WE-300

Plato – Poetsen

Daar was het weer, harriejakkiebah, is toch om helemaal gek van te worden als je dat niet al zou zijn? Ze keek op de klok en zag dat het nog geen winkelsluitingstijd was, snel de schoenen aan, jas aan, autosleutels gepakt en hup snel naar de drogisterij om de hoek. Bij de kassa werd ze met zachte stem begroet, ze was vaste klant voor één bepaald artikel. ‘Zijn ze al weer op meid?’ zuchtend knikte ze ja. ‘Gelukkig heb ik een voorraadje apart liggen zodat ik jou nooit een ‘nee, zijn op’ hoef te verkopen, sprak de verkoopster op zachte toon verder terwijl ze vriendelijk en begripvol glimlachte. ‘Doe maar 5 doosjes, dan kan ik even vooruit’ zei ze vragend en na het afrekenen keerde ze huiswaarts. Nadat ze zich weer van haar schoenen en jas had ontdaan kroop ze op de bank onder een deken graaide de ipad en richtte zich op het spelen van sudoku. Heerlijk tijdverdrijf, vooral als het stil was. De aankopen legde ze in haar troostdoosje dat altijd binnen bereik stond. 1 paar ervan pakte ze uit de verpakking en stopte ze daar waarvoor ze bedoeld waren. De stilte nam toe…. ze had zich al lang geleden neergelegd bij haar ‘zegening’ van het geluidsgestoord zijn maar prees elke keer weer het bestaan van de hulpmiddelen. In haar ooghoek kroop moederpoes naast haar op de rugleuning en begonnen zich vol overgave te wassen. ‘Als de kat zich wast komt er vast een gast’ ….. als dat spreekwoord waar zou zijn had ze 24 uur per dag bezoek. ‘Oh alsjeblieft niet!’. Poes keek even op, zich totaal onbewust van het feit dat haar activiteit een enorm irritant geluid veroorzaakte. Ze aaide de poes en wendde zich weer in alle rust en stilte tot haar spel.

64 hartenluchtjes op “WE-300

 1. Ja ook aan kleine geluiden kun je je vréselijk ergeren zodra ze je opvallen ! Wij zouden eigenlijk oordoppen moeten gebruiken als we werken vanwege de lawaaierige machines maar omdat we nooit lange dagen maken doe ik het nooit !

 2. Ghegheghe, Melody. Frans doet ze ook wel eens in. Nickie kan ontzettend irritant een uur voor etenstijd al beginnen met om eten te zeuren.
  Ik heb ze niet nodig, ik zet gewoon mijn hoortoestellen uit. 😉
  Maar je bent inderdaad snel. Ik had gisteren nog gekeken of er een nieuw woord is. En jij hebt je verhaal al staan.
  Even moest ik nadenken waar jouw ‘poetsen’ op sloeg. En toen viel het kwartje. 🙂

  • ♫ Mel☺dy ♫ says:

   Dat geloof ik graag meis….
   Al benijd ik jou met jouw gehoorprobleem natuurlijk niet maar overgevoelige oren zijn ook geen feestje.

   Haha ja dat mag, het kwartje is immers al ettelijke jaren niet meer in gebruik 😉

 3. Hartelijke Hot Hulk says:

  IK hoef niet meer naar de winkel.
  Bij mij zitten er van die grote rode doppen op mijn oren.

  Goede WE, want je snijdt een punt aan wat niet iedereen begrijpt.

  • ♫ Mel☺dy ♫ says:

   Ik verslijt die krengen bij dozen vol

   Dank je wel, en ja je hebt helaas gelijk. velen kunnen zich er geen voorstelling van maken als ze het zelf niet (h)erkennen…

   • Hahaha ik weet het. Maar het helpt goed, afgelopen september was ik met Mies naar een concert geweest waar een wand gemetseld leek van boxen. Je werd gewoon omver geblazen. Wat was ik blij met die dingen….

    • ♫ Mel☺dy ♫ says:

     Kan ik me levendig voorstellen…. naar zulke concerten ga ik nooit onvoorbereid…. de eerste en belangrijkste stap is voor het kiezen van de juiste plaatsen… en dan de dag zelf ook veel medicatie innemen bijv.

     • En dát kan ik me weer voorstellen. Ik heb er een haat/liefde-verhouding mee. Ik heb niks met mensenmassa’s (hebben we het wel eens over gehad he, dat heb jij ook niet?) maar ik kan wel weer genieten van mensen om me heen op sommige plaatsen. Heel vreemd (nou ja voor mij niet maar dat wordt een heel verhaal hihi). Dat haatgedeelte brengt bij mij ook veel met zich mee. En als ik dan denk aan je gezondheid enzo, dat komt er dan ook nog eens bij he?

