Vriendschap

 

56 jaar geworden, 2 maanden geleden bijna.
Mijn antwoord op de vraag: “In welke zoo gaan we deze keer jouw verjaardag vieren Ko?” werd ‘All Wetter Zoo Münster‘ . Een prachtig dierenpark binnen rijdbare afstand voor een paar mensen die een niet zo bereidwillig tot meewerkend lichaam hebben. Het was (uiteraard) een fantastische dag waarop de grappen en grollen verre van ontbraken, zoals ik hier beschreef.
Dit is vriendschap, puur zoals het bestaat en waardoor ik me schathemeltjerijk voel.
Van deze 4 ken ik de heer in het grijs het langst… de dame links iets korter… kwam hij uit het westen en zij bijna bij mij om de hoek kenden ze elkaar niet, toen dat echter eenmaal wel het geval was vertrok zij al snel met haar kroost naar het westen, trouwden ze enige tijd later en kwamen zij in 2008 terug naar het noorden en gingen ze weer bijna om de hoek wonen.
Het andere duo ken ik het kortst, amper een jaar nog maar,  maar zijn me bijna net zo dierbaar inmiddels.
Als lengte van dagen nauwelijks toevoegende waarde heeft voor iets dat je écht vriendschap mag noemen bewijst dit het wel.

Heel veel mensen willen wel met je bevriend zijn zolang jij maar iets te geven hebt… ongeacht in welke vorm. Zodra je iets terug gaat vragen is het einde verhaal. Helaas kan ik daar complete encyclopedieën over vullen. In de loop der jaren heb ik mensen wel zo dichtbij laten komen en hen als ‘vrienden’ gezien maar helaas bleek op zeker moment toch al snel dat zij die term uiteindelijk toch niet verdienden.
Manlief waarschuwde me vaak maar ja… eigenwijs als ik was (nog steeds ben) leerde ik die lessen niet hardhandig genoeg en ging dus vaak op mijn spreekwoordelijke jeweetwel. Door schade en schande wijs geworden besloot ik op zeker moment niemand meer zo dichtbij te laten komen. Het ene duo hierboven/hieronder bleef en het andere duo brak gewoon door mijn muren heen, ik had niets te willen kennelijk en achteraf heb ik daar nog geen seconde spijt van gehad.

Vriendschap betekent voor mij:
Delen met de grote D.
Er zijn, wanneer nodig en ongeacht voor wat, uiteraard volkomen wederzijds!!

 

Schaap Schrijft – Schrijfuitdaging  – – – Gestart: 29 september 2018 – – –
Themawoord 19 januari – 2 februari:  Vriendschap

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

14 reacties

 1. Dat ziet er gezellig uit Melody, échte vrienden zijn er maar weinig, en daar moet je zuinig op zijn toch?

  • Dat was het ook hoor…. is het altijd, we gaan wel vaker met zijn 5-en zo uit…. gelukkig klikt het tussen mijn ‘oude’ koppel en mijn ‘nieuwe’ koppel prima… daar word ik dan natuurlijk ook heel blij van

 2. Ja bij feest hoort taart natuurlijk
  Al zijn de vriendschappen belangrijker…leuk dat jullie samen op pad gaan
  Groetjes en fijn weekend

 3. daar is geen speld tussen te krijgen Melody
  smakelijk en fijne avond groet

 4. Vriendschap is soms hard werken ………. zelfs taart eten 🙂 Jij bent rijk met je vrienden.

  • nou eigenlijk heb je daarin gelijk maar als ik dat op mij in laat werken kan ik niet anders zeggen dan dat dat “Ja” is bij hen die niet echt je vrienden willen zijn …. en “nee” bij hen die dat wel willen zijn…. althans..zo voel ik het …

   Bij dit 4-tal hoef ik dat in ieder geval niet, ik mag zijn wie ik ben en hoe ik ben, zowel nu als voor mijn ‘wonder’ als je snapt wat ik bedoel

   Ja nou zeker weten, absoluut.

 5. Bij echte vrienden hoef je geen masker te dragen.
  Fijn dat je dit mag beleven.

 6. Echte vrienden kunnen ook wel een stootje hebben. Gelukkig heb je er een aantal overgehouden want vrienden zijn eigenlijk wel nnelangrijk in het leven.

  • Dat klopt gelukkig.
   En zij die dat niet kunnen blijken snel genoeg geen ‘echte’ vrienden te zijn 😉

   Maar…. het weer durven openstaan voor ‘nieuwe’ (misschien aanstaande) vrienden is een heerlijk gevoel waar ik nu weer volop van geniet.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.