Schrijverij

Vurig betoog

Ergens op tv tijdens het zappen hoorde ik dat er: “zeer recentelijk een wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd” was waarin aangetoond werd dat roken psychische problemen zou veroorzaken, dan wel indien al aanwezig, zou versterken / vergroten… ach gosj, zucht, weer een stok om de paria mee te slaan, de vorige werken kennelijk niet goed genoeg… was mijn volgende gedachte, het verbaasde me dus ook niet dat constateren, toen ik op internet op zoek ging naar dit onderzoek, dat het om een onderzoek uit 2002 (2 0 0 2 !!!!) bleek te gaan.

Ten eerste: Een wetenschappelijk onderzoek toont aan … sorry hoor maar wie gelooft dat nog tegenwoordig? En daarbij, welke gemiddelde burger is in staat om zo’n onderzoek te lezen, te begrijpen en zelf na te testen of de conclusies wel of niet op waarheid berusten of die waarheid weergeven die bepaalde groepen graag als waarheid willen aantonen? Ook hier speelt corruptie een grote rol en gaat het maar om één ding, zakken vullen met het slijk der aarde.

Man en ik roken… altijd al, al vanaf onze jeugd, vanaf toen het nog stoer was sak mar segguh.

Ik rook niet als ik in mijn EIGEN auto mensen bij me heb die niet roken, het vies vinden of wat ook maar.
Ik rook niet als ik bij iemand in diens auto zit die zelf niet rookt.
Ik rook niet in restaurants of welk ander overdekt gebouw dan ook.
Ik rook niet in het openbaar op plekken waar het niet toegestaan is.
IK ZEIK NIET DE NIET-ROKERS AF, NOOIT!
Ik rook minder of niet als ik in gezelschap ben van mensen die er niet tegen kunnen

“Iedereen” is er tegenwoordig mee bezig om mij en mijn familie (de rokers dus) als paria te behandelen en het pariaschap zoveel mogelijk uit te breiden en te vergroten. Een zekere dierentuin in ons land maakte het park rookvrij onder het mom van: ‘gezonde omgeving voor de dieren en alle bezoekers’. Klinkt goed toch? Ja klinkt goed maar is NIET de waarheid. De waarheid is dat het om de klinkende munt draait. De gemeente waarin die dierentuin zich bevindt heeft het afgedongen: of rookvrij en subsidie ontvangen of niet rookvrij en dus subsidie mislopen.

Tegenover de sigaret en een grote groep die dat wil verbieden met alle mogelijke middelen staat de alcoholreclame. Je kunt geen media open zetten, tv of wat ook, of reclame voor die bagger komt voorbij.

Ik heb nog nooit iets gezien of gehoord van moeders die met kinderen naar blijf-van-mijn-lijf-huizen vluchtten omdat vader een sigaretje rookte
Ik heb nog nooit op een kerkhof een graf gezien van iemand die doodgereden werd omdat de ongeluk-veroorzaker met een sigaret achter het stuur stapte
Ik heb nog nooit klappen gehad van mijn vader noch mijn moeder omdat zij rookten
Ik heb nog nooit ruzie met man gehad omdat hij een sigaret rookte
Ik ben nog nooit lastig gevallen door iemand die rookwaar genuttigd had
Ik ben nog nooit verkracht door iemand die onder invloed stond van een grote hoeveelheid genuttigde rookwaar
Ik heb ook nog nooit in een ziekenhuis een patiënt getroffen die schade opgelopen had door fysiek contact met een roker
Ik heb tussen de klasgenootjes van mijn dochter en zoon geen andere jongetjes en meisjes gezien die bont gemept waren door een rokende vader of moeder
Ik heb tussen de vaders en moeders rondom dat schoolplein bij het wachten op zoons en dochters ook geen vaders of moeders gezien die zichtbare gevolgen droegen van een rokende partner
Ik heb nog nooit gehoord van een Rook-advocaat om vechtende echtelieden goed bij een scheiding te begeleiden omdat de één wel en de ander niet rookt

Vervang je in 10 bovenstaande regels het roken door het drinken van alcohol… is het allemaal van toepassing op mij… en ook op jou als hoop ik oprecht met heel mijn hart dat punten 5 en 6 ook dan nog NIET op jou van toepassing zullen zijn.

