vele jaren realiteit.

 4. Het moet stoppen, duidelijke taal! Een beslissing nemen ten koste van iets is niet makkelijk, maar voor jezelf waarschijnlijk het allerbeste.
  Dan pas komt er hopelijk rust in het hoofd!

  • ♫ Mel☺dy ♫ says:

   Je hebt het helemaal goed begrepen…. en inderdaad, die rust die toen volledig ontbrak is gekomen, in kleine stapjes elke dag een stukje verder 😉

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.