Zo tussen 2 adventszondagen in… blijf ik nog even in de klassieke hoek vandaag. Er is decennia/eeuwen geleden natuurlijk vele prachtige muziek gecomponeerd. Zeker met de inspiratie van de grote, wereldbewegende, thema’s waaronder natuurlijk zonder meer Kerst of beter gezegd, de geboorte van Jezus. De hoop die daar onlosmakelijk mee verbonden is, als ook het vertrouwen ook al is dat bij tijd en wijle flinterdun als je je in de donkerste hoekjes van je bestaan bevindt.
Advent… mag licht brengen… hoop in het hart verankeren en bemoedigen… die dingen ervaar ik in mijn muziekkeuze van vandaag. JS Bach in dit geval Cantate 132, Bereitet die Wege…

 

 

Zwijmelen op Zaterdag Trees‘ Zwijmelen op Zaterdag (sinds 11-11-2017) ~ 8 december 2018 – ~ voorheen bij Marja (sinds 17-11-2012)

12 gedachten over “Wat komt

  1. Met het laatste deel van jouw 2e regel ben ik het (uiteraard) helemaal eens… ik zal er niet of nauwelijks naar kunnen luisteren want manlief zit in de ziektewet sinds vorige week en dat zal zeker tot aan febr. duren omdat hij halverwege januari geopereerd zal worden… en tja deze muziek is de zijne niet.

   1. Oh. Wil zijn knie nu helemaal niet meer? Dat is flink balen. En ook een beetje wat de muziek betreft. Maar je man heeft het net zo kin makkelijk nu.
    Wens hem beterschap.

    1. Nee klopt….het is inmiddels ook in zijn rug gaan zitten dus bewegen is nu dubbel drama… dank je wel hoor. hij zei al dat jij naar hem gezwaaid had 😉

 1. De muziek zit heel knap in elkaar, en een stukje vind ik ook best mooi, maar dit helemaal uitluisteren wordt me teveel.
  Als manlief niet van deze muziek houdt, is het dan niet beter om een koptelefoon op te zetten? Krijg je het vaak nog beter te horen ook!

  1. 😉 Is prima hoor… dat je er al een deel van luistert en mooi vind vind ik al fijn.

   Jah dat is een optie maar daar hou ik niet van dus dat doe ik nooit. Heb het al wel vaak geprobeerd, diverse variaties van die apparatenook, maar krijg het altijd spaans benauwd met die dingen op mijn oren…. hou zo wie zo al niet van iets op mijn hoofd …

Voel je vrij je ♥ te luchten...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.