Wat wél

Wat niet…

 

  • Elk nieuwsprogramma staat er bol van, iedereen heeft het erover. Het is (vind ik) moeilijk, het kaf van het koren te scheiden. De één blèrt moord en brand en de ander doet alsof dit virus niets meer en niks minder dan een simpel griepje is.
  • Je ziet debatten in de 2e kamer voorbij komen waarin gesproken wordt over het sluiten van scholen of niet…
  • Er zijn winkels in Nederland die volop te maken krijgen met hamsterende klanten…
  • Mijn 2e thuis meldde gisteren ‘gewoon’ open te blijven, net als de Efteling…
  • Vandaag meldde Euro Disney Parijs te gaan sluiten
  • De Mount Everest mag tot aan 30 april niet beklommen worden
  • Medewerkers van Trump gaan op eigen initiatief in quarantaine uit angst voor besmetting door hun ‘vriend’
  • Trump sluit vannacht om 12 uur alle grenzen voor alles dat Europees is
  • De horeca verwacht (ja écht!) dat de regering iets doet om hun slechte inkomsten door het Coronavirus goed te maken en faillissementen te voorkomen…
  • Groepen van 100 mensen of meer vermijden (onder die 100 zit het virus niet?)
  • Niet op bezoek bij opa en oma maar wel naar een pretpark mogen (advies van Ruttes kliek)
  • Diezelfde tuinslag staat te stotteren op tv omdat hij de scholen wil open houden terwijl anderen de scholen willen sluiten omdat het om mensenlevens gaat (makkelijk kletsen voor een oetlul die zelf geen ouder is dus geen verliezen te lijden heeft als dankzij zijn slappe was de scholen open blijven en kinderen sterven aan dit virus…..én zo iets leidt al ettelijke jaren ons land????)
  • Alle 50+ vermijden want dat is de risicogroep (50- zijn vrijgesteld van corona-bezoek?)
  • Over onze landsgrenzen zijn alle acties intensiever dan hier, wat zegt dat?

   

  En dan krijg ik dit bericht:  (kennelijk vanuit een Amerikaans Ziekenhuis) 
  Hoe kan iemand weten of hij / zij besmet is?
  Tegen de tijd dat ze koorts en / of hoest hebben en naar het ziekenhuis gaan, bevat de long meestal al 50% fibrose en is het te laat.
  Taiwanese experts zorgen voor een eenvoudige zelfcontrole die we elke ochtend kunnen doen. Haal diep adem en houd je adem langer dan 10 seconden in. Als u het succesvol voltooit zonder hoesten, zonder ongemak, stijfheid of beklemming, enz. bewijst dat, dat er geen fibrose in de longen aanwezig is, in principe is er dus geen infectie. Controleer in kritieke tijd elke ochtend zelf in een omgeving met schone lucht. Iedereen moet ervoor zorgen dat diens mond en keel vochtig blijven en niet droog worden. Neem minstens elke 15 minuten een paar slokjes water. Zelfs als het virus in uw mond komt, zullen drinkwater en/of andere vloeistoffen het door uw keel in de maag spoelen. Eenmaal daar zal het maagzuur het virus doden. Als je niet regelmatig drinkt, kan het virus je luchtpijp en de longen binnendringen en dat is erg gevaarlijk.

  Kenmerken:
  1. Als u een loopneus en sputum heeft, bent u verkouden
  2. Coronavirus-pneumonie is een droge hoest zonder loopneus.
  3. Dit nieuwe virus is niet hittebestendig en wordt gedood door een temperatuur van slechts 26/27 graden, het haat de zon.
  4. Als iemand ermee niest, duurt het een paar seconden voordat het op de grond valt en niet meer in de lucht is.
  5. Als het op een metalen oppervlak valt, zal het minstens 12 uur leven – (Dus als u in contact komt met een metalen oppervlak, was uw handen zo snel mogelijk met een bacteriële zeep.)
  6. Op stof kan het 6-12 uur overleven, normaal wasmiddel zal het doden.
  7. Het drinken van warm water is effectief voor alle virussen. Probeer geen vloeistoffen met ijs te drinken.
  8. Was uw handen regelmatig omdat het virus slechts 5-10 minuten op uw handen kan leven, maar – er kan veel gebeuren gedurende die tijd – u kunt uw ogen wrijven, uw neus ongewild peuteren enzovoort.
  9. Je moet ook gorgelen als een preventie. Een eenvoudige oplossing van zout in warm water is voldoende.
  10. Niet genoeg benadrukken – drink véél water!