Kortom… de betutteling in onze maatschappij neemt steeds belachelijker wordende vormen aan. Er zijn onderhand voorbeelden te over om te benoemen en te beschrijven. Wanneer gaan wij als individu nu eens e.i.n.d.e.l.i.j.k. met zijn allen op de barricaden om het leven weer enigszins leuk te maken, enigszins leefbaar?!?! Of vinden we het allemaal oké dat we als onderdanen van een stel randdebielen maar als domme schapen achter elkaar aan moeten hobbelen en alles wat men ons voorkauwt accepteren als ‘perfect’. Zijn wij nog mensen met zelfstandig denkvermogen en rechten of zijn we slechts onverhoopt levende wezens die zich maar op 1 ding moeten focussen, namelijk gehoorzamen aan de meest idiote en onvoorstelbare, vooral onmenselijk, plichten?

PS… zoals gezegd… ik ben 20+, ruim zelfs, ik weet dat roken ongezond is maar ik doe het toch, ik vind het lekker!!!

 

Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)

https://melodyk.nl

20 geluchtte ❤️❤️ op “Vurig betoog

  1. Ik zeg nu wat jouw schoonmoeder altijd zei 😉 En weet je… het boeit me verder niet…. ik ken mijn sterfdatum niet, een niet-roker kent die datum ook niet… ziek ben ik al, of het door het roken erger is of niet boeit me voor geen millimeter.

   Waar het mij om gaat is dat men de rokers tot paria’s maakt terwijl alcohol als zaligmakend gepromoot wordt en als kind van een alcoholist, als slachtoffer van alcoholisme kan ik me daar verschrikkelijk boos om maken… met als kers op de taart de betutteling van een stelletje randdebielen die ons land leiden.

 1. ha die Melody
  ja ook ik ken die spreuk over gerookt vlees
  en zo je weet ben ook ik gestopt met roken na 45 jaar zware van nelle
  ik laat een ieder in zijn waarde , ook met het roken
  het stoort mij ook niet als er gerookt word waar ik bij ben
  ik ga zelfs met je mee in zeg de vergelijking met de alcohol
  en dat is juist mijn makke , ik kom tot nu toe maar niet van de pintjes af pppfftt

  ja het sleutelen aan de instellingen van de camera hielpen , maar ik kreeg ook weer vreemde meldingen hihi
  ja hoor ik zal zeker genieten van het wandelen op andere plekken 🙂

  fijne avond groet

  1. Ha die Karel

   Ja vast 😉

   Weet ik inderdaad… maar daarbij mag ook gezegd dat ik het prima vind dat iemand iets drinkt met alcohol,,, zolang anderen daar maar geen nadelige gevolgen van moeten ondervinden. Ik heb er geen last van dat jij drinkt, ook nog niet gehad, en dat verwacht ik ook niet.

   Haha ja ongetwijfeld.

   Dank je wel, jij ook, zwaaaiiiii

 2. Amen ik deel zeer jou mening niet alleen dat ik zelf ook rook. Maar ook vanuit mijn jeugd nare herinneringen heb ondervonden aan alcohol helaas. Dit zal altijd wel een discussie punt blijven hoe vaak ik wel niet met mijn niet rokende familie hier over heb gehad. Die overigens zelf met alcohol achter stuur kruipen en rustig hun gezin thuis brengen😒 Maar wij zijn dan het slechte volk als je rookt zo jammer weer.

  💋

  1. Fijn te lezen lieverd!

   Ja het blijft een probleem, ik nam vroeger bij verjaardagen bij ons thuis altijd de beslissing, als gasten om alcohol vroegen, vroeg ik voor het inschenken, rij jij of niet terug naar huis, als men dan zei ik rij, dan weigerde ik of alcohol te schenken of ik nam de sleutels in beslag. Er is nooit iemand bij ons vandaan met alcohol op achter het stuur gestapt. Het leverde wel altijd heel grote ruzies op maar daar ik had toen schijt aan, en dat heb ik nog steeds. Niemand hier krijgt alcohol als men weer achter het stuur moet. Staat het ze niet aan dan blijven ze maar weg.

   we roken er snel weer eentje of meer samen 😉

   1. Gelukkig komen die personen niet meer op mijn verjaardagen.. En heb ik nu verstandig mensen om mij heen 😂

    Dat gaan wij zeker doen 😉

 3. Je boosheid dringt enorm tot mij door. En ik kan je wel begrijpen. Ik vind dat iedereen in zijn waarde gelaten moet worden en in zijn keuzes. Ik rook niet. Op mijn vijftiende mijn eerste sigaret gerookt. Meteen mijn laatste. Ik vond het niet lekker.
  Mijn hele schoonfamilie rookte. Mijn kinderen hebben ook gerookt. Ik kan er niet tegen. Omdat ik astma heb. Ik krijg het gewoon benauwd als mensen in mijn nabijheid roken. Ik krijg een enorme hoestbui.

