Vonnies Happy Challenge *4*

Vonnie’s

Happy Challenge

4

Gestart op 15 januari 2016

Als ouder heb je niet voor het uitkiezen welke partner je kind mee naar huis zal brengen, je kan alleen maar hopen dat het klikt!  Joop en ik hebben in onze verkeringstijd veel tegenwerking gehad van beide moeders, die de keus van hun kind niet ‘wilden’ accepteren. In tegenstelling tot hun echtgenoten die ons hartelijk verwelkomden en voor wie maar één ding belangrijk was: dat hun kind gelukkig zou zijn met diens partner.  Bizar is dan te weten dat beide ouderparen enorm voor elkaar moesten knokken in hun tijd vanwege weerstand van hun ouders. Ik heb nooit begrepen waarom de moeders, met die herinneringen van zichzelf, zo tegens ons hebben gestreden. Ik heb soms opmerkingen geplaatst in de trant van: “jullie ouders hebben hetzelfde geprobeerd als dat wat jullie nu voor elkaar willen krijgen….dat is niet gelukt, waarom denken jullie dat het jullie nu wel zal lukken? In plaats van ons uit elkaar te jagen, duwen jullie ons naar elkaar toe….” Niet dat dat hielp, die kwartjes vielen duidelijk niet bij die dames.

Toen Joop en ik kinderen kregen was hun partnerkeuze natuurlijk nog heel ver weg in tijd… wel wisten we beiden dat we onze kinderen die strijd niet wilden aandoen en dat we hun keus met open armen zouden ontvangen en ons best zouden doen hem/haar zich welkom bij ons te laten voelen. Met de keus van onze zoon is niets mis, ik ben superblij met dit meiske en nog blijer dat wij een heel goede band hebben kunnen en mogen opbouwen, daar ben ik erg dankbaar voor. Door diverse omstandigheden was in 2012 het bij haar ouders thuis blijven wonen onmogelijk geworden en dus kwam ze hier wonen. Wellicht een niet gedegen doordacht aanbod, maar een impulsieve, geboren uit noodzaak, waar Joop en ik tot op heden nog steeds geen spijt van hebben overigens!

Lang verhaal kort… ik ben happy met deze aanvulling op ons gezin, happy met de keus van onze zoon want ik heb er een dochter bij. Ja oke, toegegeven, niet biologisch maar dat maakt gevoelsmatig niets uit. We kunnen het reuzegoed met elkaar vinden en kunnen als ze pubermeiden enorm idioot doen maar ook heel diepgaande serieuze gesprekken hebben. We delen enkele hobby’s en doen veel dingen samen, altijd weer enorm genieten! |

happy4

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

20 reacties

 1. Dat is nou een echte H.A.P.P.Y invulling! ♥
  Bedankt voor je bijdrage.
  Fijn weekend meid!
  Liefssssssssssssssssss -X-

 2. Ja schoonmoeder hébben een slechte naam, net als stiefmoeders. Maar er wordt te vaak vergeten dat dat ook gewoon moeders zijn.
  Maar ook mensen en daarom gaat het tóch niet altijd van een leien dakje helaas!

 3. Wat een mooie foto en wat heerlijk dat jullie zo’n klik hebben 🙂

 4. Daarbij nog een Happy foto en het is helemaal Happy

  Liefs, Ria

 5. Heerlijk plaatje en een prachtige lentelook op je site.

 6. Ze is dan ook een schat lieve blogpost;)

 7. Ik zeg altijd dat mijn schoonzoon het goed heeft getroffen met zijn schoonmoeder. Grappig is dat iedereen diep moet nadenken voor het kwartje valt.

 8. Daphne viel “zomaar” in je schoot. Ze maakt niet alleen je zoon gelukkig maar ook jullie familie compleet ♥
  Twee mooie mensen op de foto!
  Dikke knuffel

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.