  Symptomen
  1. Het zal eerst de keel infecteren, dus je hebt een keelpijn die 3/4 dagen aanhoudt
  2. Het virus mengt zich vervolgens in een neusvloeistof die de luchtpijp en vervolgens de longen binnendringt en longontsteking veroorzaakt. Dit gaat ongeveer 5/6 dagen verder.
  3. Met de longontsteking komen hoge koorts en ademhalingsmoeilijkheden.
  4. De neusverstopping is niet zoals de normale soort. U hebt het gevoel dat u verdrinkt. Het is noodzakelijk dat u dan onmiddellijk (TELEFONISCH) contact met de huisarts opneemt.

   

  =======================================================================================================

   

  Tja... Je kunt in alle hypes mee gaan onder het mom van ‘beter voorkomen dan genezen’…
  Maar… besef je wel wat je allemaal aanraakt dat net vóór jou door iemand anders is aangeraakt?
  Een winkeldeur? Geld? Een pinautomaat? Kranten-Tijdschriften-Reclame-Post etc die op je mat vallen? Een deur van het toilet in een openbare gelegenheid? Jouw jas die ergens hangt tegen de jassen van anderen aan? Verzin het maar! Je kust-knuffelt je partner, je kinderen en je dieren… dat is een automatisme, maar weet jij waar mee zij in aanraking kwamen buiten jouw blikveld?

  Op TV hoor je Horeca-Toerisme-Openbaar Vervoer etc… door de overheid financieel schadeloos gesteld moeten worden voor de gevolgen van deze crisis… alsof de overheid verantwoordelijk is voor deze crisis?
  Lét wél.. De crisis voor de Groningers door het gas, waarvoor de overheid wél dégélijk verantwoordelijk is, heeft nooit zoveel aandacht gehad en de slachtoffers daarvan lijden nog steeds, die worden amper geholpen en als ze al hulp krijgen dan is dat een druppel op een stapel gloeiende platen!
  Typisch Nederlands dit dus verbazend is dit natuurlijk niet.

 • Hoe dan ook…. ik geef jullie allemaal geheel oprecht een vette knuffel met een nog vettere Grunnger Smok want heej, welk virus ik ook bij me draag (of niet) jullie ermee besmetten in het negatieve kan ik gelukkig niet, lekker puh!!
 • ps Op NPO1 vanavond … feiten en fabels over Corona

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

56 reacties

 1. De ellende islam iedereen het beter weet. Ik sta gewoon achterde regels die genomen zijn. Rutte is niet mijn partij, maar ik vind dat hij het doet zoals moet. Hem aanvallen in een persoonlijke aanval vind ik niet terecht. De beste stuurlui staan aan wal. Ik ga meer warm water drinken. Dat lijkt me een goede tip. Zelf ben ik ook onderdeel van de risicogroep. Ik doe gewoon verstandig. Sterkte jij!

  • Islam = is dat😂🦜😂

  • Dat is niet anders dan normaal inmiddels…. dat gebeurt bij elke situatie, alleen in Nederland weer de laatste in de rij die dan met de grootste mosterdpot komt want wil het braafste jongetje van de klas zijn.

   Over Rutte zijn we het niet eens 😉 Veel mensen hebben hun mond vol met afkeuring voor Wilders…. Rutte doet exact het zelfde alleen doet hij het onder de tafel met de tandpastaglimlach erboven… Hij wil de scholen openhouden… waarom ook niet, een dood kind treft hem immers niet… zou hij diezelfde beslissing nemen als hij vader was?

   Dat warm drinken en veel drinken doe ik toch altijd al dus daar hoef ik weinig aan te veranderen, ik ben ook niet zo van de meelopers in een virushype…. ik volg mijn (slecht werkend overigens) hart en gebruik mijn verstand maar verder maak ik me er niet druk om… met een appie binnen 700 meter van huis en de aldi en lidle evenzo ver maar dan aan de andere kant, ga ik echt niet de schappen leegscheuren

   En ja ik ben deel van de risicogroep… 50+ en verre van gezond maar eerdaags ‘loop’ ik gewoon in WL rond (tenzij zij sluiten natuurlijk)

   • We zijn het niet eens. Ik denk dat je Rutte onrecht doet met de opmerking van niet vader zijn. Ik moet er niet aan denken dat Wilders minister- president is en de lijnen uitzet. Ik denk dat Wildlands een gezonde plek is om rond te lopen. Ik wens het je toe!

    • Dát schreef ik al .

