Vonnies – Happy Challenge *6*

Vonnie’s – Happy Challenge – 6 – Gestart op 15 januari 2016

 

vonnieshappy6-lezen

Van kleins af aan was ik een boekenwurm. In mijn kindertijd fietste ik elke woensdagmiddag naar een buurdorp en haalde ik de toen maximaal toegestane 7 boeken op. Die verslond ik en al ruim voordat de week om was, was ik er doorheen. Dat deed ik jaar in, jaar uit. Eenmaal samen-gaan-wonen-plannen was het 1e meubel waarnaar we op zoeken gingen een grote (heel grote) boekenkast want ik moest mijn voorraad kwijt kunnen, toch?
De voorraad groeide, er kwamen kasten bij, logischerwijze.

Rond de eeuwwisseling kon ik van de één op andere dag niet meer lezen, boeken bedoel ik. Dus stopte ik ermee, kocht ook geen boeken meer. Bij de verhuizing in oktober 2007 werden alle boeken (stom, stom, stom…..) naar de kringloop gebracht, die er dolgelukkig mee was. De enige boeken die ik niet wilde laten gaan waren, The Hobbit en Fellowship of the Ring, beiden van JRR Tolkien, alle boeken van Harry Potter en mijn Rembrandt-Bijbel. Beide laatstgenoemden leende ik uit, maar kreeg ze tot mijn grote spijt ze nooit terug.

Toch wilde ik weer gaan lezen en heel moeizaam worstelde ik me door boeken heen van een heel goede schrijfster, Tess Gerritsen. Inmiddels heb ik heel haar oeuvre compleet in een klein kastje staan. Plus dus die van Tolkien. Toch, hoe graag ik ook wilde, het lukte me nog steeds niet zoals ik vond dat het moest, dus ik legde dat plan weer opzij.  Totaal onverklaarbaar waarom het niet lukte. Op pagina 2 was ik de inhoud van pagina 1 alweer vergeten. Wat een strijd! Terwijl ik met het grootste gemak ‘verslagen’ lees van studenten en die redigeer, met even groot gemak lange lappen tekst lees als het gaat om iets dat met de achterkant van het bloggen te maken heeft, scripts etc uitpluizen…

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, (Ja Rietepietz, ook bij mij) en dus ondernam ik een nieuwe poging toen ik vorige week 2 boeken van mijn maandagmeneer kreeg, 1 van Robert Ludlum (die las ik ook altijd heel graag) en 1 van PD.James, ook een auteur die ik graag onder ogen kreeg.  Nou ben ik, dat weten jullie onderhand wel denk ik, een groot crimi-fan dus dat geldt zeker ook voor het genre boeken dat ik graag las / lees.  Ik vertelde tussen neus en lippen door (alweer Rietepietz glimlach) aan iemand dat ik graag Agatha Christie lees en de allereerste 5-ling in de kringloopwinkel had gekocht, en twee dagen later kreeg ik via de post een grote doos met een hele stapel Agatha Christie 3-lingen.  Weer een ‘leeg’ kastje vol.

En joepiedepoepie, het gaat goed…. ben ik beneden dan kruip ik in een hoekje op de bank, zalig onder een deken en ben ik weer hard op weg die boekenworm te worden. Beneden ligt het boek van PD James en boven op mijn nachtkastje ligt de 1e 5-ling van Agatha Christie.  Ik heb me voorgenomen om die 5-lingen weer helemaal compleet te krijgen, net als ooit, toen die rij mijn grootste trots was.  En dus heb ik weer een verzamelobject-doel… er zijn er heel veel, dus ik kan weer ff vooruit glimlach, gelukkig loop ik met enige regelmaat op een rommelmarkt en bezoek ik ook regelmatig alle kringloopwinkels hier in de stad, dat zijn er maar liefst 5.

Lang verhaal kort… dat ik weer lezen kan, het weer onthoud, dat maakt me ‘Happy’.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

10 reacties

 1. G E W E L D I G om te ‘lezen’ !
  Denk dat het gerelateerd is aan een bipo?
  Ik heb nog steeds de grootste moeite met een boek lezen.
  Zelfs met het boek van Kakel heb ik moeite.
  Heb het al een maand in huis en nog niet uit.
  Nu heb ik wel een goed excuus!
  DE LIEFDE REGEERT DE HULK MOMENTEEL

 2. Om te lezen moet je “een rustig hoofd” hebben dus het is een goed teken dát je weer kan lezen, dan zit je hoofd
  weer “lekker in z’n vel” ( whahaha) . ja leuke afwijking hoor overal spreekwoorden en gezegden tussen gooien, en “wij oudere garde”hoeven daar niet een over na te denken, dat gaat vanzelf;-)

  • 😉 dat is wel waar….. ondanks dat het momenteel verre van leuk is, fysiek gezien, gaat het mentaal redelijk. En dan met name in de zin dat ik ‘meer’ toegeef aan mijn emoties en ze laat komen zoals ze zijn… me er niet meer zo tegen verzet (heb daar fysiek gewoonweg de energie niet meer voor) … en dus alles ‘weg-schreeuw, jank etc’ …waardoor er dus weer rustige momenten komen waarop ik wel kan lezen en me kan ontspannen…

   Grijns ja dat klopt… en sinds ik weet dat jij ook die ‘makke’ hebt.. lijkt het wel alsof het mij nog vaker dan voorheen opvalt hoe vaak ik ze gebruik..

 3. Agatha Christie heb ik wel gelezen maar haar verhalen deden me om de een of andere reden niet zoveel. Niet dat ik zo goed als zij kan schrijven 😉
  Ik heb zelfs nog heel veel jeugdboeken en pieker er niet over die weg te doen. Dan maar een groter huis, haha, hoe vertel ik het mijn man?
  Ik ben heel blij voor je dat je weer kan lezen! Eventjes verdwijnen in een wereld die totaal anders is dan die van jezelf.
  Dikke knuffel

  • Dat kan toch…. iets moet je pakken …

   Zal ik dat dan maar voor je doen?

   Dank je wel lieverd, ik zelf ook hoor…. dat is soms zo lekker.

   knuffelll terug

 4. De rust heb ik op het moment niet, om te lezen. Komt wel weer. Ik zal voor je duimen dat je de Agatha Cristie verzameling compleet kan krijgen.
  Bedankt voor je bijdrage.

  Fijn weekend
  Liefssssssssssssssss -X-

  • Ik soms wel weer en soms ook niet… heb een boek beneden liggen en eentje boven… ik lees wel weer elke dag maar het aantal pagina’s verschilt …

   dank je wel, lief van je. Graag gedaan natuurlijk.

   Dank je wel schat, jullie ook -x-♥

 5. O, wat erg zeg, zie dat ik hier helemaal nog niet gereageerd heb …….. 🙁

  Wat fijn zeg, dat je weer lezen kunt. Weet je ik heb ook periodes gehad dat ik heel weinig las, gewoon omdat mijn hoofd te vol zat. De laatste jaren kan ik er gelukkig ook weer erg van genieten.

  • Grinnik…niks ergs aan hoor meis.

   ja dat is het zeker. ik hoorde het ook van anderen dus had ik al vertrouwen dat het wel terug zou komen.

   Genieten doe ik er ook van

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.