~ KIJKERIJ ~

Wat moet dat moet

Roeien met de riemen die je hebt….

 

 

Vanyar had al lang weer een trimbeurt moeten hebben, de afspraak bij de trimmer werd gecanceld omdat ik in het ziekenhuis belandde. Een andere afspraak werd gemaakt en toen kwam Covid ‘gezellig’ op visite.  Ik kan nu onmogelijk naar de trimmer toe rijden want het risico op besmetting aldaar is veel te groot en een besmetting kan ik me niet permitteren, dat begreep de trimster ook toen ik de afspraak cancelde.

 

 

Mijn schoonmeisje ‘verveelt’ zich stierlijk nu ze noodgedwongen thuis zit, niet mogen werken, niet mogen sporten, dus tja. Toen ik haar appte dat ik een ‘trimprobleem’ had was dat probleem snel genoeg omgekeerd in een afspraak. En zo zaten we dus vandaag samen op de vloer met het heerschap tussen mijn benen… ons de blaren te knippen…

 

 

Ruim 2,5 uur later, met pauzes voor mij uiteraard omdat mijn energie niveau erg laag is, en waar Vanyar zonder aansporing volop van genoot, was de vloer van onze woonkamer veranderd in een haarslagveld en nam Daphne het rillende heertje mee naar boven om hem in bad te doen en kon ik de boel gaan opruimen. Je wilt echt niet weten hoeveel haar er van een ‘niet-verharende’ hond afkomt bij zo’n knipbeurt.

 

 

Eenmaal weer uit bad en beneden kroop Vanyar bij mij op de bank en legde ik een deken over hem heen want na het uittrekken van de winterjas is het rillen geblazen. Niet dat hij daar erg lang bleef liggen want Brego was buiten met Daphne, daar wilde hij bij zijn. Brego is een heel erg oud baasje aan het worden, Daphne weet en beseft dat ze bij een bezoek hier hem misschien voor het laatst ziet… de laatste dagen gaat het nog ‘slechter’ dan anders dus tja… ik zie het nog even aan (mede ook omdat het weekend is en de dierenartsen zeker wel genoeg aan hun hoofd hebben met de covid momenteel) maar ik bevrees toch dat ik eerdaags een specifiek verzoek aan de telefoon moet overbrengen.

 

 

En ja, ik weet het, Vanyar ziet er nu niet bepaald charmant uit want zijn vacht nu is wel heel onregelmatig, logisch gevolg van het knippen. Ik trim al jaren niet meer zelf omdat het fysiek een heel zware klus is. Heb dus ook niet meer de nodige specifieke attributen. De huidige tondeuse is niet 1 van de besten en vertikte het dus ook mee te werken. Trimmen is daarnaast erg stressvol voor mijn meneer dus besloot ik dat het voor vandaag wel genoeg was en dat ik de komende dagen wel ga proberen het allemaal wat gelijkmatiger te krijgen. Onder het mom van “als het niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat” moet hij nu even minder mooi dan anders rondlopen. Schrale troost is dan weer wel dat ik me een uitgave van 75 euro heb bespaard, al boeit dat dit heerschap natuurlijk voor geen millimeter *glimlach*.

 

 

34 Geluchte Hartjes op “Wat moet dat moet

 1. Ik bewonder toch jullie trimkunsten en volharding hoor!
  Schitterende foto’s van de hond op de fauteuil!
  Ik wens het beste voor het oude beestje. Toch best triest…
  Hou je nu maar wat rustig. Je heb tenslotte bergen werk, euh haar, verzet.

  1. hahaha in 30 jaar leer je wel het eea … Vanyar zit heel graag, net als een mens, op zijn achterste (typisch voor poedels overigens, want zijn 3 voorgangers deden het ook)

   Dank je wel, jah is het ook. Brego was zó beschadigd toen ik hem uit het asiel haalde in 2013 en veranderde heel langzaam is een knuffelkont van de hoogste plank.. is inmiddels ruim 12 en voor een Schotse Collie is dat wel oud… triest is afscheid nemen altijd, dat hoort erbij.

   Jah ik doe mijn best… haha ja klopt, maar anderzijds maakt het me ook blij want dit kan ik al weer, had ik vorige week nog niet gekund…dus mijn progressie is er ook

 2. Hij lijkt wel een lammetje nu, maar hij ziet er lief uit, de rest doet er niet toe.
  Wat vervelend dat je binnenkort weer voor zo’n nare beslissing komt te staan, héél verdrietige momenten zijn dat. Ik wens je nu alvast sterkte !

  1. Het is een megaclown maar inderdaad ook megalief… zit totaal geen kwaad in, (zat in geen van onze poedels overigens, ondanks dat het asieldieren zijn)

   Jah is het ook… maar ja dat weet je als je dieren in huis haalt hè. Natuurlijk is het enorm verdrietig maar aan de andere kant heb ik hem dan wel 7 jaar in huis gehad en heeft hij alles gekregen dat hij nodig had omringd door liefde… en dat is altijd nog beter dan een heel leven slijten in mishandeling etc of in een asiel. Dank je wel.

