Vies? Stom hè? Vint woon lekker

Loop je in het bos, hoor je een stem zeggen ‘Vies hè?’
Bekjegauw als ik ben zeg ik grinnikend ‘Stom hè, vint woon lekker’.
Degene die mij aansprak was een dame van mijn leeftijd, compleet gehuld in een zwarte cape tot op haar enkels en een grote hoed op der hoofd en zo mogelijk haar nek alsnog compleet tussen de schouderbladen weggedoken. Ze grinnikte terug en zei ‘lust u wel pindakaas?’ waarna ze begon te schateren toen ze mijn gezicht van afgrijzen zag.
“Nee dat niet, maar dat ventje vergeet ik nooit en duikt in mijn hoofd op zodra ik iemand hoor zeggen ‘vies hè?’. We babbelden even verder in afwachting van het moment dat onze honden er klaar voor waren verder te gaan. Haar grote (bijna spier-)witte Golden Retriever reu en de mijne waren nog volop in gesprek.

Ik had me gisteren al voorgenomen vandaag er op uit te trekken met Vanyar en te zien of ik het fysiek al weer aan zou kunnen een ‘groot’ rondje te rijden en te wandelen in mijn mensen-uppie. Gezien de voorspelling van weeronline was geen enkel dierenpark een optie en dus besloot ik in 1e instantie naar de kust te rijden en me daar uit te waaien, visje eten in Lauwersoog, daar door het natuurgebied met Vanyar wandelen en dan terug naar huis.

Man heeft middagdienst dus hij is dan toch weg van 12.45 tot 22.30.
Bij het opstaan wist ik gelijk al dat Lauwersoog geen optie zou zijn, mijn hoofd tolde te veel en dan achter het stuur met veel km’s is niet verantwoord. Thuis blijven was evengoed niet wat ik wilde, mede ook omdat ik het heerlijk vind in regen buiten te lopen, en dus ging ik tegelijkertijd met man de deur uit met andere locatieplannen. Het Groene van Assen dus, en Assen heeft heul veul groen.

Vanyar struinde rond en werd viezer en viezer maar ik zag wel dat hij het heerlijk vond. Ik had hem uit voorzorg wat extra medicatie gegeven om een ‘slecht gevolg’ van een stress-situatie voor te zijn. Hij stiefelde als een kind zonder laarsjes door de plassen en de troep spatte alle kanten op. Hij zag er niet uit… ik ook niet overigens want ik had natuurlijk gewoon een leuke oranje broek aan en een natte hond, al dan niet inclusief om de benen heen draaiende riem, laat wel sporen na. Gelukkig heb ik een wasmachine en nog schone kleren in de kast.

Een paar uur later had ik het wel gezien, fysiek dan bedoel ik. Het koppie was weer rustig en relaxt maar het lijf vertelde een ander verhaal. Maar heej, ik zo’n 4 – 5 km gelopen dus dat mijn lijf een beetje protesteerde was natuurlijk geheel terecht. (geef mezelf ff schouderkloppie) . De dag dat de scoot dus thuis kan blijven is weer een stappie dichterbij.

Eenmaal weer thuis vulde ik het aantal foto’s nog aan met wat foto’s  uit tuin en woonkamer terwijl het koffie-apparaat ratelde. Ik wilde eigenlijk gelijk schone kleren aan doen maar ja Joop is heel laat thuis, Vanyar moet straks nog weer uit als hij gegeten heeft, het is petweer en dat blijft het ook vandaag dus… (zeer tegen mijn zin in) zit ik met en vieze broek op de bank, die er niet schoner op gaat worden want Vanyar ligt inmiddels bij mij op de band en deels over mijn benen heen. (en ja maak je geen zorgen, op de bank lag al een deken dus die blijft wel schoon en droog, af toe kan ik best slimme dingen doen *glimlach*)

Het foto-album bevat 90 foto’s en als je die wilt bekijken kun je het album openen door op onderstaande foto te klikken… veel (droog)-kijk-naar-natttigheid-plezier.

26 hartenluchtjes op “Vies? Stom hè? Vint woon lekker

 1. Wat een opgewekt bericht! En schier ja weer zulf loop’n sunder scoot! Met een beetje geluk hoeft dat ding steeds minder ingezet worden en doun de aigen bainen ‘t weer. O ja, de volgende keer moet je een donkere poedel nemen. Die wordt ook wel vies maar dat zie je minder. 🙂

  • 😉 Ja hè, voor het eerst in weken voel ik me ‘goed’ en die wandeling vanmiddag was zo lekker !!