       • Ook dat nog eens. De eerste keer dat ik met Mies ging, drie jaar geleden, was ik kapot. Voor mezelf was het al een hele onderneming maar ook nog eens een kind meeslepen…pffff. Nou was dat hele concert al een verhaal op zich, ze mocht niet van mij alleen want ik had gelezen (over een ander concert van die groep) dat men elkaar platgedrukt had toen de deuren opengingen. Enkel en alleen om maar vooraan te kunnen staan. Ik heb het hier dus ook gezien, walgelijk. Het gezicht van Mies, die paniek toen we meegezogen werden…..heeft minstens een week geduurd eer ik me weer een beetje lekker voelde hihi ;-).

        • ♫ Mel☺dy ♫ says:

         Herkenbaar….. heel herkenbaar…. ;-( Daarom ga ik ook niet meer tenzij bij hele hoge uitzondering… Bij voorstellingen in een theater met genummerde plaatsen heb ik t al moeilijk genoeg maar dat heb ik er dan wel over, anders ga ik niet

         • Ik snap dat er voor jou meer bij komt kijken inderdaad. Op een bepaalde manier vertik ik het gewoon om toe te geven aan bepaalde angsten. Beetje SM hihi. Maar dan moet ik naderhand ook een paar dagen bijkomen ;-).

          • ♫ Mel☺dy ♫ says:

           Zolang het zonder medicatie kan zal ik ook de laatste zijn die zal zeggen dat men ze moet slikken…. zeker weten, want het is en blijft chemische zooi…
           maar bij mensenmassa’s die ik niet vermijden kan heb ik ze nodig om te voorkomen dat ik paniekaanvallen krijg en dan ‘gekke’ dingen doe (nou ben ik al helemaal gestoord dus veel geks is in mijn geval normaal, maar de extreme vormen wil ik anderen niet aandoen 😉 )

           Van een uitje bijkomen moet ik ook altijd, ben dat al volledig gewend, mijn uitjes worden dus ook in de agenda gezet als er voor en na ruimte is om voor te bereiden en bij te komen.

          • Ja psies, dat bedoelde ik dus. Ik heb nog net geen last van paniekaanvallen dus ik begrijp hoe het bij jou zit ;-). Dan is het ook beter om ze te slikken anders heb jij jezelf er gewoon mee en dat hoeft niet.

          • ♫ Mel☺dy ♫ says:

           Ja ook dat, ik kan er redelijk mee omgaan, ben het onderhand gewend, het is alleen absoluut niet leuk voor degene die bij me is…zeker niet als die persoon het nog niet van mij ervaren heeft

          • ♫ Mel☺dy ♫ says:

           Nee, behalve dan wanneer ik voor het eerst met iemand naar een concert/voorstelling ga en dat komt bijna niet meer voor….
           De mensen die mij normaal gesproken vergezellen weten wat er kan gebeuren en weten ook hoe ze moeten handelen als het gebeurt. Meestal is ingrijpen van hun kan niet nodig omdat ik het zelf voel aankomen dus al actie kan ondernemen voor het te laat is.

          • Ah, dat is heel fijn. Ook voor jou, dan weet je ook dat je van hen op aan kunt op het moment dat het nodig is omdat ze er dan van afweten. Dat je het zelf aan voelt komen is natuurlijk nog het allerfijnst! Maar gewoon, die backup he? 😉

          • ♫ Mel☺dy ♫ says:

           Ja inderdaad ‘weten’ (bewust en onbewust) dat je niet ‘alleen’ staat, scheelt al de helft!

          • ♫ Mel☺dy ♫ says:

           Zeker weten… en waar ik ook blij mee ben is dat ik onderhand voorbij de schaamte ben, daar heb ik lang mee geworsteld, vond mezelf maar een slappe tuthola die pillen nodig had om overeind te blijven…. inmiddels zie ik dat nu heel anders gelukkig.

 4. Lieve Mel,
  Kruip jij maar lekker met alles wat goed en lief voor je is onder een deken op de bank en kom er weer onderweg wanneer …JIJ… daar zin in hebt!!!……
  Een heel fijn weekend meis en als het weer wat beter is weer eens afspreken hè.
  Mijn auto staat nu nog ingesneeuwd op de parkeerplaats ik ben geen held met dit weer met de auto de weg op te gaan.
  Liefssssss, Hanny

 5. geesje says:

  Ben ik ff blij dat je deze dingen niet in het water kunt gebruiken, ha!!! ik tetter jouw oren gewoon van je kop wanneer we ons onderdompelen in het warme water van Fontana!

  Nee hoor meis, ik weet wanneer jij behoefte aan stilte hebt en ik respecteer dat graag!
  Eigenlijk, herken ik me zelf wel een beetje in jouw verstoppertje spelen, maar dat wist jij natuurlijk al heel lang!

