Vóórdat de Aarde stil valt…

Een petitie… alweer… ja helaas, noodzaak… en dus deel ik hem. Deed ik al op FB maar ook hier hoop ik mensen te bereiken die ik anders niet bereik… Ik kan vragen; wil je alsjeblieft tekenen, mij dat plezier doen? Maar, eigenlijk zet je die handtekening niet voor mij alleen maar meer nog voor jezelf. Volg jij mij en zet jij ook je handtekening? Ik zal ongetwijfeld niet de enige zijn die jou daarvoor enorm dankbaar zal zijn!!

Wetenschappers waarschuwen voor een nieuwe uitstervingsgolf —
We gaan de boom des levens met een kettingzaag te lijf.
Een ambitieus plan om 50% van onze planeet te beschermen
kan de massale sterfte tegenhouden.
Overheden vergaderen binnenkort over de crisis.
Politici zullen alleen doorpakken als wij massaal onze stem laten horen voor dit plan.
Voeg jouw naam toe — Vóór de aarde stilvalt.

TEKEN   A.L.S.J.E.B.L.I.E.F.T.    NU !!! 

Beste vrienden,

In 2020 is 2/3 van de wilde dieren verdwenen. Het tempo waarin diersoorten uitsterven is nu even hoog als in de tijd dat dinosauriërs verdwenen — we gaan de boom des levens met een kettingzaag te lijf.
Als we deze tragedie niet tegenhouden zou biodiversiteit zo’n klap kunnen krijgen dat onze planeet stilvalt en onleefbaar zou worden. Maar er is hoop — topwetenschappers ondersteunen een plan om van de helft van onze planeet beschermd gebied te maken en zo de harmonie met de natuur te herstellen.
Overheden vergaderen binnenkort over de afname van biodiversiteit. Als wij massaal onze stem laten horen kunnen wij politici het duwtje in de rug geven dat ze nodig hebben om deze massale uitsterving tegen te houden.

Laat ook je stem horen, voor de aarde stilvalt

We zoeken de grenzen op van wat de aarde aankan. Toch staat de biodiversiteitscrisis niet hoog op de politieke agenda. Als genoeg van ons meedoen kunnen wij daar verandering in brengen.
De natuur de ruimte geven om te bloeien is volgens wetenschapper de beste manier om ecosystemen, en 80 tot 90% van de diersoorten, te redden. De natuur gebruikt dan haar eigen wijsheid om zich te herstellen. Dit 50%-plan klinkt ambitieus, maar het is absoluut haalbaar en misschien wel onze enige mogelijkheid om diersoorten –die ook elkaar nodig hebben om te overleven — te redden.
Maar als we dit van de grond willen krijgen moeten overheden weten dat er overweldigende steun is voor dit plan om de natuur te beschermen tegen ontbossing, smerige energie en industriële landbouw. Laten we vandaag beginnen, met een enorme petitie en blijven werken tot we dit gewonnen hebben!
Dat wij mensen zo ver verwijderd zijn geraakt van de natuur toont een geweldig gebrek aan wijsheid aan. Maar het is nog niet te laat. Wij, mensen, hebben het vermogen om te leren en wijzer te worden. Onze collectieve hoop op verandering heeft tot deze enorme Avaaz-beweging geleid en samen hebben we gevochten voor het klimaatakkoord van Parijs. We hebben de bescherming van 50% van onze aarde binnen handbereik. Laten we ons verenigen, de leiding nemen en de harmonie tussen mens en natuur herstellen.

Met hoop, Iain, Danny, Lisa, Bert, Nell, Camille en de rest van het Avaaz-team

MEER INFORMATIE:
Tempo uitsterven van dieren komt in stroomversnelling (Trouw) ► KLIK ◄ &
Snelheid uitsterven dieren 100x zo snel als normaal (Gazet Antwerpen) ► KLIK

10 hartenluchtjes op “Vóórdat de Aarde stil valt…

   • je zag wel in de pps bij mij , hoe de natuur terug vecht
    maar de natuur zou niet moeten hoeven vechten
    wij mensen hebben het hier en daar al te lang zijn gang laten gaan 🙁
    zoals nu met de insecten , voornamelijk ff de bijen , als die weg zijn
    kunnen wij het met een jaar of 20 ook zijn 🙁
    toch zeg ik smakelijk en fijne avond groet

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.