Voorstellen

Update: Ik kan ze vandaag niet ophalen maar pas morgen door omstandigheden van het gezin waarin beide heren vertoeven.

Alweer een tijdje was ik zoekende naar een poezenbeest om onze veestapel aan te vullen. Alhoewel ons trio zich prima vermaakt en geen van de hemelende poezen lijkt te missen vind ik het toch nog steedd ‘te’ stil in huis. Alhoewel zowel Noah als Brego dikke knuffelkonten zijn, zijn het nog grotere ‘chouch-potatoes’ dus onze schoten zijn bijna altijd leeg want Precious is niet zo’n schootkat. Als ze binnen is ligt ze wel het liefst zo dichtbij mogelijk maar vaker langs mijn benen, zo lang als ze zich kan maken, ipv opgerold op schoot.

Gisteren zat ik weer eens te struinen op de diverse asielensites toen ik een prachtig duo ontdekte, ze hoefden niet per se samen geplaatst te worden maar het had wel de voorkeur. Daarnaast heeft 1 van de 2 astma en dus medicatie nodig. Meestal zijn dit soort poezen niet zo snel weg maar hun snoetjes op de foto’s stalen gelijk mijn ♥. Ik klom dus gelijk in de mail en ging zitten afwachten tot er een reactie zou komen. Die kwam dan halverwege de middag en na een uitgebreid telefoongesprek zagen we het aan beide kanten wel zitten dus tuf ik morgen naar Lelystad om onze nieuwe ‘Baasjes’  te halen. Manlief, die overigens niet mee gaat omdat hij aan het werk is, zei al met een grijns van oor tot oor, personeel van 1 poes zijn oké, maar 3? waarop ik antwoordde, we konden dat ook jarenlang probleemloos met 6 dus 3 gaat vast lukken. Morgen dus weer 2 dieren in nood een nieuw ‘gouden mandje’ aanbieden.

Al zijn ze nog niet hier, wel enorm van ♥-e welkom dus een voorstelrondje dan maar:
De 1e meneer heet (nog) Jimmy; en men schreef over hem:
Is binnen een schat en buiten de baas van de buurt. Zijn imposante grote witte lijf werkt hier mooi aan mee. Jimmy is lief, rustig en geduldig. Slapen is zijn hobby. De kat uit de boom kijken kan hij goed. Eenmaal vertrouwd laat hij alles toe. Bij je op schoot liggen vindt hij heerlijk. Het liefst sabbelt hij dan aan je trui of dekentje. Buitenspelen vindt hij heerlijk, maar niet te lang, want dan is het tijd voor zijn dutje. Kinderen en honden vindt hij geen probleem. Eten is zijn passie en grote liefde.

De 2e meneer heet (nog) Chivas, en over hem schreef men:
Is een heerlijk lieve en gezellige, nieuwsgierige dondersteen van bijna 3 jaar oud. Chivas is een kruising Siamees die gezellig kan praten. Samen met zijn broertje Jimmy wordt er een nieuw huisje gezocht. Het liefst gaan de twee heren samen naar een nieuwe plek, maar als dit niet mogelijk is dan kunnen ze ook apart herplaatst worden. Buitenspelen vind hij heerlijk. inderen en honden vindt hij geen probleem, is zeer geduldig en laat alles toe.  Chivas heeft astma en behoeft plm. 1x per maand (afhankelijk van het weer), een tabletje prednison.

Wij hebben al eerder te maken gehad met dieren die chronisch medicatie nodig hadden, is dus voor mij geen reden om ‘nee’ te zeggen. Ik kan ook niet zonder medicatie, manlief ook niet, nou en? Ieder levend wezen verdient een warm mandje met alle zegeningen en bovendien zou ik enorm last van mijn geweten krijgen als ik degene zou zijn die deze 2, die altijd al samen waren, uit elkaar zou gaan halen. Kortom… ik verheug me enorm op morgen, ook al moet er daarna gedurende enkele weken verrekte goed opgelet worden dat de buitendeuren niet open blijven staan, ze niet tussen de benen door eruit piepen etc, een extra kattentoilet geplaatst en andere maatregelen genomen worden voordat ze zich helemaal thuis voelen hier. Hebben we al zo vaak gedaan en altijd gered dus dat gaat nu ook weer prima lukken, daar heb ik alle vertrouwen in. Eén van de komende dagen zal ik vast nog wel meer bloggen over dit duo en dan zal ik ook de namen onthullen die ik ze gegeven heb. Sommigen van jullie kunnen wellicht al wel in een bepaalde richting gaan denken omdat ik al vaker beschreven heb hoe ik de naam van een huisdier bepaal en waar ik die dan vandaan puk glimlach

24 hartenluchtjes op “Voorstellen

  • Melody says:

   Ja mooi hè?! Ik was gelijk verkocht bij het zien van deze foto’s .

   Daar doen we hier in ieder geval onze uiterste best voor…

   Knufeeeel x xxx ♥♥♥

 1. Kakel says:

  Niets mooiers dan twee kattenbroers een goed tehuis te bieden. Het is begrijpelijk dat ze duidelijk maken dat medicatie nodig is, want het moet financieel natuurlijk op te brengen zijn.
  Ik hoop dat je ze morgen kan halen. Dan lezen we het op je blog, hè? Ik kan niet wachten! Net als jij.
  Dag Lief Muziek- en Dierenmensch ♥

  • Melody says:

   Vind ik ook..;-) Ja zeker, en beter vooraf weten dan het achteraf ontdekken, dat gaat immers ten koste van het welzijn van het dier en dat mag niet.

   Jah ik ook!! Tuurlijk en met foto’s, uiteraard, ik ook niet 😉

   zwaaizwaai schat -x-♥

 2. O, wat een heerlijke snoetjes zeg!!! Ik houd wel van katten waar wat Siamees in zit, die geven door hun geklets vaak veel gezelligheid.
  Nou, hoop dat de heren ondertussen een heel klein beetje gewend zijn 🙂 Geniet van ze, en het zijn bofferds dat jij ze uitgekozen hebt, ………. of hebben hun jou gekozen?

  • Melody says:

   Ja lief hè? Babbelen doen ze nog niet echt veel hoor, maar ja ze zijn hier pas een dag…

   Ze kruipen nog wel telkens op veilige plekken, maar komen al wel naar voren als ik ze roep… en eten doen ze ook al, dus het komt wel goed….Brego is nog ietwat onstuimig en dat vinden ze nog eng

   Haha ik hen in 1e instantie… in de auto reageerden ze constant als ik tegen ze sprak..

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.