 6. Ik begrijp je verhaal, ik houd ook van de stilte op zijn tijd. Heb ook bijna nooit een radio aan, alleen als ik alleen in de auto zit. Ik kies wat ik horen wil uit op mijn mp3spelertje of mijn laptop. Of zet een CD of DVD op als ik er zin in heb. Ik heb ook altijd gezegd dat ik, als ik al zou kunnen kiezen, liever doof zou willen zijn dan blind. Hoe erg doof zijn ook is.
  Maar… misschien heel dom van me, ik snap nog steeds niet wat dit met ‘poetsen’ te maken heeft
  OT: Mooie lay-out heb je nu!

 7. Petr@ says:

  Mooi verhaal!
  Ik slaap al jaren met oordopjes, ik ben er aan verslaafd.
  Beter aan oordopjes dan aan de drank 🙂

  Groetjes en een fijn weekend!
  Petr@

 8. Leuke WE en begreep meteen wie aan het poetsen was 😉
  Ik kan altijd mijn hoortoestellen uitzetten. Maar ik heb een vriendin die ook overgevoelig is voor geluiden en zelfs tonen hoort die meeste niet horen. Heel erg vermoeiend kan het zijn voor haar.

  • ♫ Mel☺dy ♫ says:

   Dank je wel.

   Op zich gun ik niemand doofheid maar aangezien jij zo’n vriendin hebt kun je je vast ook wel voorstellen dat ik niet altijd even blij ben met mijn sterk gehoor. Het is inderdaad heel erg vermoeiend af en toe, vooral als je omgevingsgeluiden niet kunt vermijden.

 9. Jij bent werkelijk nog sneller dan het licht, en nog zo’n leuk verhaal ook 🙂 Ik moet altijd dágen aan het nieuwe woord wennen en dan is het maar afwachten of ik een inval krijg. Als me niets te binnen schiet, speel ik vals en lever een oude in want die is er geknipt voor.
  Niet door vertellen, sssst!

  • ♫ Mel☺dy ♫ says:

   😉 Mijn hoofd staat nooit stil…. er zitten zoveel ervaringen in dat ik altijd wel een verhaal kan schrijven, maakt niet uit over welk onderwerp. Hoef er ook nooit over na te denken.
   Leg mijn vingers op het toetsenbord en laat ze hun gang gaan.

   En nee hoor, don’t worrie, ik zwijg als een graf, welk dan ook maar 😉

 10. Nathalie says:

  Ah.. jakkes, een poetsende kat. Zeker als ik net naar radio vier zit te luisteren en dan een poetsende hond… (in hoeverre een hond zich poetst)….

  Goed verwoord… heb nu al kippevel… brrrrrrrr.

  • ♫ Mel☺dy ♫ says:

   Ik noemde de kat maar inderdaad de hond kan er ook wat van…. (wij hebben 2 grote)
   en wat denk je van snurken van die beessies?

 11. Herkenbaar! De minste geluiden gaan me op mijn zenuwen… Zit ik me te ergeren terwijl anderen in dezelfde ruimte zich af zitten te vragen waar ik me dan zo aan erger…

  Blij dat je er nog blijkt te zijn (na mijn eeuwige afwezigheid) & nog steeds herkenbare stukjes schrijft!

  • ♫ Mel☺dy ♫ says:

   Ja naar is dat he? En al helemaal als anderen het niet kunnen begrijpen, maar ja, ieder mens is uniek dus wat hij/zij hoort ook!

   Ja ik zag je naam in mijn mailbox en d8: zal dat die zijn? Ja dus

   Eh ja je hebt, denk ik, wel gelijk, qua schrijfstijl ben ik niet veranderd behalve dan ouder (en wijzer hoop ik ook 😉 )

   Welkom terug !

 12. Die dingen in mijn oren irriteren mij meer dan de gewone geluiden. Ooit werden ze mij aangeraden toen ik met leerlingen op werkweek ging. Niet gebruikt. Het lukt mij wel aardig om mij af te sluiten voor geluiden die ik niet wil horen.

 13. dieneke says:

  Geluid is soms behoorlijk irritant,maar ik ben regelmatig doof.Soms lastig soms lekker rustig.Oordoppen zijn een plaag die irriteren net als een koptelefoon,ik krijg daar dus last van.Zal nog wat worden als ik ooit een gehoortoestel nodig heb.
  afin leuk dat die kat poetst,kende het spreekwoord niet.Wij zeggen hier altijd als we suiker morsen,oh er komt vast visite.
  fijne dag verder.

  • ♫ Mel☺dy ♫ says:

   Een koptelefoon heb ik inderdaad ook geen prettige ervaringen mee…

   Kan me voorstellen dat doofzijn soms erg lastig is…

   Nooit te oud om te leren hihihi

   Dank je wel, jij ook.

 14. HansDeZwans says:

  Ik moet ook dringend nieuwe gaan kopen. Heb de laatste gebruikt toen ik ben gaan skiën en elke avond deed ik ze in om het gesnurk niet te horen van mijn kameraad die langs mij lag. Maar ik kon er ook wat van, zei hij de dag nadien.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.