     Ik heb hem gezien vanochtend op tv in zijn repliek naar Wilders, die stelde dat scholen dicht moesten… Ik geloof voor geen millimeter dat hij hetzelfde antwoord aan Wilders gegeven zou hebben als hij wél kinderen had gehad.
     Wilders mag van mij ‘gisteren al’ president worden…. het enige verschil tussen Rutte en hem is het feit dat Rutte alles doet zonder iets te zeggen met een glimlach van oor tot oor, en dat Wilders zich letterlijk laat horen voordat hij iets doet

     Of het een gezonde plek is of niet in de huidige situatie weet ik niet, daar denk ik ook niet over na want als ik dat virus moet krijgen ontkom ik er toch niet aan. Zolang ik het nog niet heb ga ik me niet nog verder isoleren dan dat ik noodgedwongen al moet doen.

     Dank je wel, uiteraard is die wens wederzijds.

     • Helaas Wildlands is gesloten.

      • Ik hoorde het al van mijn meiske, zij heeft nu tijdelijk vakantie…

       Wildlands is niet het enige park, Burgers ZOO Arnhem, Dierenpark Amersfoort en Aquazoo Leeuwarden zijn dicht…. Artis Amsterdam is deels open (binnenverblijven zijn dicht) en Blijdorp is alleen open voor abonnee’s

       Ik denk dat ze er verstandig aan doen want de mens (althans een deel ervan) geeft altijd een ander de schuld als hij in de problemen komt.. en geen park kan zich een schadeclaim permitteren

 2. Ik kan al die maatregelen ook niet allemaal goed begrijpen hoor, het is een beetje krom, Waarom zou de Mount Everest niet beklommen mogen worden, daar vriest het virus toch dood?

  • Precies Edward, ik dus ook niet …. nou dat dus, en bijv het geëmmer over meer dan 100 mensen…. alsof elke 101-e mens dat virus heeft en verspreid…
   kinderen op scholen, al die jassen in de gang… en de troep op de mat… etc etc etc

 3. ha die Melody
  ik zag nog geen nieuws , en als ik dit zo lees , heb ik niks nieuws gemist 🙂
  ben longpatiënt 50+ en het gaat langs mee heen als of ik op de Mount Everest sta 🙂
  die hele opgeklopte idioterie is van de zotte

  • Je hebt niks gemist hoor…. een hoop gezever en gezeur door hen die zogenaamd weten wat er speelt… mosterd na de maaltijd …..eerst niks doen, daarna hoog van de toren blazen en het volk wederom laten verrekken.

   Hahah groot gelijk…. jammer dat ik niet klimmen kan maar anders kwam ik naast je staan….

   Nou precies….met de zotkop aan de leiding

 4. Doe gewoon je ding en wees alert
  En dan……….gewoon doorgaan 🙂
  Al dat wat wel en niet moet/kan
  Vind het gemopper op degene die besluiten moeten nemen erger dan de kwaal
  En dan krijg je Trump pfftt
  Groetjes

  • Precies…. als je het krijgen moet ontkom je er toch niet aan

   oftewel, ik ben gewoon naar het tuincentrum gereden vanochtend en heb plantjes ingeslagen en ook al gepoot… man liep in de appie bij lege schappen, bizarre idioterie

   Nou in sommige gevallen vind ik het gemopper wel terecht…. een grote bijeenkomst voor wat dan ook niet afblazen en pas als mensen al in de rij staan om naar binnen te gaan, dan ineens wel afblazen…. tja ehhh…..

   tja ach… dat gedrocht probeert in deze gekte de kroon te spannen

   * zwzzzziiiiiiaiaiaiaiaiaia*

 5. De Efteling heeft inmiddels sluiting aangekondigd. Ik deed vandaag gewoon boodschappen. Nog nooit zo druk gezien op vrijdag, dus als je het virus wilt oplopen, moet je boodschappen gaan doen. De wereld aan lege schappen, vooral blikvoer wordt gehamsterd. Maar vloeibare handzeep nog goed te krijgen, daar nam ik toch maar twee pulletjes van mee, want die voorraad was thuis aan vulling toe. Hadden wij het begin van de week nog over nuchter verstand? Ik hanteer het nog steeds en volg de RIVM-adviezen. Ook de fa. Ferrara behoort tot de risicogroep.

 6. Ik heb lang gerelativeerd, maar besef nu dat het allemaal toch ernstiger is dan ik dacht. Als scholen en restaurants sluiten zoals hier in België, zal het nodig zijn om het in te dijken.
  Er zitten veel tegenstellingen in de maatregelingen, maar wellicht is iedereen nog zoekend, wegens de onbekende factor.
  Ik geef hen tijd, en hoop vooral dat we allen bezorgd en verantwoord kunnen blijven naar elkaar toe.

  Maar dat hamstergedoe, neen, daar kan ik écht niet bij?!

