Voluit Leven ~ Week 0

Tijdens een rondje bezoekjes her en der kwam ik ook bij Viviane op haar blog binnen en onder de noemer 366-elfjes-in-2016 plaats zij wekelijks een logbericht met een terugblik over de 7 afgelopen dagen. Mijn 1e gedachte was: “Wat een ontzettend leuk idee is dit…” Mijn 2e gedachte was: “zo dwing je jezelf wel de leuke gebeurtenissen terug te halen in je herinneringen, dat kan alleen maar een positieve uitwerking hebben….en dát heb ik nodig!”
De derde gedachte die in mijn hoofd opkwam was het initiatief van  Vonnie  , haar ‘Happy-tag’ .  Hoe mooi dat deze 2 zo op elkaar aansluiten.

Toeval… is iets waarin ik absoluut niet geloof, niet voor niets is 1 van mijn lijfspreuken:
“Nihil fit sine causa”, staat ook in de kopfoto van mijn blog. Niets gebeurt zonder een reden….  dat ik dit weekend het cursusboek voor het eerst opensloeg en me letterlijk en figuurlijk door de 1e 2 hoofdstukken heen wurgde, me vervolgens met (nou ja bijna dan) bloed, zweet en tranen over de opdrachten boog om die zo goed en kwaad als het ging, uit te werken….

Kortom, onder het mom van: Beter goed gejat dan slecht zelf verzonnen…
Start ik vandaag óók op mijn blog met “Voluit-Leven”. Een heel bewust gekozen titel omdat dat ook de naam is van de cursus die ik enkele weken geleden startte in een poging uit de mentale en fysieke impasse te klimmen.

Wekelijks ga ik een blogbericht plaatsen met daarin de 7 afgelopen dagen, het leuke van elke dag benoemen, met een foto en een korte tekst.  Bewust bezig gaan met iets positiefs, een extra stap naast die cursus; zal me goed doen, (hoop ik).

Zondag
22 mei
zondag22mei16Stilte in huis.
Manlief met de flap op schoot verzonken in een spel.
Ik ook met flap op schoot, blogposts voorbereiden.
Het vee ligt, verspreid te maffen. Mijn buurman is in dromenland en dat is hoorbaar.
Zaterdag
21 mei
zaterdag21mei16Ligt al enkele weken naast me, heb nog niet de moed kunnen vinden het open te slaan en te beginnen.
Met afspraken op dinsdag en woensdag moet het er toch echt van komen. Uitstelgedrag, zo niet mijn ding, en toch doe ik het tot aan nu. Lezen, herlezen, op me laten inwerken, bijbehorende opdrachten zo goed mogelijk proberen uit te voeren.
Vrijdag
20 mei
vrijdag20mei16

Mezelf even trakteren. Ik ben geen troosteter (gelukkig) maar af en toe een troost- of beloning-cadeautje mag best.

Ook bloemetjes voor in de tuin buiten gekocht, waren ook in de aanbieding. Zo fijn met de kofferbak bijna vol thuis te komen voor slechts een paar eurootjes in totaal.

Jawel, alleen op pad geweest. Me onder de mensen begeven, drempels overschreden,
goed gedaan Kootje!
(schouderklopje aan mezelf)

Donderdag
19 mei
donderdag19mei16

De vorige week was ik met Niels en Anita bij Oosterik in Denekamp. Zij hadden mij het huis uit gesleurd om mij uit een bui te halen, wat hen altijd weer lukt.

Ik kocht daar een grote oleander, die zijn hier in het noorden niet te betalen. Na enkele dagen in zijn eigen pot te hebben gestaan is hij nu verplant naar zijn vaste plaats, in een bak aan de rand van de vijver… Onze tuin mag beduidend voller, alles op zijn tijd weliswaar, maar we zijn dus onderweg naar een heel divers groeiend en bloeiend paradijs, het onze!

Woensdag
18 mei
woensdag18mei16De 1e knop van een pioenroos. Een erfstuk dat we uit onze vorige woonplaats meenamen. Ooit cadeau gekregen van heel goede vriendin, die helaas in 2004 aan suikerziekte overleed, precies op haar 50e verjaardag.
Elk jaar slechts een paar knoppen/bloemen maar wel zo bijzonder mooi en roept altijd weer de mooiste herinneringen op.
Dinsdag
17 mei
dinsdag17mei16

Spannende dag!