 3. Wauw wat is dit heel veel werk aan gehad. Ik vind zo knap dat jullie zelf gedaan hebben. Petje af. We kregen ook te horen van onze dierenarts dat Nicole ziek is geworden. En kreeg ook te horen van regels van corona. Alleen echt spoed mogen komen. Gelukkig heeft Amber operatie gehad. Dit had ook niet gekund. Pff… zoveel regels komen erbij. Maar markt ging gewoon open. Belachelijk zo… Maar goed. Jou hond is weer netjes. Knap gedaan. Fijne avond. Geniet van beestenboel bij jullie. XX

  1. Het is inderdaad heel veel werk… We moesten wel… het dier had er last van, te warm ook.

   Ja klopt…logisch maar wel heel onaangenaam voor iedereen

   Dank je wel, doe ik , xxx

 4. Een megaklus zeg en wat eennhaar komt daar vanaf, ongelooflijk.
  Balenndat je binnenkort afscheid van Brego zult moeten nemen. Je weet dat het gaat gebeuren maar het is zo stressvol.
  Sterkte alvast.

 5. Nou een volle vacht eraf, dat zal hem goed doen nu het wat warmer wordt. Je zou zijn ‘wol’ kunnen spinnen en er een dekje van breien om hem als hij het koud heeft even met zijn eigen vacht tegen de kou te beschermen. Fijne zondag gewenst.

  1. Ja is ook zo hoor…. en een koukleum is hij toch al niet…

   Dat zou inderdaad kunnen maar ik heb geen spinnewiel meer en handwerken doe ik ook amper nog, mijn gewrichten spelen teveel sinds een jaar of 15 dus nee ik pas, ik laat het over aan de anderen.

   Dank je wel, jij ook.

 6. Wij hadden altijd honden die de haren wel lieten vallen…dus was dagelijks 1 of meermaals stofzuigen.
  Had altijd gezegd als er nog een hond komt dan eentje met krullen hihi
  Nu ik dit zo zie was dat ook niet alles.
  Nee een hond kies je op karakter en passend bij je situatie…asiel of niet Vanya ziet er lief uit.
  Groetjes

  1. Dat is hier niet anders, Brego verhaart wel gewoon en onze 4 poezels (waarvan 3 langharig) ook

   Hahah dat snap ik wel … maar ook krullen haren uit… tenzij je een poedel kiest … haha nee….

   Man en ik zijn beiden groot fan van Poedels, Denen en Dalmatiërs , de we kan in ons huis niet, geen ruimte genoeg. De 3e kom je in een asiel nog zeldener tegen dan Koningspoedels. Vanyar is onze 4e koningspoedel en we hebben er nooit spijt van gehad voor dit ras gekozen te hebben (oftewel onze harten gevolgd te hebben) …
   Als ik een hond zoek… zoek ik eerst op ras en dan ga ik kennismaken (incl de hond die hier al woont) … en als er dan een klik is, haal ik die ‘nieuwe’ hond in huis, is die klik er niet, dan niet.

    1. Dat snap ik ook…. Ierse Setters zijn geweldige honden, en tegenwoordig zie je ze nooit meer, . In mijn jonge jaren paste ik op een paar kleine kinderen van mensen die ook setters hadden, geweldig!
     Een lab is lief, absoluut, als het goed opgevoed is althans.. ik zal er niet snel voor kiezen, dit ras is zo doorgefokt

      1. Nee dat is ook waar ..

       Ja hier ook… wat dat betreft kregen/krijgen de honden altijd dezelfde opvoeding als onze kinderen kregen…. ze pas(t)en wel op dat ik niet aan 3x waarschuwen toe kwam…

        1. Dat is niet zo vreemd, is deel van het karakter hè… en ach wat dat nog, een dier is een uniek wezen net als de mens dus karakters mogen er zijn

         Bij ons lopen er nu 6 rond… allemaal een eigen karakter… en dan is het ook nog zo dat ik niet helemaal weet wat het oorspronkelijke karakter was omdat het allemaal dieren zijn die geleden hebben onder mishandeling en verwaarlozing etc. (Behalve Precious dan want die is bij ons geboren)

 7. Groot compliment aan Daphne die de klus heeft geklaard! Totaal onbelangrijk dat het onregelmatig is gedaan. Doet er toch niet toe? Mijn angorakonijn zag er ook altijd zo uit nadat ik hem geknipt had (-: Rosa verhaart verschrikkelijk; daar blijft het bij. We houden haar kort, want dat heeft een lab hard nodig!
  Ach meissie, nu weer zorgen om Brego…Soms wou ik dat de wereld een tijd stil stond en dan gewoon helemaal niks. Alleen maar in m’n bed liggen en alles zwart.
  Een knuffel ♥

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.