Volharding-Balans


 
~ ~ ~ Reismeermins Invalshoek
 
~ ~ ~ Thema: 15 oktober t/m 10 november
 
 
~ ~ ~ Volharding – Balans
 
 
 

 
 
 
Daar stond ze dan…. Een kruispunt waar ze nog niet eerder zo bewust had gestaan als nu. Heel de weg naar dat kruispunt toe had ze niet achterom gekeken, ze had zich alleen maar gefocust op de weg vóór haar. Letterlijk en figuurlijk had ze werkelijk achter elk struikje heel nauwkeurig gezocht naar een uitrit want de weg waarop ze zich bevond haatte ze zo intens dat ze dat niet eens in woorden kon gieten ook al was ze nog zo bespraakt dat ze “met mond vol tanden en kiezen staan” wel als uitspraak kende maar niet als eigenschap.

Met een diepe zucht waarin tal van emoties bevangen lagen stond ze nu op dat kruispunt. Wegwijzers ontbraken en na een eerste moment van het ongenoegen daarover voelen realiseerde ze zich dat juist dat misschien wel de bedoeling was. Wikkend en wegend stond ze dan de ene kant en dan weer de andere kant op te kijken. Beide wegen leken rein, zo puur alsof ze pas waren aangelegd. Leeg, volkomen leeg, niets maar dan ook werkelijk niets gaf hints over wat haar te wachten zou staan.

Langzaamaan bekroop haar een gevoel, ze sloot even de ogen en richtte zich daarop. Ja, dus toch, ze had zich niet vergist, ze hoorde wel degelijk stemmen. Ze keek om zich heen en zag niemand. De stemmen die spraken begonnen te zingen en muziek vulde haar hele wezen. In haar binnenste voelde ze hoe haar hart zich verlichtte en een steen in haar maag uiteen leek te vallen, zich oplossend in het niets. Het voelde alsof de zwarte deken die al heel lang om haar hart en ziel hadden gehangen sleets werd, door de gaten die erin ontstonden kwam in snel tempo steeds meer licht binnenvallen.

Ze hief haar hoofd op, keek nogmaals om zich heen en vroeg, met haar ogen naar boven gericht, welke kant ze op moest. Uit het niets was daar ineens die stem die zei: “Volg je hart meisje, negeer diens raad nooit, heb vertrouwen, het komt goed, echt waar, helemaal goed, heus! Zolang jij niet van opgeven weet, je hart in volharding volgt is er automatisch balans. Dat geschenk is jou van harte gegund, het komt je toe! Don’t give up on us!”

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

12 reacties

 1. Inderdaad altijd moeilijk om de juiste balans te vinden maar…… een kleine beetje naar rechts of naar links afwijken moet af en toe wel kunnen hoor,

 2. Volg je hart: dat klopt altijd!
  Liefs en een knuffel

 3. Goed zo Melody. Don’t give up

  Liefs, Ria

 4. Zo mooi en diep ik blijf het lezen schat en het raakt. X!

  • Dank je wel meiske…. het is ‘maar’ een herinnering…
   Fijn dat het je raakt want de positiviteit die eruit blijken moet komt dan aan 😉
   -x-

 5. De balans vinden is altijd goed. Heel mooi.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.