Wat moet dat moet

Roeien met de riemen die je hebt….

 

 

Vanyar had al lang weer een trimbeurt moeten hebben, de afspraak bij de trimmer werd gecanceld omdat ik in het ziekenhuis belandde. Een andere afspraak werd gemaakt en toen kwam Covid ‘gezellig’ op visite.  Ik kan nu onmogelijk naar de trimmer toe rijden want het risico op besmetting aldaar is veel te groot en een besmetting kan ik me niet permitteren, dat begreep de trimster ook toen ik de afspraak cancelde.

 

 

Mijn schoonmeisje ‘verveelt’ zich stierlijk nu ze noodgedwongen thuis zit, niet mogen werken, niet mogen sporten, dus tja. Toen ik haar appte dat ik een ‘trimprobleem’ had was dat probleem snel genoeg omgekeerd in een afspraak. En zo zaten we dus vandaag samen op de vloer met het heerschap tussen mijn benen… ons de blaren te knippen…

 

 

Ruim 2,5 uur later, met pauzes voor mij uiteraard omdat mijn energie niveau erg laag is, en waar Vanyar zonder aansporing volop van genoot, was de vloer van onze woonkamer veranderd in een haarslagveld en nam Daphne het rillende heertje mee naar boven om hem in bad te doen en kon ik de boel gaan opruimen. Je wilt echt niet weten hoeveel haar er van een ‘niet-verharende’ hond afkomt bij zo’n knipbeurt.

 

 

Eenmaal weer uit bad en beneden kroop Vanyar bij mij op de bank en legde ik een deken over hem heen want na het uittrekken van de winterjas is het rillen geblazen. Niet dat hij daar erg lang bleef liggen want Brego was buiten met Daphne, daar wilde hij bij zijn. Brego is een heel erg oud baasje aan het worden, Daphne weet en beseft dat ze bij een bezoek hier hem misschien voor het laatst ziet… de laatste dagen gaat het nog ‘slechter’ dan anders dus tja… ik zie het nog even aan (mede ook omdat het weekend is en de dierenartsen zeker wel genoeg aan hun hoofd hebben met de covid momenteel) maar ik bevrees toch dat ik eerdaags een specifiek verzoek aan de telefoon moet overbrengen.

 

 

En ja, ik weet het, Vanyar ziet er nu niet bepaald charmant uit want zijn vacht nu is wel heel onregelmatig, logisch gevolg van het knippen. Ik trim al jaren niet meer zelf omdat het fysiek een heel zware klus is. Heb dus ook niet meer de nodige specifieke attributen. De huidige tondeuse is niet 1 van de besten en vertikte het dus ook mee te werken. Trimmen is daarnaast erg stressvol voor mijn meneer dus besloot ik dat het voor vandaag wel genoeg was en dat ik de komende dagen wel ga proberen het allemaal wat gelijkmatiger te krijgen. Onder het mom van “als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat” moet hij nu even minder mooi dan anders rondlopen. Schrale troost is dan weer wel dat ik me een uitgave van 75 euro heb bespaard, al boeit dat dit heerschap natuurlijk voor geen millimeter *glimlach*.