  Fijn te lezen dat jij er rekening mee houdt. En je verwacht dat respect van twee kanten. Vroeger rookte iedereen. Nu is het ineens slecht en wil iedereen stoppen met roken. Mijn vader overleed aan longkanker, mijn moeder kreeg baarmoederhalskanker. Je hebt het niet voor het zeggen. Mensen die gezond eten en sporten vallen dood neer als zij 40 zijn.

  Ook zoiets gezond eten. Daar word je ook mee dood gegooid. Koffie is slecht, pindakaas is slecht en gebak en andere zoetigheid ook. Ik ben een zoetekauw. Dan maar slecht.

  Ik drink geen alcohol. Geen vrijwillige keuze. Ik kreeg de ziekte van pfeiffer toen ik 19 was. Sinds die tijd kan ik niet meer tegen alcohol. Ik word er ziek van.

  Blijf bij jezelf. En geniet van wat jij fijn vindt. Jouw keuze. Daar heeft een ander niets over te zeggen. En de’mensheid en de wetenschap’ heeft altijd wel wat te zeuren.

  Liefs Joanne

  1. Nou precies…. als ik bij jou thuis ben hoor je me toch ook niet klagen, en ben ik toch ook niet zo egoistisch om in jouw huis een sigaret op te steken etc?

   En ja alcohol, ik heb het nooit gedronken, wel eens geproefd omdat men vond dat het zo hoorde maar gelukkig was ik er vies van… bovendien was ik al vanaf mijn 10e aan zware medicatie en was mij door een huisarts heel stevig op het hart gedrukt dat medicijnen en alcohol absoluut niet samengingen… daarbij wist ik maar al te goed hoe het was om slachtoffer te zijn van andermans alcohol gebruik dus nee ik had totaal geen reden om het te (leren) drinken…

   Liefs terug

   1. Je bent er altijd heel respectvol mee omgegaan. En inderdaad heb je nooit gerookt in mijn huis. Omdat je rekening met mij hield.
    Je bent gewoon een lief mens die altijd rekening met een ander houdt. Het zou fijn zijn als het andersom ook zo was.

    Liefs Joanne

 4. Als we nou eens iedereen in zijn of haar waarde zouden laten, dan zou de samenleving een stuk prettiger zijn. Dat roken niet gezond is, is logisch. Anderen hebben daar (uitzonderingen daargelaten) geen last van, zeker niet als men er zo veel rekening mee houdt als dat jij doet. Het is een eigen keuze. Blijven proberen te stoppen met roken en daar zwaar depressief van worden, lijkt me ook niet gezond. Ik maak het in mijn eigen omgeving mee. Wat is dan beter?
  En je hebt een punt met alcohol. Reclame over alcohol is heel gewoon, niemand die daar vragen bij stelt. Tot de volgende gezondheidshype, dan wordt reclame voor alcohol misschien ook verboden.
  Met teveel alcohol op achter het stuur mag van mij veel en veel zwaarder bestraft worden. Neem dat rijbewijs af. Neem bij een veelpleger de auto af, weet ik het, maar laat die persoon niet meer achter het stuur kruipen. Vandaag nog las ik in het nieuws dat een vrouw is doodgereden en dat de dader ervandoor was gegaan: teveel gedronken. Gelukkig hebben ze hem opgepakt. Walgelijk, misselijkmakend, en zo gemakkelijk te vermijden.
  Zo, ik heb mijn hart gelucht. Dank voor de uitnodiging.
  ~knuffel~

 5. 😉 Juist ja

  Ik vergeet nooit weer dat ik in het ziekenhuis lag tijdens een zwangerschap van een tweeling…. ruim 6 maanden lag ik er en op zeker moment kwam mijn gyneacoloog mij halen, zette mij in een rolstoel en ging met mij aan de wandel, even soort van luchtje scheppen. OP zeker moment kwam J ons tegemoet lopen en mijn gyneacoloog zei tegen hem: maak rechtsomkeert, loopt het ziekenhuis uit, dan rechtsaf de straat uit en dan links op de hoek. Koop een pakje tabak, vloeitjes en een vuuraansteker en kom terug.
  Ik mocht vervolgens 5x per dag naar de rookafdeling van het zkh, waar ik naar toe werd gereden door een verpleegkundige…
  Mijn gyneacoloog bevreesde dat ik anders de opname niet zou overleven… ik bedoel maar… en ik kan het nu zonder al die psych.medicatiezooi, met alleen maar cbd en mijn sigjes … dat is een keuze, mijn keuze, mijn lijf, mijn leven.

