Verzamelingen verzamelen

Verzamelingen verzamelen

Gisterenavond laat kreeg ik een apje: “Staat er morgen wat in jouw agenda gepland? Joop heeft 2/10 toch?” Een simpel ‘nee-ja’ als antwoord was voldoende en binnen een paar seconden stond er wel iets in mijn agenda. AquaZoo Leeuwarden om precies te zijn. Een (vinden wij) prachtig dierenpark in de Friesche hoofdstad maar wel midden in de natuur. Weeronline voorspelde een droge doch zonloze dag tot aan laat in de middag, tegen lage temperaturen is te kleden dus prima weer voor mij om buiten te zijn. Nu ik zelf geen auto meer heb is mijn vrijheid voor wat betreft afstanden veranderd, ik wil niet van een beperking spreken, maar toch. Aangezien man om 12.30 naar zijn werk moest (met de auto dus) en vanuit Emmen over Assen naar Leeuwarden wel een forse omweg is, spraken we af bij een benzinepomp op de route van Emmen naar Leeuwarden, man dropte me dus daar rond de klok van 10 en nadat ik van de ene auto in de andere was overgestapt tuften we de rest van de km’s en stapten we een uurtje later de deuren van AquaZoo door. Uiteraard begonnen we met koffie/thee en wat lekkers.

 

Eenmaal buiten via de ene uitgang van het restaurant het park in via die ingang kom je langs de Dwerg Flamingos en even later sta je dan bij de Afrikaanse pinguïns, deze soort (als ook andere soorten overigens) wordt met uitsterven bedreigd, met name vanwege de vervuiling van de oceaan en op de 2e plaats overbevissing van hun habitat. Het WWF heeft daar dan ook acties voor gestart en uiteraard deden wij een bijdrage.

 

 

Terwijl wij zo in de wind stonden, te genieten van weer een uitje … genieten van de locatie… genieten van de rust vanwege het lage bezoekersaantal… zagen we nog iets waar we blij van werden. Eén van de pinguïns was overduidelijk bezig zijn hol tot een nest om te bouwen. Een teken dat het dier het naar zijn zin heeft maar ook dat de lente eraan komt, hoe mooi is dat?! (wij kunnen ons nog zo druk maken over wat dan ook maar het leven gaat gewoon door, met én zonder ons als individu). ….. Hier wist ik gelijk de titel van mijn blogpost want het verzamelen van verzamelingen kwam hier wel heel mooi in beeld. Een dier dat bouwmateriaal voor een te bouwen nest verzamelt… om zijn soort te verzamelen als het ware… en mijn schoonmeisje en ik die ‘geniet-momenten’ aan het verzamelen zijn, klikken om foto verzamelingen aan te vullen, pitamientjes verzamelen door buiten te zijn met hartstikke lekker en gezond weer… en wat al niet meer aan verzamelingen vandaag verzameld werden.

 

 

Via één van de vele vogelkooien loop je dan een soort van kinderboerderij in waar je behalve vogels ook geiten en konijnen aantreft, voor kinderen natuurlijk feest want die diertjes vinden het maar wat leuk om gekriebeld, gekroeld en geaaid te worden. Wij liepen dat verblijf door en weer uit aan de overkant op weg naar Felix. De enige nog aanwezige ijsbeer nadat zijn maatje Nanu (7 jaar) afgelopen zomer naar Zoo Parc du Reynou (een park in Frankrijk) is verhuisd. 18 jarige Felix gaat tzt ook verhuizen om plaats te maken voor een koppel ijsberen vanuit het fokprogramma om voor nageslacht te  zorgen, het verblijf in Leeuwarden wordt daarvoor volledig verbouwd en dat was vandaag ook te zien. Ogenschijnlijk had Felix er geen last van want die lag lekker te slapen, wat zijn bestemming worden zal is nog niet bekend, evenmin als zijn verhuisdatum.