 7. Het is wat Melody. Zoals je weet werk ik in België op school. Scholen gaan er dicht tot de paasvakantie die binnen drie weken begint, maar NIET voor de leerkrachten. We krijgen dit weekend een permanentierooster toegezonden met extra uren om toezicht te houden in de opvang. Leerlingen worden dus opgevangen als ze niet alleen thuis kunnen of mogen blijven. Ook op de lesuren moeten we normaal aanwezig zijn; vervolgens moeten we zoveel mogelijk de lessen via smartschool verwerken/geven. Niemand van ons heeft daar ervaring mee. Dat wordt nog een hele studie op korte tijd… Het is dus alleen maar extra werk en nog meer komen opdagen. Niet leuk.
  Dit geldt niet voor zwangere leerkrachten en leerkrachten van 60 plus… Ben net nog te jong dit keer 😁😉

  • Ja er is nog veel ‘mis’ in het regelen van kwesties zoals deze bij een crisis situatie… zeker eentje waarbij onduidelijkheid en paniek troef zijn

   alsof je onder de 50 gevrijwaard bent, wat een flauwekul

  • Elke school is zoekend naar de beste oplossing. En elke school regelt het op een andere manier.
   Ik begrijp de opvang natuurlijk wel, voor jongere kinderen is het geen evidentie om nu vijf weken alleen thuis te blijven.
   Maar dat digitaal lesgeven is zeker niet voor elk vak mogelijk, en vraagt veel extra werk voor de leerkracht.
   Wat met ouders die drie kinderen hebben die elk de computer opeisen??
   Natuurlijk speelt hier overmacht, en weet nog niemand hoe hier echt mee om te gaan. Het is onze eerste (en wellicht niet laatste) oefening.
   Houd er de moed in, Matroos! Ik duim!

   • Het is een gekke wereld momenteel…. althans nog gekker dan normaal…. de paradox kan niet groter zijn

    Het zal zijn tijd moeten duren.. daar is geen ontkomen aan…. roeien met de riemen die er zijn…

   • Ik zit ook met de vele stagiairs die nu allemaal zonder stage vallen. Het is aan mij om uit te zoeken of ze digitale pakketten kunnen opmaken/opvang verzorgen… De meeste vragen of ze na de paasvakantie de stage kunnen inhalen, maar daar hebben we helemaal geen zicht op. We moeten ons nu concentreren op de huidige situatie… die dus ook niet zo klaar is. Het bezorgt me wel wat stress maar we houden de moed erin. Overmacht.

    • Ik snap je…. ik zou proberen ‘Overmacht’ als reden aan te voeren en iedereen tot geduld te manen want ook jij kunt geen ijzer met handen breken

     Sterkte meiske.

 8. Ik ga in staking, ik wil niéts meer over Corona lezen 😉

 9. Dikke Grunneger smok terug. Doe waist, der is gain betere smok dan een Grunneger smok, met én zonder virus. (Kijk hierus, het is een virus, wat een klierus en een gemierus. We schudden geen handen maar smokken wel, want sunder smok is’t leven een hel)

  • *schotter schotter* lekker man..

   kheb t deurgeevn aan moinig grunneger, lign aalmoal in n deuk

  • Ik begrijp er niks van maar het klinkt heel smokelijk. Heb hier smokelijk zitten lachen. Net wat ik nodig had.

   • Lach lekker lang 🙂

    Ik zal het even voor je vertalen:
    Dikke Grunneger smok terug. Doe waist, der is gain betere smok dan een Grunneger smok, met én zonder virus. (Kijk hierus, het is een virus, wat een klierus en een gemierus. We schudden geen handen maar smokken wel, want sunder smok is’t leven een hel)
    Dikke Groningse kus terug. Jij weet, er is geen betere kus dan een Groningse kus, met én zonder virus. (Kijk hier eens, het is een virus, wat een klier en een gemier, we schudden geen handen maar kussen wel want zonder kus is het leven een hel.

    Mijn reactie daarop was:
    *schotter schotter* lekker man.. kheb t deurgeevn aan moinig grunneger, lign aalmoal in n deuk
    schater, schater, lekker man… ik heb het doorgegeven aan menig Groninger, ze liggen allemaal in een deuk

 10. Dus ik behoor tot de risicogroep (-: (-:
  Mij maken ze niet gek. Ik ben het al.
  Rutte mag met ingang van zo snel mogelijk af worden geserveerd. Die man komt wérkelijk mijn strot uit.
  Liefs en een knuffel ♥

 11. Goede morgen Melody, ik ben gister gewoon lekker gaan zwemmen, en ik heb mijn boodschappen gehaald. In het zwembad waren minder mensen en in de winkel waren meer lege schappen. Nou ik heb alleen mijn normale boodschappen gehaald en geen extra dingen in huis gehaald, maar daar dachten veel mensen kennelijk anders over.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.