  Lucht maar lekker schat, van mij mag je !

  Knuffel

 6. Het is dat ik vrijwillig gestopt ben met roken want ik word stikDWARS van dit soort berichten. Ik zie het eerder als een aanmoediging om de burger opnieuw aan het roken te krijgen.
  Jaren geleden stond er op een aanplakbiljet van de VVD (landelijke verkiezingen): “Strenger straffen.” Dáár zou het kabinet zich eens druk om moeten maken. Iemand die dronken achter het stuur zit en iemand dood rijdt meteen zijn/haar rijbewijs afpakken en 20 jaar de cel in. Maar nee, ze pesten liever de argeloze burger.
  Ik vind het wel een verbetering dat er in restaurants niet meer gerookt mag worden. Maar verder: leven en laten leven…
  De overheid ziet de roker dan wel als paria, hè, maar oh wat profiteren ze van de accijnzen!
  Dikke kus ♥

 7. Jou boosheid is hier goed te merken en ik wilde in eerste instantie niet reageren, maar ….. jij trekt conclusies voor gemiddelde burgers en daar reken ik mezelf ook toe.
  Ik kan die wetenschappelijke onderzoeken WEL lezen, en weet dat cijfers daarin over het algemeen zeer betrouwbaar zijn. Dat ze oude onderzoeken gebruiken klopt inderdaad niet, maar of het nu leuk of niet is, veel dingen in zo’n onderzoek kloppen echt wel.
  Verder schrijf jij dat er nog nooit iemand is dood gereden omdat er iemand achter het stuur stapte met een sigaret! Nou, ik kan je vertellen dat ik met een nabestaande wel eens bij een rechter heb gezeten voor zo’n voorval!! Zij was haar kind verloren omdat de veroorzaker zijn sigaret wilde uitmaken.
  Ik ben geen anti roker, heb het zelf ook jaren gedaan, ik gun elke roker zijn sigaret, maar vraag soms wel of rokers uit mijn buurt willen gaan omdat ik er last van heb. Maak ik daarmee de rokers tot paria??

  1. Klopt, die is er ook…. ik belaag ook niemand om wat hij/zij leuk vindt terwijl ik dat wel word, al heel mijn leven dus tja het oude weegt mee, ik wil met rust gelaten worden in die zin.
   De betutteling die ik vanaf mijn geboorte ervoer, vanaf het moment dat ik het huis uitging gaandeweg in toenemende mate ervoer, dat wat de laatste 10 jaar aan belachelijke regeltjes is bijgekomen vanuit die politieke beerput … vind ik tenenkrommend!!!

   Er zullen ongetwijfeld ‘betrouwbare’ onderzoeken bestaan… maar van het merendeel geloof en vertrouw ik er niks van, Net als in de rest van de wereld is ook Nederland een land dat draait op geld verdienen en daarvoor over lijken gaan.

   Dat schrijf ik inderdaad… het is mijn beleving immers die ik beschrijf. Ik schrijf dan wel in meervoud maar uiteraard namens mezelf omdat ik het zo ervaar en dat is de enige ervaring die ik kan beschrijven.

   Het spijt me enorm voor die persoon. Die was dan de uitzondering op de regel. Net als dat jij de uitzondering op de regel bent en mij niet tot een paria maakte toen ik in jouw omgeving rookte… omdat ik weet hoe jij er tegenover staat dus ik er zeer attent op was jou daarmee niet lastig te vallen.

   PS. misschien herinner jij je nog wel dat we een hele tijd terug op mijn blog over de jurisprudentie hadden? Dat jij vanuit jouw werk/ervaringen vindt dat straf wel degelijk uitgedeeld wordt etc ipv dat criminelen gepamperd worden zoals ik toen schreef?
   Ik denk er nog steeds net zo over als toen… en die mening zal in mijn ook niet veranderen tot de dag dat men mij kan uitleggen, op een wijze waarmee ik akkoord kan gaan, dat het oké is dat kinderverkrachters, met 24 bewezen aanklachten waaronder ook mijn zoon, en ondertekende schuldbekentenissen op kosten van ons allen …. verhuisd werden, alles kado kregen, zelfs een schadevergoeding van 15.000 gulden ieders… en wij als ouders van de slachtoffers een zwijgverbod opgelegd kregen.

   kortom… ik schrijf op mijn blog wat ik van iets vind, niets meer en niets minder. Iedereen mag of mijn mening delen of niet, dat vind ik oké.

Voel je vrij je ♥ te luchten...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top
%d bloggers liken dit: