Was dat ff schrikken!

mac

Gisterenavond kwamen de baasjes van Mac terug van een prachtige vakantie op Kreta. Volgens afspraak zouden ze hem vandaag dan weer bij ons komen ophalen. Nou is Mac niet meer de jongste maar hij laat zich er niet onder krijgen, wat je ook met hem doet, hij vindt alles goed. Zoals bijvoorbeeld compleet natspuiten met een bloemsproeier of de tuinslang, zoals we de afgelopen dagen veelvuldig hebben gedaan. Ehhh natuurlijk wel met dien verstande dat we hem de tijd gunnen om in de benen te komen, ja ook bij honden gaat het ouder worden met stramme ledematen gepaard. En wij waren blij dat alles goed gegaan was, geen dierenarts nodig hebben gehad en nog blijer was ik natuurlijk dat ik geen nare berichten naar Kreta moest sturen.Oeps…te vroeg gejuicht!
Manlief ging vanochtend met de honden wandelen terwijl ik bij mijn maandag-meneer was. Hij en ik zaten gezellig in zijn koele woonkamer te keuvelen onder het genot van een lekker bakkie leut met wat lekkers erbij toen mijn telefoon ging. Manlief… Huh manlief? Die belt nooit! Natuurlijk was ik gelijk in alle staten van alertheid. Vertelt hij me dat hij met Mac bij de dierenarts zit nadat die gegrepen is door een buurthond. Ik wist, zonder dat manlief het benoemde, gelijk om welke buurthond het moest gaan. We hebben namelijk buurtgenoten die het niet nodig vinden honden aan te lijnen ook al weten ze dondersgoed dat hun honden niet…. hoe zal ik dat nou eens netjes zeggen? …. aardig…. zijn. Naar verluid was de deur in hun schutting niet goed genoeg gesloten geweest en kon hij er dus ‘gewoon’ doorheen. Het erge is dat dit niet de 1e keer is dat dit gebeurt. Ik ga met de honden altijd met een wijde boog om die buurthond heen om mijn eigen honden te beschermen, die overigens altijd keurig aan de lijn zitten. Helaas is het echter zo dat zodra die buurthond ons, of iemand van de overige buren die ook honden hebben, hoort en gaat ie door het lint en wil ie maar 1 ding, de andere honden aanvallen. In dit geval was onze part-timer Mac dus helaas de klos. Die heeft nu wonden aan het hoofd die 2x per dag gespoeld moeten worden met biotex, heeft injecties gehad en een antibioticakuur voor 5 dagen mee gekregen waarna hij terug moet komen voor controle.

Toen ik thuis kwam was manlief ook net weer binnen, met een heel verhaal over die buurman… alsof het mij kan boeien wat hem is overkomen en hoe hij zich voelt? Dit was noodlot die al lang op de loer lag, het was alleen een kwestie van tijd… en welke hond het zou treffen. Onze logee dus! Ik was woest! Ben maar ff in huis gebleven, ipv gelijk naar die buurman te stuiven, om mijn beheersing niet te verliezen. Ze moeten van mijn dieren afblijven, zeker van mijn logees, zo niet… dan komt mijn explosief karakter acuut naar boven. Ik ben bij Mac op de grond gaan zitten om zijn wonden te bekijken. Een wond op de wang onder het oog en eentje aan de achterkant onder het oor… Zo sneu!! Gelukkig valt het op zich allemaal reuze mee als je bedenkt hoe het had kunnen aflopen maar dat neemt niet weg dat ik stevig baalde!

Enige tijd later kwam het baasje van Mac hem halen en samen zijn we naar de buurman gelopen met de rekening van de dierenarts. Hij verontschuldigde zich meermalen en betaalde mij de gemaakte kosten terug, wel zo netjes toch?! Hij vertelde ook nog even wat hij zelf allemaal had doorstaan maar daar had ik amper oor voor, heb mijn fatsoen gehouden maar heb het gesprek wel zo kort mogelijk gehouden. Hij had gelijk na de aanval tegen manlief gezegd: ‘nu is het genoeg geweest, ik laat ‘m nu afmaken’…. Toen onze honden er weer uit moesten liep die hond nog vrij in de tuin rond, hoorde ons aankomen en met veel kabaal vloog hij weer tegen hun schutting omhoog. De vrouw des huizes kwam acuut aangerend en sloot hem op in de schuur.

Noah en Brego hebben ook de schrik te pakken. Heel schuchter sluipen ze als het ware op hun tenen door onze schuttingdeur heen met hun oren gespitst en alerte ogen richting die andere schuttingdeur. Al met al zit de schrik er nog wel goed in. Ik ging altijd al met hen de andere kant op om de boog om die buren heen groot te houden maar voortaan gaat die boog nog groter worden. Zeker zolang ik merk dat die hond er nog is, al neem ik dat dier natuurlijk niets kwalijk, die is helaas het product van diens opvoeding, het arme beest, nummer zoveel in de rij, zo in-& intriest!

Nou het was een heerlijke logeerpartij voor Mac én ons al was de laatste dag dan geen feestje voor hem. Overmorgen gaan we Sem verwelkomen en dan daar ruim 4 weken van genieten. Daar verheugen we ons op natuurlijk, al zullen we nog alerter dan anders zijn op de buurthond(en).

14 hartenluchtjes op “Was dat ff schrikken!

 1. Vonnieb says:

  Awww…Wat zal Mac geschrokken zijn 🙁 en jullie ook natuurlijk. Jammer dat de buurthond zo is opgevoed
  Fijne dag vandaag
  Liefssssssssssssss -X-

 2. Blij dat het goed met hem gaat, een ouwe taaie dat zeker!
  En denk je dat die buurhond nou wordt afgemaakt? Lijkt erop dat hij al vaker een andere hond heeft aangevallen…
  Sterkte met die van jou, houd ze maar goed in de gaten…

  • Melody says:

   Zijn wij ook!
   Dat weet ik niet….. Heb m nog niet gehoord / gezien. Ja dat klopt…en de vorige honden ook ….
   Dank je wel, doe ik zeker en indien nodig gooi ik me er weer tussen …

 3. Altijd héél vervelend als mensen hun dieren niet onder controle hebben. Nou ja, het is gelukkig relatief goed afgelopen maar vooral zo’n oud beestje houdt er toch een knauw van over.

  • Melody says:

   Absoluut! Geluk bij ongeluk was dat het Mac betrof, die is gaan liggen afwachten als het ware tot de aanval zou stoppen…. als het 1 van onze was geweest, of bijv. de andere parttimer Kobus (de boxus) dan was het echt oorlog geworden, dat soort beelden flitsten door mijn hoofd gisteren…

   Mac is vandaag nog een beetje onder de indruk, om het zo maar te zeggen, maar op zich gaat het oke met hem, gelukkig.

  • Melody says:

   😉

   je kent me …je kunt wel inschatten wat er kan gebeuren als ik mijn zelfbeheersing verlies….
   en dat dat niet zo moeilijk is bij mij als het om dierenleed gaat weet jij ook.

 4. Kakel says:

  Nou, de dierenartskosten betalen is wel het minste wat je kan doen! Sjonge, jonge, hoe moeilijk is het om je eigen huisdier in bedwang te houden. Je hebt de verantwoording!
  Wat een schrikdag was dat.
  Liefs en een knuffel

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.