Ergens op tv tijdens het zappen hoorde ik dat er: “zeer recentelijk een wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd” was waarin aangetoond werd dat roken psychische problemen zou veroorzaken, dan wel indien al aanwezig, zou versterken / vergroten… ach gosj, zucht, weer een stok om de paria mee te slaan, de vorige werken kennelijk niet goed genoeg… was mijn volgende gedachte, het verbaasde me dus ook niet dat constateren, toen ik op internet op zoek ging naar dit onderzoek, dat het om een onderzoek uit 2002 (2 0 0 2 !!!!) bleek te gaan.

Ten eerste: Een wetenschappelijk onderzoek toont aan … sorry hoor maar wie gelooft dat nog tegenwoordig? En daarbij, welke gemiddelde burger is in staat om zo’n onderzoek te lezen, te begrijpen en zelf na te testen of de conclusies wel of niet op waarheid berusten of die waarheid weergeven die bepaalde groepen graag als waarheid willen aantonen? Ook hier speelt corruptie een grote rol en gaat het maar om één ding, zakken vullen met het slijk der aarde.

Man en ik roken… altijd al, al vanaf onze jeugd, vanaf toen het nog stoer was sak mar segguh.

Ik rook niet als ik in mijn EIGEN auto mensen bij me heb die niet roken, het vies vinden of wat ook maar.
Ik rook niet als ik bij iemand in diens auto zit die zelf niet rookt.
Ik rook niet in restaurants of welk ander overdekt gebouw dan ook.
Ik rook niet in het openbaar op plekken waar het niet toegestaan is.
IK ZEIK NIET DE NIET-ROKERS AF, NOOIT!
Ik rook minder of niet als ik in gezelschap ben van mensen die er niet tegen kunnen

“Iedereen” is er tegenwoordig mee bezig om mij en mijn familie (de rokers dus) als paria te behandelen en het pariaschap zoveel mogelijk uit te breiden en te vergroten. Een zekere dierentuin in ons land maakte het park rookvrij onder het mom van: ‘gezonde omgeving voor de dieren en alle bezoekers’. Klinkt goed toch? Ja klinkt goed maar is NIET de waarheid. De waarheid is dat het om de klinkende munt draait. De gemeente waarin die dierentuin zich bevindt heeft het afgedongen: of rookvrij en subsidie ontvangen of niet rookvrij en dus subsidie mislopen.

Tegenover de sigaret en een grote groep die dat wil verbieden met alle mogelijke middelen staat de alcoholreclame. Je kunt geen media open zetten, tv of wat ook, of reclame voor die bagger komt voorbij.

Ik heb nog nooit iets gezien of gehoord van moeders die met kinderen naar blijf-van-mijn-lijf-huizen vluchtten omdat vader een sigaretje rookte
Ik heb nog nooit op een kerkhof een graf gezien van iemand die doodgereden werd omdat de ongeluk-veroorzaker met een sigaret achter het stuur stapte
Ik heb nog nooit klappen gehad van mijn vader noch mijn moeder omdat zij rookten
Ik heb nog nooit ruzie met man gehad omdat hij een sigaret rookte
Ik ben nog nooit lastig gevallen door iemand die rookwaar genuttigd had
Ik ben nog nooit verkracht door iemand die onder invloed stond van een grote hoeveelheid genuttigde rookwaar
Ik heb ook nog nooit in een ziekenhuis een patiënt getroffen die schade opgelopen had door fysiek contact met een roker
Ik heb tussen de klasgenootjes van mijn dochter en zoon geen andere jongetjes en meisjes gezien die bont gemept waren door een rokende vader of moeder
Ik heb tussen de vaders en moeders rondom dat schoolplein bij het wachten op zoons en dochters ook geen vaders of moeders gezien die zichtbare gevolgen droegen van een rokende partner
Ik heb nog nooit gehoord van een Rook-advocaat om vechtende echtelieden goed bij een scheiding te begeleiden omdat de één wel en de ander niet rookt

Vervang je in 10 bovenstaande regels het roken door het drinken van alcohol… is het allemaal van toepassing op mij… en ook op jou als hoop ik oprecht met heel mijn hart dat punten 5 en 6 ook dan nog NIET op jou van toepassing zullen zijn.

Kortom… de betutteling in onze maatschappij neemt steeds belachelijker wordende vormen aan. Er zijn onderhand voorbeelden te over om te benoemen en te beschrijven. Wanneer gaan wij als individu nu eens e.i.n.d.e.l.i.j.k. met zijn allen op de barricaden om het leven weer enigszins leuk te maken, enigszins leefbaar?!?! Of vinden we het allemaal oké dat we als onderdanen van een stel randdebielen maar als domme schapen achter elkaar aan moeten hobbelen en alles wat men ons voorkauwt accepteren als ‘perfect’. Zijn wij nog mensen met zelfstandig denkvermogen en rechten of zijn we slechts onverhoopt levende wezens die zich maar op 1 ding moeten focussen, namelijk gehoorzamen aan de meest idiote en onvoorstelbare, vooral onmenselijk, plichten?

PS… zoals gezegd… ik ben 20+, ruim zelfs, ik weet dat roken ongezond is maar ik doe het toch, ik vind het lekker!!!

 

6 Hartenluchtjes op “Vurig betoog”

 1. Amen ik deel zeer jou mening niet alleen dat ik zelf ook rook. Maar ook vanuit mijn jeugd nare herinneringen heb ondervonden aan alcohol helaas. Dit zal altijd wel een discussie punt blijven hoe vaak ik wel niet met mijn niet rokende familie hier over heb gehad. Die overigens zelf met alcohol achter stuur kruipen en rustig hun gezin thuis brengen😒 Maar wij zijn dan het slechte volk als je rookt zo jammer weer.

  💋

 2. Het is dat ik vrijwillig gestopt ben met roken want ik word stikDWARS van dit soort berichten. Ik zie het eerder als een aanmoediging om de burger opnieuw aan het roken te krijgen.
  Jaren geleden stond er op een aanplakbiljet van de VVD (landelijke verkiezingen): “Strenger straffen.” Dáár zou het kabinet zich eens druk om moeten maken. Iemand die dronken achter het stuur zit en iemand dood rijdt meteen zijn/haar rijbewijs afpakken en 20 jaar de cel in. Maar nee, ze pesten liever de argeloze burger.
  Ik vind het wel een verbetering dat er in restaurants niet meer gerookt mag worden. Maar verder: leven en laten leven…
  De overheid ziet de roker dan wel als paria, hè, maar oh wat profiteren ze van de accijnzen!
  Dikke kus ♥

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.