Weer voor de dag gehaald

Trees‘ Zwijmelen op Zaterdag

~ sinds 11-11-2017 / ~  voorheen bij Marja sinds 17-11-2012

     29 juni 2019

 

Vandaag haal ik iets uit de oude doos, een heel oude doos maar wel eentje met schitterende herinneringen!
In de jaren 80 ontmoette ik ze voor het eerst en was acuut een nog grotere fan dan dat ik al was, ik kende ze tot dan toe alleen van de tv. Het Deep River Quartet, opgericht in 1972 door Siebe Vink met Otmar Kortman, Eric Suyderhoud en Ton Eykelenboom. Toen ik ze ontdekte was van dat oorspronkelijke viertal alleen Siebe nog aanwezig, de andere drie waren vervangen door Dick Rietveld, Wout Bijker en Kees Hendriks. Ik volgde het quartet jaar in en jaar uit en maakte dus ook diverse castwisselingen mee. Door het onverwachte overlijden van Dick Rietveld op 8 november 2014 , slechts 58 jaar jong, viel de groep uit elkaar en stopte het quartet te bestaan.
Midden jaren 90 zat ik op een gegeven moment bij een concert in Den Haag in Hotel Des Indes en werd ik, en natuurlijk de andere vaste fans maar ook het overige publiek verrast met een extra toevoeging, een dame met een stem die mij kippenvel bezorgde, en nee niet van afschuw. *glimlach*.  Zo af en toe komen de cd’s / lp’s uit de kast en beluister ik ze nog. Shine On uit 1990 dan eigenlijk het vaakst… omdat de zangeres in kwestie dan ook voorbij komt met 1 van mijn favo nummers. Helaas zijn hier geen beelden noch opnames van, behalve wanneer je spotify hebt. Haar stem en charisma zitten nog steeds vers in mijn geheugen alsof ik haar gisteren voor het eerst voor mij zag staan.  Ik  plaats dan ook 2 video’s vandaag.. eentje uit die tijd en eentje van haar solo tegenwoordig…

 

 

Van dit lied zet ik de tekst eronder:

 

Als het zwaar wordt om je hart
Als de tranen bijna stromen
Als de wanhoop aan je trekt
Met een brok in je keel
En een knoop in je maag
Als het zwaar wordt om je hart
En je weet niet wat het is
Dan moet je komen
Als de herfst je overvalt
Als de zomer is verdwenen
Als de angst je overmant
Met een brok in je keel
En een knoop in je maag
Als de herfst je overvalt
En je weet niet wat je moet
Dan moet je komen
Ik geef je een glas wijn
En een zakdoek om te snuiten
Ik draai een mooie plaat
En de kachel gaat op tien
Ik leg je op de bank
Onder een warme deken
De gordijnen zal ik sluiten
En binnen maak ik licht
En we gaan nog niet naar buiten
En we drinken en we wachten
En we wachten en we drinken
En we drinken en we wachten
Tot het voorbij is
Als het koud is in je ziel
Als je moeder is begraven
En je bang bent voor de nacht
Met een brok in je keel
En een knoop in je maag
Als het koud is in je ziel
En je weet niet wat te doen
Kom dan bij mij

 

 

14 gedachten over “Weer voor de dag gehaald

 1. Dat is erg lang geleden het Deep river Quartet. De dame was een mooie aanvulling. Ik kan me haar niet herinneren, althans niet met dit lied wat overigens een fijn gevoelig lied is.

  • Ja nou en of…. en al die wisselingen in de cast waren soms wel een dingetje maar toch wende ik eraan zolang Dick er maar was… Hij en Wout waren mjin favorieten.

   Dat geeft niet toch, zolang is ze er niet bij geweest, 1 seizoen maar geloof ik als ik me het goed herinner maar voor de verandering wel een heel aangename aanvulling. Vooral het duet met Placido was echt fantastisch maar helaas zijn daar geen opnames / beelden van… ja op de cd natuurlijk maar verder niet.

    • Helaas niet nee…. niet dat ik het gebruik, maar er zijn apps die je op je foon kunt zetten…oa Shazam en Soundhound …
     als je dan iets hoort en wilt weten dat het is moet je die app openen en dan vertelt die app je welke muziek het is … wellicht kun je dat eens proberen en vind je het dan wel makkelijker

 2. mogge Melody
  ja de naam doet zelfs bij mij een belletje rinkelen , var dat kwartet dan
  de mooie vrouw met mooie stem is me onbekend
  fijn weekend groet

  • Goedemorgen Karel

   Haha verbaast me niet echt hoor…. niet zo ver bij jou vandaan he…

   Was je onbekend, nu niet meer 😉

   Dank je wel, jij ook…. nog 3 nachtjes

 3. Ja het kwartet ken ik natuurlijk nog wel, de jazzy stijl waar ik nog wel mee door één deur kan want jazz is minder mijn ding. Astris Seriese is naar mijn idee ook een jazz zangeres, of heb ik het mis. Zij spreekt me in ieder geval ook minder aan hoewel er niets mis is met haar stem.

  • Ik had niet anders verwacht.. Hun begin stijl was inderdaad dat jazzy-achtige… toen Joop van Deuren het overnam van Maurice Luttikhuis ging men wat meer richting arrangementen van muziek uit The Great American Songbook maar wel met een klein Jazz-sausje.. Nee hoor, dat zie je helemaal goed. Niet alles van haar vind ik even mooi maar dat ligt dan niet aan haar maar aan het genre, net als bij jou.

 4. Heerlijke muziek, en inderdaad dat is een tijd geleden, de zang verraste ook mij enigszins, maar gewoon lekker om weer eens te horen, zelf altijd fan van Dutch Swing College band geweest..
  Fijn weekend.

  • ABsoluut !
   Kan ik me wel voorstellen, dit hoor je niet dagelijks

   Dan snap ik wel dat je het ‘lekker om te horen’ vond.

   Dank je wel, jij ook.

  • Ja he?! Oh joh… nou ik niet hoor 😉 Teveel mooie en hartverwarmende herinneringen aan toen.. om ze te vergeten…

   Mooi dat we het eens zijn.

   Dank je wel, jullie ook xxx <3

 5. Ik heb ooit een single gehad (of was het een EP?) van het Deep River Quartet.
  Uitgeleend en nooit teruggekregen. Was geloof ik stichtelijke muziek, hoop dat het de lener gesticht heeft.
  Deze uitvoering was een teleurstelling t.o.v. mijn herinnering aan hun muziek, de door elkaar gebreide mannenstemmen.
  Maakte me meteen minder ontvankelijk voor het tweede lied…

  • Dat weet ik natuurlijk niet, kan allebei zijn, ik heb alles in de kast van hen.
   Uitlenen heb ik afgeleerd, dat doe ik nooit meer. Behalve aan mijn kinderen dan .

   Oh echt, wat jammer! Dat snap ik dan wel.

Voel je vrij je ♥ te luchten...

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.