Theelabel-vraag-07

“Thee-Label-Vraag op Maandag”
nr. 8
20 februari 2017
Gestart op 2 januari 2017

Laat jij ook een link naar jouw antwoord achter?

De vraag die ik op het theelabeltje aantrof :
“Als je één ding uit je verleden kon aanpassen wat zou het dan zijn?”

Deze vraag kwam ik al meermalen tegen en telkens legde ik het opzij want het antwoord is niet zo 123 te geven omdat mijn verleden op zijn zachtst gezegd gecompliceerd verliep. Daarbij geloof ik ook heel sterk dat ieders levenspad vaststaat.

Als ik dus de vraag heel eerlijk beantwoord is er maar 1 antwoord echt van toepassing; dan zou ik nooit geboren zijn.  Dat ben ik echter wel… en zonder dat ik daarop ook maar enig invloed had. Ik moet hierbij dan wel de kanttekening plaatsen dat ik sinds halverwege 2016 ongeveer het niet meer zo heel erg vind dat ik geboren ben.

Als ik de vraag beantwoord vanuit een positie waarin ik zelf de macht zou hebben gehad dan zou ik mijn kinderdroom nagejaagd hebben en was ik in het theatervak beland… Een combinatie van dansen, zingen en musiceren. Ik ‘besefte’ toen echter al wel, geen idee overigens waar ik toen al die wijsheid vandaan haalde,  dat mijn vader gelijk had in zijn stelling dat in die wereld geen droog brood te verdienen viel en dat een andere baan ook noodzakelijk was voor de broodnodige centjes. Ik zou dan mijn ‘poot stijf’ gehouden hebben en doorgeleerd, studies richting de medische kant,  de (wilde-)diergeneeskunde in plaats van onderdanig volgzaam te gehoorzamen aan wat mijn vaders wederhelft voor mij voor ogen had, trouwen, kinderen krijgen, achter het aanrecht en bovenal man gehoorzamen. Doorleren was dus onzin en geld verspilling bla bla bla.