 

 

Het park verder door en genieten van alles om ons heen en toen we om de bocht bij de Gibbons waren was daar ineens de zon dus ik stond even stil om die zon op mijn snufferdje te laten stralen. Lekker hoor!!! Aan het eind van de route liepen we dus aan de ‘overkant’ van de uitgang in het restaurant, het restaurant weer in en gingen gehoor geven aan onze knorrende magen. Ook was ik hoognodig toe aan rust want bankjes staan er helaas te weinig aldaar en op de boom ofzo zitten is met dit weer niet handig omdat alles nat is. Geruime tijd later stonden we weer op om het laatste deel van het park te doen, het deel dat onderdak gehuisvest is. De Reuzenotters bijvoorbeeld, Alligators en Witgezichtsaki’s. Maar ook Agoeti’s heeft men tegenwoordig en sinds kort ook een Luiaard met jong. De laatste heb ik wel kunnen fotograferen maar verder was er geen beweging dus ook geen foto’s. De Saki’s hadden daarentegen wel een verrassing voor ons, een jong, eentje die mega veel energie had en geen seconde stil zat, er zijn foto’s van, zowel bij Daphne als bij mij maar geen ervan is strak en scherp, het zij zo.

 

 

Als je dat binnendeel doorloopt en aan de ‘achterkant’ komt sta je heel dichtbij de verblijven van de Wasberen (die altijd om voedsel smeken), de Stinkdieren en de Rode Panda’s. We zagen een verzorger met eten lopen dus logischerwijs stapten we naar buiten (gelukkig zit daar een deur) en konden we alsnog foto’s maken van de Stinkdieren en de Rode Panda’s, dieren die we eerder wel gespot hadden maar niet hadden kunnen fotograferen.

 

 

We waren klaar met ons rondje en net als alle voorgaande keren stonden we weer te praten over het wel of niet nemen van een abonnement op dat park. Dat gaat al jaren, bij elk bezoek, dus ik stelde voor dat we nu maar eens die knoop moesten doorhakken. Of een abo nemen of niet maar er dan ook nooit meer over ‘zeuren’. Grinnikend gaf Daphne me gelijk en dus besloten we tot actie over te gaan. Het abonnement is niet zo heel duur en kan voor ons prima uit omdat we er toch wel vaker dan 1x per jaar komen. En daarbij levert een abonnement andere voordelen op die je als niet-abonnee niet hebt én (vind ik ook wel een belangrijk punt) je steunt iets waar je met hart en ziel achter staat in je eigen regio. (Niet letterlijk maar ik ben en blijf wel een noorderling die bovendien met een Leeuwarder getrouwd is. Een Groningse wiens “Liefde van haar leven” Friesch is). Kortom ‘zeuren over wel of niet abo nemen’ is per vandaag gestopt.

Foto-Album van mij met 225 foto’s open je door op onderstaande foto te klikken:

 

Foto-Album van Daphne met 300 foto’s open je door op onderstaande foto te klikken:

2 gedachten over “Verzamelingen verzamelen

 1. Het is net of die flamingo bi je op de stoep staat (-:
  Pinguins hebben het al zo moeilijk en hebben ze nou vrijwel niets te eten door overbevissing? Wie waren er het eerst!?!
  Een heel mooie variatie aan dieren in een dierentuin waarvan ik nog nooit heb gehoord. Dat zegt alles over mij, natuurlijk (-:
  Die panda’s hebben een leuk verblijf met die “touwladder.”
  Prachtige foto’s! En er weer even lekker uit geweest.
  Dikke kus ♥

 2. Je hebt aardig veel dieren foto’s gemaakt. Pelikaan ziet prachtig uit. Mooie foto’s genomen. Zoveel dieren soorten dreigen steeds minder in de wereld. Gelukkig zitten dan goed in de dierentuinen. Rode panda worden ook steeds minder. Nog veel meer. Ik heb je foto’s album genoten om te zien. Fijne dag.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: