Vonnies Happy Challenge *5*

Vonnie’s – Happy Challenge – 5 – Gestart op 15 januari 2016

happy5

Een dagje uit… lijkt zo simpel maar is het niet voor iemand die 24/7 soortement van strijd moet leveren tegen een aantal fobieën. Al hoe leuk ik het ook vind, het kost me telkens bergen mentale energie om mezelf over die drempels te dwingen. Gelukkig zijn ‘spontaniteit’ en ‘impulsiviteit’ als eigenschappen sterk in mij aanwezig en daar maak ik dan ook altijd gretig gebruik van.  Hoe moeilijk ook, ik weiger pertinent toe te geven aan de constant aanwezige drang om binnenshuis te blijven en in een bui van ‘dat durf ik niet want….ik heb geen controle noch invloed op wat er wel of niet gebeurt onderweg’ op de bank te blijven hangen.

Happy-challenge… daar vallen die dagjes uit voor mij zeker onder. In het gezelschap van iemand die ik volledig (durf te) kan vertrouwen en die weet op welke signalen gelet moet worden en hoe in te  grijpen  als het ‘fout’ dreigt te gaan pak ik zoveel mogelijk elke kans aan om zo’n dagje uit te pakken. Waar ik dan enorm blij van kan worden is het terug gaan in de tijd, het bezoeken van oude kastelen bijvoorbeeld, zoals op deze foto Schloss Bentheim in Duitsland, voor mij  1,5 uur rijden.

Op de foto zie je een slaapkamer die zich in dat kasteel bevindt. Dit was de kamer van prinses Juliana in haar jonge jaren, waar ze altijd sliep als ze op vakantie in Bad Bentheim was. Het kasteel is een prachtig bouwwerk dat goed onderhouden is, nog steeds word. Absoluut een bezoekje waard. De straat die heuvel-opwaarts naar het kasteel leidt is bebouwd met mooie gevels op panden waarin winkels gevestigd zijn, waaronder een kleine conditorei met terras, de koffie en het gebak daar zijn absoluut een aanrader. Ik was er bijna 2 jaar geleden en heb genoten, vroeg in de lente, schitterend weer en alles begon in bloei te komen. Herinneringen om te koesteren en dat doe ik dus ook.

12 hartenluchtjes op “Vonnies Happy Challenge *5*

 1. Vonnieb says:

  Wat een prachtig mooie invulling 😀
  Ondanks alles ben ik heel blij voor je, dat je van zulke uitjes erg kan genieten.
  Bedankt voor je bijdrage en een heel fijn weekend
  Liefssssssssssssssssssssss -X-

  • Melody says:

   😉 Gelukkig bewaar ik foto’s vrij lang op de pc voordat ik ze op een losse harde schijf zet…

   absoluut… het was een prachtige dag

 2. Een bescheiden optrekje 😉 Die conditorei zie ik wel zitten!
  Zo heb ik heel goede herinneringen aan Vianen in Luxemburg. Met de fietsclub ben ik daar naartoe gefietst en ik droom nog over het gebak dat ik daar gegeten heb.
  Dikke knuffel♥

  • Melody says:

   Dat snap ik …. die duitsers weten wel van gebak maken…. dat geldt dan ook voor de luxemburgers, zwitsers en oostenrijkers naar ik me heb laten vertellen…

   knuffeeelll xxx

  • Melody says:

   ik ‘moet’ wel… er is nog steeds teveel dat ik echt niet durf en dus ook niet doe… dus daar waar die durf er nog een beetje is, ga ik er voor

   😉 dat snap ik

  • Melody says:

   dat is een optie…. maar dan mis je wel heel veel architectonische schoonheid om nog maar te zwijgen van de pracht en praal binnen in het kasteel aan meubilair en andere zaken.

   Geenszins kitsch in mijn ogen

  • Melody says:

   Klopt…. de meesten kan ik handelen met wat trucjes… maar een aantal ook (nog) niet… Dat werkt zeker mee, dus soms geef ik er ook ‘gewoon’ aan toe …

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.