   Precies, doar waark’ aan ja

   Hahaha nee hoor, Vanyars 3 voorgangers waren zwart… ik wilde al ‘eeuwen’ een Harlekijn dus ben extra blij met deze kleurenversie

 2. Niet lachen hoor Mel (of juist wel, dat is eigenlijk beter) maar ik zit hier te janken van blijdschap dat je zo’n positieve dag hebt gemaakt van dat ‘vies hè’. Je verhaal, je foto’s, je Vanyar (ik zie jullie banjeren, twee kinderen zonder of met laarsjes)… Ik heb meegenoten, dank je wel!

  • 😉 Ja joh…. .heerlijk toch…. zie je het voor je hoe ik daar liep te grinniken en genieten van alles dat ik hoorde, zag, voelde etc… loslaten puur ongeveer zo was het… en dan die Vanyar, feestjuhhhhh

   Heerlijk dat je mee genoten hebt… dank je wel.

 3. 😉 Het gaat iig de ‘goede’ (betere) kant op….

  ohja zeker weten…..het spreekwoord ‘toen ik mensen leerde kennen ging ik dieren liefhebben” is er niet voor niets

 4. Een mooie serie foto’s hoor, fijn dat je zo genoten hebt, ondanks dat het hier en daar nog behoorlijk nat was.
  De foto van de passiebloem, die ook hier staat, is een juweeltje.

  • Dank je wel Edward.

   Het zeikte van de regen maar dat vind ik gelukkig nooit erg, integendeel zelfs. Ik vind het zalig te voelen hoe mijn haar nat wordt (dat duurt altijd erg lang omdat ik zo veel en zulk dik haar heb) … vies worden… en dan naderhand thuis, warm en droog, in schone kleren op de bank met een beker kokende chocolademelk met slagroom 😉

   Jaaaa gaaf hè, ik moet mezelf echt afremmen want die passiebloemen bloeien volop in onze tuin dus ik zie ze constant zodra ik buiten kom 😉

  • Hallo Haba

   ja nou en of… ben er blij mee (en stiekem ook wel heel trots op) dat het zo ver ging als dat het ging… elke meter meer is er eentje

 5. Jeetje wat een schitterende foto’s en wat een flinke stap vooruit zonder scoot. Ik wens je van harte nog meer van zulke dagen waarop je heerlijk kan wandelen in de natuur!

 6. C.J.M. Beeris -v. Schaik. says:

  Heerlijk jullie zo te zien en prachtige foto’s een grote glimlach door jou op mijn gezicht. Liefs xxx

 7. ik moet het album nog bekijken
  was ook onderweg , ja zo waar in een park en had redelijk geluk met de regen
  ben blij dat Vanyar weer lekker zich zelf is
  en jij het probeerde , kop op en gewoon gaan , vies zijn is heerlijk

 8. Kaatje says:

  Regen….wat een feest voor jou, je hond en de natuur. En dat het een feest was, blijkt wel uit je mooie verhaal en de dito foto’s.

 9. Irene says:

  Melody, wat een pracht van een verhaal, laat maar weer eens zien dat er echt altijd wel iets te genieten valt, als je er oog voor hebt. En ik heb meegenoten! Wat gaaf ook dat je zo’n eind gelopen hebt, joh! Grappig dat lauwersoog één van je opties was, wij gaan binnenkort ‘toevallig’ ook , in combinatie met een museumbezoek. Knuf voor Vanyar.

  • Dank je wel Irene.

   Het Asserbos is inderdaad een prachtige plek, ongeacht tijd, jaar, weertype

   Jah daar was ik zelf ook wel heel trots op eigenlijk 😉

   Lauwersoog doe ik binnenkort alsnog maar pas als mijn hoofd die afstand aan kan qua verantwoord autorijden om andere weggebruikers niet in gevaar te brengen.

   Leuk toch… als je gaat, sla dan ook zeehondencreche, mosterd- & theemuseum niet over.

   doorgegeven, hij zucht genoeglijk.

 10. Lijkt me een heerlijke tippel , maar ja wat wil je, een heemtuin, daar is het altijd goed wandelen. Fijn dat het kon en écht een mooie wandeling. En eh… ik herken dat antwoord wel op “vies hé” dat was een erg leuke reclame. Ik gooi het er ook wel eens uit dat zinnetje.

  • ja is het ook…. het Asserbos is heel mooi, en dan maakt de tijd van de dag, het jaar, het weer echt niet uit

   ik liep inderdaad ‘veel’ verder dan ik op voorhand had durven inschatten…

   haha ja vast!

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.