Een blogster voor het eerst ooit ontmoeten op mijn meest favoriete plaats in het noorden, Wildlands Emmen.

We kennen elkaar al een ‘eeuwigheid’ via blogland, Katinka was 1 van de eersten die ik leerde kennen, vandaag dus echt ontmoet,
een heerlijke dag gehad,
zij bleek in het eggie
nog leuker te zijn
dan ik altijd dacht.

Maandag
16 mei
maandag16me616In alle stilte even de zonnestralen over mijn gezicht laten gaan, de ogen gesloten, andere zintuigen op volste scherpte en dan de geur van de blauwe regen naar binnen zuigen…

18 hartenluchtjes op “Voluit Leven ~ Week 0

  • Melody says:

   Ja vind ik ook….. achteraf tellen, zo kan je het ook bekijken….. ik zie het liever als het terughalen van die zegeningen en nogmaals beleven.

   dank je wel schat -x-♥

 1. Melody. Ik kan dit initiatief van jou alleen maar toejuichen. in 2015 ben ik de blog gestart onder de titel “365 dagen verwondering”. Ik schreef iedere dag een bericht over iets dat mij verwonderde. Toen ik de blog begin 2016 wilde laten verder leven nam ik mij voor om mij van de ‘druk’ te ontdoen om iedere dag een bericht te schrijven. En wat gebeurde? Ik kreeg enorm veel vrijheid. Maar schreef ik minder? Helemaal niet. Het is heerlijk om terug te kunnen blikken op een moment van verwondering tijdens de voorbije dag/week. Vroeger heb ik nog gewerkt met witte en zwarte steentjes (Etty Hillesum is mijn voorbeeld) of met briefjes in een blokaal waarop ik mijn geluksmomentjes schreef, Nu doet ik dat op mijn blog. Het is een heerlijk naslagwerk … op minder goede dagen! Ik wens je heel veel succes maar ook … mildheid als je een of meer berichten overslaat. Weet dat ik fan ben! Een hartelijke groet, Viviane

  • Melody says:

   Hallo Viviane, wat een hartverwamende reactie, dank je wel !

   Ik strijd al jaren tegen mijn ‘demonen’ veroorzaakt door het bi-polair zijn…. elke dag gehaald is weer een overwinning als blijft de sensatie nog steeds te kort in mij aanwezig…

   vandaar dus weer een ‘nieuwe’ hulpvraag bij een professional …na lang aarzelen die drempel genomen…nu niet achterom vallen maar vooruit gaan…

   Dank je wel!!

 2. Wat een goed idee, zeker voor jou!
  Lees je wel eens bij Terrebel? Die doet ook op zondag altijd, “de week voorbij”. Een lang log altijd, dat wel. Dat van jou is lekkerder lezen.
  Ik merk dat ik heel erg lange logjes steeds meer mijd…
  Succes! XXX

  • Melody says:

   Vond/vind ik nou ook…zeker nu.

   Nee, heel soms kijk ik wel maar lange logs trek ik ook niet, het lezen
   gaat zo wie zo al niet zo gemakkelijk omdat mijn concentratie niet zo groot is…

   En ja ik kies voor korte tekstjes om te voorkomen dat ik verzand in het minder leuke..

   Dank je wel, ik ga mijn best doen….

 3. Frederique says:

  Mooi……

  Leuk om de week nog eens door te bladeren. Maar ook om je zegeningen te tellen. Ik lees het met plezier. En de foto’s zijn geweldig!

  Liefs Frederique

 4. Alleen al jouw logjes lezen heeft op mij vaak het effect van “van ben ik toch een tamelijk ongecompliceerd mens , ik weet dat je het me gunt maar zo je, ook dat is een vorm van zegeningen tellen;-)

 5. Wat een mooi cadeau geef je jezelf door deze afspraak met jezelf te maken.
  Je durft/kan nog niet Voluit leven, maar je werkt er hard aan.
  Blijf vooral de positieve dingen vast houden en omarmen.

  • Melody says:

   cadeau? hmm… laat mijn psych nou ongeveer hetzelfde gezegd hebben vanmiddag….

   kunnen/durven … nee nog niet, dat klopt, maar hopelijk verandert dat binnenkort, zodra ik de juiste handvatten in handen krijg en leer hoe ze te gebruiken…. dus ja ik werk aan 😉

   Dat probeer ik altijd al, lukt alleen niet zo goed, ook dat zal hopelijk veranderen de komende tijd (blijvend)

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.