happy-smileyVonnie’s Happy Challenge
33
Gestart op 15 januari 2016
Iedere vrijdag staat er een feel good log op Vonnies blog met de naam “Happy”
Zij daagt jou uit ook een “Happy-blogpost” te schrijven en bij haar jouw link achter te laten.
De inhoud van die blogpost kan van alles zijn zolang jij er maar Happy van wordt.
Een mooie quote, of regel, foto, weer, jaargetijden, dier, kind, sport.
Het kan dus van alles zijn!

Doe jij ook mee?

Dat vind Vonnie (en ik óók!) ♥stikke leuk!”

 

cursus2

6 juli was de laatste groepssessie van “Voluit Leven” voordat de vakanties begonnen. Aanstaande woensdag komen we als groep weer samen voor een evaluatie en ik kan niet anders zeggen dan dat ik daar naar uit kijk. Die wekelijkse sessies waren mijn ‘rode draad’ en het ‘alleen’ doen valt om de drommel nog niet mee.  Ik heb ‘winst’ ervaren en daar ook enorm van genoten, dát vasthouden kost energie en doorzettingsvermogen, 2 zaken die behoorlijk onder druk staan de laatste 2 weken.

Het is dus wel duidelijk (voor mij in ieder geval) dat ik het met één cursus niet ga redden. Ik was dus ook heel blij dat de therapeut aankondigde een vervolgcursus te gaan starten in september. Nare bijkomstigheid is dat de kosten daarvoor voor eigen rekening komen. Het ziekenfonds vergoedt alleen de 1e cursus maar. Heel logisch natuurlijk (zo sarcastisch mogelijk uitgesproken) want vaak bij de huisarts aan tafel zitten, regelmatig bij een psych aan zijn bureau, constant afhankelijk zijn van medicatie en weer andere medicatie om de bijverschijnselen te beheersen, nog afgezien van alle onderzoeken die het vergt om te ontdekken wat nou wel of niet onder die noemer valt, is natuurlijk veel goedkoper, ja toch? niet dan?

Kortom…de Happy Challenge van vandaag kan ik invullen met het feit dat het ‘bijna’ woensdag is en even later ‘bijna’ 5 september, de 1e datum van die vervolgcursus. Eergisteren bestelde ik het boek dat erbij hoort en die arriveerde gisteren. Ik ben letterlijk aan het aftellen! Gelukkig staat er ook nog wat afleiding in de agenda de komende weken, dus ik ga het wel redden tot de 30e dat Jeans begint, zodra dat eenmaal weer gaande is zal het ook makkelijker gaan omdat dan cursus 2 ook gaande is, waar ik veel hoop op vestig.

Hoe dan ook, onder het mom van: “opgeven is geen optie” blijf ik mijn best doen, dat ben ik niet alleen aan mezelf verplicht maar zeker ook aan hen die nog steeds om me heen staan en me liefdevol omarmen, uit de put trekken, bemoedigen en motiveren als ik het weer eens niet meer zo zie zitten.

Vraag mij echter maar nooit wat de zin van het leven is want dan kon je nog wel eens een stortvloed aan negativiteit over je heen krijgen….

6 Hartenluchtjes op “Happy ~ 31 – 26 aug”

 1. Gelukkig ga je verder met de cursus. Iets om naar uit te kijken waar je ook nog wat aan hebt
  Lijkt me niet makkelijk die eeuwige struggle for life. Laat het maar snel september worden.

  1. Jaaaa inderdaad, kijk er zeker naar uit.

   Nee dat is het ook niet maar met de achterban die ik heb en de medicatie en nu deze cursus gaat het wel makkelijker, het is alleen nog niet iets ”automatisch” en dat hoop ik wel te bereiken binnen de mogelijkheden omdat ik toch nooit zonder medicijnen zal kunnen.

 2. Over de zin van het leven kun je inderdaad maar beter niét nadenken, dat doe ik ook niet!
  Maar als die 2de cursus je helpt om het leven makkelijker te maken is het gewoon een “must”!

 3. Kan me voorstellen dat je naar woensdag uit kijkt. Immers jullie hebben als groep zoveel met elkaar gedeeld en dat creeërt ongemerkt een band.
  Vast een hele fijne bijeenkomst gewenst en nu op naar het vervolg. 🙂

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.