Theelabel-vraag-13

“Thee-Label-Vraag op Maandag”
nr. 13
3 april 2017
Gestart op 2 januari 2017

Laat jij ook een link naar jouw antwoord achter?

De vraag die ik op het theelabeltje aantrof :
“Wie vond jij de meest vervelende leraar op school?”

Mijn leraar Duits op de M.A.V.O. september-1975 / mei 1979
Als ik aan hem denk krijg ik weer rillingen van top tot teen.
Duits was één van mijn lievelingsvakken en ik was er de beste van de klas in… dat was enerzijds een probleem want als toch al buitenbeentje ergens de beste in zijn maakte me niet geliefder in de klas. Dat die leraar anderzijds bovendien duidelijk liet blijken mij zijn favoriet te vinden droeg daaraan natuurlijk al helemaal niets aan goeds bij.  Waarom ik zijn favoriet was? Omdat ik de dochter was van een leerlinge die tig jaren eerder ook zijn favoriet was. Ik ontkwam er dus niet aan om op de 1e rij te zitten, precies in het midden, precies kaarsrecht tegenover hem en tot mijn onbeschrijflijke spijt zat hij vaker aan zijn bureau dan dat hij voor het bord stond want hij sprak altijd ‘vloeiend’ met stortvloeden aan consumptie en die ‘douches’ herinner ik me nog levendig, niet alleen vanwege de vele zakdoekjes die ik versleet aan het poetsen van mijn bril en afvegen van mijn gezicht.
Ik heb nooit huiswaarts hoeven keren met een onvoldoende maar helaas waren de (meer dan ruime) voldoendes ook nooit goed genoeg en als je dan een klikspaan pur sang als leraar hebt is het thuisfront al op de hoogte van jouw activiteiten/scores terwijl je zelf nog op de fiets huiswaarts zit… al met al dus niet zo bevorderlijk voor de ‘genegenheid van pupil naar leerkracht’ sak mar segguh .
Als ‘kers op de schooltaart’ was deze leerkracht nooit afwezig, echt nooit, geen dag, geen uur, brrrr dus ik ‘bofte’ met een consequent aantal uren per dag, 5 dagen in de week,  in een klas met een prachtig vak en een minder-prachtig mens die het mij moest leren.
Gelukkig heeft mijn aversie voor hem niet mijn liefde voor die taal kunnen beïnvloeden.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

20 reacties

 1. juf Bastaanse , die aan je oren trok als haar iets niet zinde , ergens eind jaren ’50

 2. Grappig, had dat theelabeltje vanmorgen ook hangen!!

  Ik heb nooit gauw een hekel aan leraren gehad… ze zijn zoals ze zijn, maar soms had ik gewild dat ze anders waren. Op de MTS (eind jaren 80) waren meisjes nog niet echt welkom. De leraren van de algemene vakken hadden daar geen moeite mee, maar de leraren die vaklessen gaven hadden wel moeite met het feit dat er ook meiden naar de school kwamen. Ik heb het bijna drie jaar volgehouden, maar tegen zoveel tegenwerking kon ik niet op.

  Op de MAVO was wiskunde mijn favoriete vak, de leraar zelf mocht ik niet, hij verwachtte steeds heel hoge cijfers van mij (was het enige vak waar ik goed in was en wat ik leuk vond). Ik mocht niet naast iemand zitten die niet goed was in wiskunde, die zou mij te veel afleiden. Duits vond ik een vreselijk vak…. 🙂

  • 😉

   Jij zat dus duidelijk in een heel andere hoek qua opleiding dan ik 😉

   Ik ben gek op taal / talen… als ik kon zou ik er veel meer van willen leren ….studeren zelfs, lijkt me geweldig.

 3. Meester Jan Hallink was mijn meest vervelende leraar. Hij gaf les in groep vijf (nu groep 7) Wij waren vers verhuisd vanuit Rotterdam naar de Krimpenerwaard en de verhuizing was halverwege het schooljaar. Op ouderavonden vertelde hij dingen over mij aan mijn ouders die helemaal niet waar waren. Mijn ouders begrepen pas wat voor lul het was toen we een paar jaar later naar een eengezinswoning verhuisden en…naast hem kwamen wonen.
  Lekker…een leraar die praat met consumptie. Gafferdamme!
  Dikke kus ♥

  • Jakkes wat naar! Leraren die klikken liegen ook is mijn ervaring… ik kan me dus zo hier en daar wel voorstellen hoe jij je moet hebben gevoeld. En tja met onze overeenkomsten qua thuisfront… brrrrr

   Ja nou ehh ik stel me iets anders voor bij ‘lekker’ … wat jij bij de koffie legt bijv. al mag ik dat dan niet meer eten 😉 Gelukkig heb ik de herinnering en die neemt niemand me af.

   smaakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

 4. Ik had alleen maar leuke leraren. Bevlogen, enthousiastmerende mensen.
  Melody, geheel off topic: jij las toch ook de verhalen op Eric’s Blog? Ik meen me te herinneren dat ik jouw naam vaak in de reacties bij hem zag. Ik kan zijn blog nu niet meer vinden. Weet jij waar hij is gebleven?
  Ik hoop dat je deze vraag niet vervelend vindt. Ik ben een lezer, ik heb geen eigen blog.

  • Hallo Marry, wat fijn te lezen, je bent een bofbips (geweest–toen)

   Ja klopt…het was me al opgevallen dat zijn link het niet meer deed, het ziet ernaar uit dat hij zijn blog opgeheven heeft…
   Nee, het spijt me, dat weet ik niet, zo’n vorm van contact had ik niet met hem.

   Nee hoor, absoluut niet, altijd welkom.

   Jammer hè dat bloggers verdwijnen, zeker als ze zulke mooie verhalen kunnen schrijven?!

   Wie weet duikt hij nog weer eens op… indien dat het geval is zal ik je via een antwoord op dit bericht wel informeren. Mocht jij hem eerder terugvinden lees ik dat natuurlijk ook graag.

   Hartelijke groet.

 5. Dank je wel. Ja, inderdaad jammer, en dan nog middenin een nieuw verhaal. En dat je dan niets weet. Ik denk dat we van hem nooit weer iets vernemen. Mocht ik hem vinden, dan laat ik het jou weten. Nu eerst maar op zoek naar een nieuwe verhalenverteller.
  Vriendelijke groet.

  • Ja klopt hoor…. jammer.

   Dat is fijn, dank je wel.

   Groeten terug

   UPDATE:

   Gevonden hoor…..

   https://ericsblog.nl/

   • Dat is snel. Reuze bedankt. Maar nog geen deel 2, hè. Ik vind hem nu net ook weer via Google, waar eerst nog stond ‘blog in onderhoud’.
    Nu maar duimen dat Eric gauw weer tijd heeft om te schrijven, al hou ik niet zo van reisverslagen. Ik geef de voorkeur aan zijn thrillers.
    Ik zal jouw blog eens wat vaker bezoeken en reageren als het lukt.
    Hartelijke groet.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.