Wát een dag, zo niet leuk en toch ook weer wel

Nederlandse Dierenparken Nieuws van Vrijdag 2 Oktober

~ ~ ~

* ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * / * ~.~ * /

Vanochtend werd ik al op tijd wakker gebliebt met de vraag of ik online was… gezien de vraagsteller gingen er gelijk alarmbellen rinkelen en haaste ik me uit bed, naar beneden, laptop erbij en de livestream-cams van Dierenpark Amersfoort openzetten.
Zoals jullie je misschien wel herinneren zit ik al vanaf het begin van dit jaar veelvuldig op die livecams naar de 5 koppige olifantenkudde te kijken omdat er een baby-fantje verwacht werd want olifant Indra was drachtig en bijna uitgeteld.
Moeder Natuur besliste echter anders en dat babyfantje kwam er niet .
Alsof dat niet erg genoeg was sloeg er een ander noodlot ook keihard toe want op 7 april overleed olifantenmeisje Yunha, die 13 dagen eerder 3 jaar geworden was, ten gevolge van het olifanten-herpesvirus.
Velen verdwenen naderhand van die chat maar een groep anderen niet, waaronder ondergetekende.
Toen kwamen er geruchten op gang, één van de andere olifantenkoeien zou drachtig zijn … DPA bevestigde dit nieuws niet en tja dat vonden wij wel logisch gezien het gebeuren van een paar maanden geleden, hoop doet leven dus blijf je de boel in de gaten houden.
Vanochtend bleek dus dat Thabo, de peuterpuber die ons aller hart al lang geleden stal, zich verre van oké te voelen. Je zag gaandeweg de dag de chat voller en voller lopen en steeds meer ‘oude’ namen doken weer op. Thabo verdween meermalen met moeder achter de hekken en we zagen vele mensen druk heen en weer lopen.
Bezoekers in het park zelf, die ook wel eens op de chat komen, vroegen naar het hoe en wat en kregen te horen dat het niet goed met Thabo ging maar dat men niet wist wat er aan de hand was. De kudde was in de stal gehouden, mocht niet naar buiten en het publiek mocht de stal niet in.
Net als velen zat ik aan de laptop gekleefd, wilde wel van alles en nog wat doen maar dat kwam er niet van.
Kijken maakte onrustig maar niet kijken nog onrustiger.
Ook in de media doken berichten op over de zieke Thabo en gelukkig kwam daar vanavond om even na 8-en verandering in toen gemeld werd in een update vanuit het park zelf dat men uitgesloten had dat Thabo besmet was door het herpesvirus.
Ik kan de opluchting niet beschrijven!!
Natuurlijk is daarmee het verhaal niet af want wat is het wel dat dat ventje zo ziek maakt(e)?!
Dát weten we dus nog niet, hopelijk komt daar heel gauw bericht over.
Vooralsnog zijn we dus blij dat het duidelijk is dat het niet het herpesvirus is maar zijn we nog steeds wel erg bezorgd en hopen we duimendraaiend, tandenknarsend, overal kaarsjes brandende houdende, op bericht en duidelijkheid en vooral natuurlijk op goede berichten want het ventje werd vorige week immers pas 3.
Dierenpark Amersfoort heeft veel te veel leed geleden dit jaar, alleen al in de olifantenkudde met het verdriet rondom Indra en Yunha dus de schrik zit er goed in en niemand wil afscheid nemen van Thabo, dat wil je nooit maar in dit geval al helemaal niet!!!

 


(hier met papa, onderdeel van de kudde maar staat er niet standaard bij, ook buiten bereik cam’s dus)

 

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

Vervolgens kwam er wél slechts nieuws uit Rotterdam!
Blijdorp -Rotterdam-

We hebben helaas afscheid moeten nemen van okapi Kamina. Ze is ruim 22 jaar geworden. Dat is voor een okapi een zeer respectabele leeftijd. Kamina kampte al een tijd met haar gezondheid vanwege haar hoge leeftijd. Ze had allerlei vervelende, pijnlijke kwalen (o.a. ernstige kreupelheid) die verergerden en niet meer op pijnstillers reageerden.
Helaas is nu geconstateerd dat er een punt was bereikt waarop geen dierwaardig bestaan meer mogelijk was. Lees verder op https://www.diergaardeblijdorp.nl/afscheid-van-okapi-kamina

 

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

 

Artis -Amsterdam-

ARTIS vertelt: editie 7. Botanisch ontwerper Ton is terug, en hij vertelt jullie al etend alles over de eetbare tuin, of eigenlijk tuinen van ARTIS. Van de mieren in Micropia en de vissen in het Aquarium tot de kamelen, alle vegetarische dieren krijgen dagelijks wat te eten uit de tuin. Ton laat zien wat voor versnaperingen er zoal te vinden zijn. Ben je benieuwd geworden? Ervaar het zelf in ARTIS, de eetbare tuin is nog een paar weken te proeven. #ARTIS #amsterdam #eetbaretuin #aquarium #mieren #kamelen #vegetarisch #micropia

 

* ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ * ~ *

 

Burgers Zoo -Arnhem-

Vandaag het vierde deel in onze serie ‘Duik met ons mee in het koraalrif!’ Ook in deze video zien we weer verschillende groeiwijzen van koraalkolonies, zoals hersenkoralen en trechterkoralen bijvoorbeeld. Aan het einde van de video zien we jonge juweelkardinaalbaarsjes die zich verschuilen tussen de scherpe stekels van een zee-egels. De ouderdieren van deze vissoort brengen hun jongen bewust naar zo’n zee-egel, zodat ze tussen de stekels veilig zijn voor eventuele rovers die wel een jong visje lusten.

6 hartenluchtjes op “Wát een dag, zo niet leuk en toch ook weer wel

 1. gelukkig geen herpes , maar wat is het dan
  de tijd zal het leren

  ook wat leed in Blijdorp , maar met die leeftijd valt het ook wel weer wat mee

  volgende keer ga ik eten in de eetbare tuin hihi

  mooi hé dat koraal

 2. logbankje says:

  De livestream-cams van Dierenpark Amersfoort kijk ik ook regelmatig, altijd wel leuk.
  Dieren in een dierentuin worden ouder dan in de vrije natuur, maar zo krijgen ze nu ook meer ziektes.
  De Papegaaien in ARTIS kan ik met nog goed herinneren.
  Het koraal in Burgers Zoo is altijd erg mooi om te zien. Hans

 3. C.J.M. Beeris -v. Schaik. says:

  Pff, wat een dag, ja, opluchting maar onzeker blijft het.
  En dan Kamina, een dame van zo’n mooie leeftijd rust gunnen? Heel goed.
  Eetbare tuin? Ik ben voor. Koraal met al zijn prachtige kleuren , een feest.
  xxx Liefs

  • Jah klopt… hopelijk is het weekend gauw om en wordt er gecommuniceerd zoals beloofd

   Ja toch.

   Heerlijk… wie wil dat nou niet

   Schitterend idnerdaad, vandaag weer heerlijk van genoten

   Liefs terug

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.