50-50-Emalcer

PLATO heeft iets nieuws verzonnen:

1) Schrijf een stukje (50 woorden) waarin je een mening of zienswijze weergeeft en benoem dit a.
2) Schrijf daaronder een stukje (50 woorden) waarin je het tegenovergestelde beweert en noem dit b.
3) De titel is één woord.
A)
Ik HAAT die allerafschuwelijkste, compleet misleidende en waanzinnig irritante reclames. Die duiken op de gekste momenten op, onderbreken een spannend programma om de zoveel minuten en in één programma duren de reclames bij elkaar opgeteld langer dan het programma zelf. Het had nooit uitgevonden mogen worden. Terug met kijk- & luistergeld en weg met die walgelijke reclamezooi!

B)
Wie heeft reclames uitgevonden? Leeft die persoon nog? Waar kan ik hem of haar aanmelden voor de Nobelprijs van meesterlijke staaltjes van verkooppraatjes die telkens weer vernieuwend, verfrissend en zo fraai zijn dat ze onmogelijk te evenaren lijken. Mijn leven zou zonder deze extreem wetenswaardige zaken zó leeg, zóóó zinloos zijn!

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

30 reacties

 1. Hahaha ……….. nou, die persoon was commercieel inderdaad heel erg slim, maar ik blijf tijdens de reclame die heerlijke zinloosheid voelen, door een boek te pakken en niet te kijken
  🙂

 2. Hahahaha, dat heb je prima aangepakt!

 3. zijn dit jou 50/50 woorden knap hoor

 4. Leuk om het idee in een stukje van jou terug te lezen. Inderdaad, super ongeloofwaardig. Kon ook niet anders natuurlijk. Hoe voelde het om het te schrijven?

  Nu moet ik zelf ook nog. Hmmmm…

  • ♫ Mel☺dy ♫

   Dank u.

   Ja he, moest toch ook?

   Ja was wel grappig, ik wist gelijk al welk onderwerp ik zou nemen.

   Komt vast goed, jou kennende

 5. Ik zou b. geloofwaardiger ingevuld kunnen hebben, maar ja, ik doe nooit mee aan schrijfopdrachten;-)
  De reclames komen me n.l. altijd goed van pas als ik een sanitaire stop moet maken , een telefoontje moet plegen , een kop koffie of een glaasje van het één of ander in wil schenken, dán heb ik er dus plezier van de reclames;-)

 6. O zeker , ik zou er goed mee uit de voeten kunnen, dat is ook niet wat me tegen houd. Ik schrijf makkelijk genoeg om ieder onderwerp een eigen invulling te kunnen geven.
  Maar meedoen aan een schrijfopdracht levert vrijwel altijd in 1 klap een aantal nieuwe lezers op (omdat je uiteraard bij elkaar gaat lezen) en ik ben altijd bang dan tevéél lezers te krijgen en het niet meer kan behappen
  Bovendien kén ik m’n lezers graag een beetje beter voor ik ze link . .
  Natuurlijk krijg ik dan ook véél “mede schrijvers” die allemaal ,weliswaar ieder op zijn/haar manier, over hetzelfde onderwerp schrijven en dat vind ik minder leuk. Juist de variatie die ik nu in ruime mate heb is zo leuk !
  Het beperkt ook het reageren een beetje zie ik bij bloggers die wél meedoen , doordat het reageren dus vaker gaat over de invulling van de opdracht maar niet over de inhoud !
  Maar natuurlijk is het voor iedereen die er plezier aan heeft een leuke uitdaging en zal het voor anderen iets toevoegen aan het loggen .

 7. ♫ Mel☺dy ♫

  je motivatie kende ik al en begrijp ik ook wel en respecteer ik uiteraard ook…

  Ach ik dacht, ik waag eens een pijltje….. misschien raak ik toch de roos, niet geschoten is immers altijd mis

 8. Leuk Melody, ik ben geen tv kijker dus die reclame blokjes zie ik bijna niet. Maar die ene meneer, je weet wel die van Appie die vind ik toch zo leuk!!

 9. Nou heb ook niet zoveel met reclames tussendoor, nu kom ik meestal niet verder van Ned 1,2 en 3 en dan heb je er tijdens programma’s niet zo’n last van. Bij nummer twee is de ironie er van af te lezen haha, leuk gevonden zo. En soms is het wel handig om even een plaspauze of thee moment te hebben, heb gemerkt dat met sommige reclames tussen twee programma’s ik tussendoor zelfs de afwas kan doen;)

 10. Geweldig gedaan. En dat zo snel. U is een schrijfwonder!
  Ik vind reclames soms irritant, want af en toe zit er op de commerciële zenders net aan tien minuten tussen. Dat stoort vreselijk bij het kijken. Maar soms is het ook wel handig, voor een sanitaire stop, of voor het zetten van een kopje thee. Zo zie je maar; aan alles zitten twee kanten.

 11. B is duidelijk ironisch bedoeld. 😉
  De meeste reclames vind ik nogal irritant en stompzinnig. Al ben ik ook fan van de AH man. Die heet dus Harry Piekema. Weet ik dat ook weer. 🙂

 12. Reclame, tja, leuk is het niet, als ik een film bekijk met reclame er tussen door, en de reclame is afgelopen de film gaat weer verder, dan ben ik er helemaal uit en denk bij mezelf; Hé???? waar ging het ook weer over.

  Dat kan toch niet de bedoeling zijn?, maar gelukkig kunnen we DVD’s bekijken, bepalen we het lekker zelf.

  groetjes !

  • ♫ Mel☺dy ♫

   Ja inderdaad dat kan ook nog….

   Ja en een recorder, zodat ik favo-programmaas kan opnemen en dan met versneld doorgespoelde reclame kan kijken.

   Dank, groeten terug.

 13. Dit is wel een hele grote tegenstelling. De meeste reclames vind ik niets, maar om sommige moet ik wel lachen als ik die voor het eerst zie

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.