Wandelen – Stokje

Gewoon ff niks hoeven / moeten, het huis even voor mezelf, de boel aan de kant, alles blinkt me weer tegemoet. Het vee ligt te maffen en ik vind dat ik wel een pauze verdiend heb. Grote bak thee en mijn verslavingsstokjes bij de hand wijd ik me aan een blog-stokje die ik bij Marije vond.

1. Waarom wandel je?
Als dierentuin- & natuurliefhebber zie je het meest als je beweegt zonder behulp van een voertuig. Alle zintuigen op scherp en het genieten kan van top tot teen door je heen stromen. Je maakt contact met de aarde en alle andere elementen hebben vat op je. Die inspanning zorgt voor een top ontspanning.

2. Wanneer wandel je?
*Grinnik*… Dagelijks natuurlijk. Je komt toch nergens als je niet je lijf boven je onderdanen rechtop zet want stilstaan is a) slecht voor de gewrichten en b) je komt nergens.

3. Waar wandel je het liefst?
Dierentuinen en in de natuur. Heb geen specifieke locaties, het is overal mooi en genieten kan je overal als je je op het genieten focust.

4. Wandel je samen of alleen?
Nooit alleen. Met een lijf dat niet altijd gehoorzaamt is dat namelijk niet zo slim. Nou gebeurt het tegenwoordig nog zelden maarrrrr als mijn hoofd op hol slaat, of mijn rug in het slot… dan ga ik ter plekke plat en dan kom ik zonder hulp geen meter meer vooruit.

5. Wat is voor jou het perfecte wandelweer?
Ik vind elk weertype prima op 1 na. Het type van te hoge temperaturen.  Is dat het geval dan blijf ik lekker binnen, ons huis is prima geïsoleerd en dus altijd heerlijk koel op zulke bloedverziekend hete dagen, de beste plek om te zijn wat mij betreft.

6. Wat neem je mee tijdens jouw wandeling?
Mijn fotocamera, mijn saffies, mijn portemonnee en mijn foon.

7. Wat is jouw wandeltempo?
Dat wisselt per keer, het hangt altijd af van hoe mijn lijf zich op dat moment gedraagt en wat ik fysiek al dan niet aankan. Ook het mentale deel van mijn bestaan speelt een rol mee. Is mijn hoofd rustig dan wandel ik rustiger dan wanneer het overloopt en/of dreigt te ontploffen.

8. Op welke schoenen wandel je?
Voorheen op Sketchers maar sinds ik Dr. Martens heb ontdekt heb ik mijn voorkeur ontdekt. De boots dus van dat merk.

9. Wandel je het liefst verhard of onverhard?
Dat maakt me helemaal niets uit… ben ik in een dierentuin loop ik veelal verhard natuurlijk maar in de natuur veelal niet. beiden is dus oké

10. Wanneer is een wandeling voor jou geslaagd?
Als ik het tijdens die wandeling enorm naar mijn zin heb gehad, als ik met een heerlijk fris (van binnen dus hè?) hoofd thuis kom, als ik daarna fysiek moe op de bank mag ploffen en voel dat ik moe ben van fysieke inspanning en niet van mentale overdruk én als ik ook nog eens tevreden ben over mijn foto’s.

12 hartenluchtjes op “Wandelen – Stokje

 1. Ja wandelen is ongeveer de gezondste sport voor je lichaam, ik “bozondig”me er ook dagelijks aan. leuk stokje al dacht ik even dat je met een stokje liep. Dat zie je ook vaak tegenwoordig, ik blijf dat een beetje vreemd vinden maar dat ligt vast aan mij.

  1. Ja daar heb je wel gelijk in…

   Haha nee niet meer….dat heb ik wel vaak gedaan maar tegenwoordig is dat godzijdank niet meer nodig.

   eh tja eh nee nou eh ik weet ut nie 😉

 2. ik wandel veel en geniet van de natuur , liefst onverhard en loop met 1 stok , geeft me een goed ritme en loop dan een goed 5 km/uur
  op goede wandelschoenen van verschillende merken 🙂
  cameraatje mee , wat brood en water en een goed humeur 🙂
  het liefst alleen , daar het zeldzaam is dat je iemand treft die zelfde tempo heeft en aanpassen voor iemand dan zwaar kan zijn
  kan goed tegen zowel hitte als koude , regen onderweg geen probleem , maat ik zou niet met regen vertrekken
  1 tip laat de saffies weg
  slaapse

  1. Ja weet ik, heerlijk toch?!

   Alleen… is geen optie voor mij, niet veilig genoeg.

   haha ja … dat hoop ik snel te kunnen zeggen…. ben ermee bezig.

   ….eerst beter worden, ben gisteren ziek geworden…

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.