Vonnies Happy Challenge *23*

happy-smileyVonnie’s Happy Challenge
23
Gestart op 15 januari 2016


“Iedere vrijdag staat er een feel good log op Vonnies blog met de naam “Happy”. Dat kan van alles zijn zolang jij er maar Happy van wordt. Een mooie quote, of regel, foto, weer, jaargetijden, dier, kind, sport. Het kan dus van alles zijn!
Doe jij ook mee?  Dat vind Vonnie (en ik óók!) ♥stikke leuk!”

Zoals al wel bekend ben ik volop bezig met iets om mezelf terug te vinden, althans die ‘mezelf’ die het leven neemt zoals het komt, niet gelijk in paniek etc schiet, niet alle energie die ze heeft moet stoppen in het negeren van die ene, soms zó sterke, drang.

Met vallen en opstaan lukt het me aardig, ben daar best trots op ook! Zoals Rietepietz het noemde, 2 stapjes vooruit en 1 terug en dan die andere zien als winst en dat koesteren!
Gisteren deed ik niet 1 stapje terug maar 3, dat viel nogal tegen kan ik je zeggen.
Ik richtte me in gedachten op al die andere stapjes die ik al gemaakt had, die winst-stapjes, maar dat hielp niet afdoende om in de juiste hum te komen. Hoe vervelend ook, toch is dat ook een goed iets, het maakt je nog bewuster van waar je mee bezig bent.
Na een wakkere nacht met enkele dommelmomentjes had ik het tegen 5 uur helemaal gehad, ik moest IETS doen. En dus kleedde ik me aan, hanteerde waslap en roestborstel, knuffelde het vee, graaide mijn tas, mijn foon, mijn peukjes en de autosleutels en liep het huis uit. De auto in, geen tomtom, ‘ gewoon’  wegrijden. De ad hoc beslissing om weer een ‘ rondje IJsselmeer’  te doen zoals ik dat noem. En nee dat betekent niet per definitie dat ik ook daadwerkelijk rondom het IJsselmeer rijd, het betekent simpelweg kilometers vreten. Weg- & doorrijden.  Ergens op de onbekende route stop ik dan een aantal malen voor een bakkie leut en om de wind door mijn haren te laten gaan.

Manlief had ochtenddienst dus hij was om 4.30 al de deur uit gegaan. Ik was om 13.45 weer binnen, voelde (nog steeds) me helemaal top! Manlief was (weer) aangenaam verrast bij thuiskomst zijn (v)echtgenote op de bank aan te treffen die goed uit haar doppies keek en een prima humeur had.

Het was een heel fijne morgen en wat ook wel grappig is, in mijn ogen dus ook zeker de moeite van het benoemen waard….
Ik heb me niet 1x gestoord aan het gedrag van sommige medeweggebruikers en dat is wel nieuw voor me. Ik heb me, uiteraard, wel menigmaal verbaasd maar geen ergernis gevoeld.

jahaaa…. ‘t duurt ff maar dan hebbie ook wat!
Kootje komt er wel (geloof ik) glimlach

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

8 reacties

 1. Leest heel hoopgevend voor je. “Gewoon” doorgaan: recht zo die gaat. Hoe erg je terugval ook is, wat je in de tussentijd geleerd hebt, vergeet je niet meer!
  Dikke knuffel. Ben trots op je ♥

 2. Ik ben zo trots op je, dat kan je je niet eens voorstellen zo erg. Waar je pas nog niets durfde zet je alweer zoveel stappen. Wat een heerlijk en vrolijk geschreven blog, zit er van te genieten. Denk aan je lieve schat xx!

  • bloos

   Ja dat ‘zie’ ik zelf ook wel… nog wel in strijd om mijn ongeduld te bedwingen en niet te euforisch te worden, relativeren en zo objectief mogelijk bekijken…

   Thxxx

 3. ja zo werk dat ook als je iets zwaars op een weegschaal gooit, dan slaat de naald gigantisch uit in beiden richtingen maar later worden de schommelingen regelmatiger en minder groot om uiteindelijk helemaal in evenwicht te zijn.

 4. Je deed dan wel 3 stappen terug, maar ………… die stappen vooruit kwamen meteen enik denk dat je dat ook winst mag noemen. Jij bent steeds sneller in staat je uit nare periodes los te rukken , en ook dat is pure winst TOP HOOR !!

  • Klopt hoor…. en ik ben zelf ook heel blij met de mogelijkheid in mij om dat zelf ook te kunnen beseffen.

   Het is gewoon heel bizar wat er nu allemaal ‘in’ mij gebeurt… en ik kan alleen maar hopen dat dit zich voort zal zetten en een blijvend iets zal zijn.

   Dank je wel!!

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.