Vertrouwen

Zwijmelen op Zaterdag van Marja

Eén van grootste verrassingen voor mij in het, vanavond eindigende seizoen van Jeans – Tropical Heat, is voor mij Xander Venema. Vanaf de 1e voorstelling wist hij de diepste snaren van mijn gevoel te raken.
Wat bij Jeans voor mij ‘de kers op de taart’ is, is het aspect dat het nog steeds een springplank is voor jong en aanstormend talent. Elk seizoen weer zie ik jonge mensen voor het voetlicht treden die, vooral in het begin, zoeken naar structuur in hoe zij willen performen en wat ze wel kunnen en wat niet (of beter gezegd: mindergoed). Ook ontdekken ze gaandeweg wat ze precies willen in dit zo brede vakgebied. En ik mag dan één van die mensen zijn die dat groeiproces deels mee mag maken, hoe mooi is dat?!!

Al heel jong had ik muziekles, ik heb veel gedanst en ook diverse muziekinstrumenten leren bespelen. Ik luister niet alleen heel kritisch maar kijk ook heel kritisch én mijn ogen zien heel veel. Wat er voor mij op de planken gebeurt…daarvan ontgaat me zo goed als niets. Dat anderen dat ook opmerken bewijst wel het feit dat 1 van de 2 gitaristen mij er afgelopen donderdag op aansprak na de voorstelling en mij complimenteerde.

Op één van de foto’s in DIT LOGBERICHT zien jullie mij met een vuist en een big smile. Met Xander dus naast me die me net een seconde eerder had ingefluisterd dat hij het komende seizoen weer bij Jeans van de partij is. Iets waar ik vurig op gehoopt had. Die wens van mij komt dus uit, wauw!

Xander heeft een eigen youtube-kanaal… sinds eind september heb ik (uiteraard) veelvuldig hier rondgestruind en diverse opnames beluisterd. Wat ik extra leuk vond was te merken dat er vele nummers tussen staan die in Tropical Heat aan bod kwamen, weliswaar uitgevoerd door andere Jeansjes, maar toch.

Dat ik enorm blij ben dat ik volgend seizoen weer van Xander mag genieten is wel duidelijk, dus mijn keuze voor vandaag is ook niet vreemd te noemen, denk ik zo. Wat ik sinds 25 september van hem heb mogen zien is niet in een simpele regel te beschrijven maar nu ik weet dat hij ook volgend seizoen weer meedoet, kijk ik extra uit naar september.

 

26 Hartenluchtjes op “Vertrouwen

 1. Ah, ben ik een keer de eerste. Het nummer draait, is lekker vlot en hoewel het niet echt mijn smaak is klinkt het toch wel goed.
  Is Jeans nou een soort wedstrijd…. wat is het eigenlijk. Ik zie een jury, een publiek. Is het een soort Idols?

 2. Jah ! En dát vind ik leuk !!!

  Wat je ziet is een opname van een ‘vleeskeuring’ zoals ik ze altijd noem, kijk er eigenlijk niet naar tenzij ik weet dat er een jeansje inzit.

  Jeans is totaal iets anders… Jong talent dat nog op school zit, of er net af is, kan auditie doen en als ze dan passen in wat er gezocht wordt kan het zijn dat ze gecast worden en dan mogen ze een seizoen lang mee draaien in een wervelende show die langs alle theaters in Nederland gaat.

 3. Ik kijk toch liever naar Sjors 🙂 ( = koosnaampje voor George Michael). O… en ik hou mijn hart vast als ze op de stoelen gaan staan. Zulke wankele stoeltjes. Het zou voor mijn hèt moment zijn om vreselijk op mijn plaat te gaan.

  1. Dat mag hoor 😉

   In die tv-programma’s geloof ik ook niet zo…. (v)echtgenoot ziet ze altijd dus ik ontkom er af en toe niet aan (gelukkig werkt hij in ploegendiensten) …..

  1. Nu dus wel 😉

   En ja hij is heel enthousiast, de passie spat er vanaf, elke keer weer, en dat is een genot om naar te kijken. Zo heerlijk puur natuur, niks automatische piloot of wat ook.

   Dank jullie wel, jullie ook.

 4. Had een heel verhaaltje geplaatst, is het zomaar weg. Mooi lied, mooie zangert, Kan me voorstellen dat jij helemaal uit je dak gaat. Leker verder genieten dus.

  1. Och dat is jammer…..

   Ja wel he? Ga ik zeker weer doen vanaf september, en in de tussentijd met de cd en zijn youtubekanaal .

 5. Ik heb hem natuurlijk gezien en gehoord! Een echt talent met een mooie stem. Hij past ook goed in de groep. Fijn dat hij er volgend jaar weer bij is. Ik ook trouwens;-).

  Liefs Frederique

  1. Dat zou kunnen, geen idee, ik kijk dat programma niet en ik heb ook niet die achtergrondinfo.

   Geeft niks hoor, smaken mogen verschillen gelukkig.

   Dat vind ik wel fijn om te lezen, dank je wel.

 6. Gelukkig dat je af en toe op Youtube en cd’s de muziek kan terug luisteren. Anders zou het wel heel erg lang wachten worden voordat het weer september is!
  Een pakkerd van Kakel

  1. Klopt…… is het zo wie zo toch al……..een paar dingen weet ik al….

   Xander, Sarah, Nigel en Manon blijven, de band blijft en wordt aangevuld met Martijn, die eerder al veel seizoenen van de partij was…….
   en…………….
   volgend jaar stoppen ze niet in januari maar pas in maart………dus meer voorstellingen!!!

 7. Er is zoveel talent en volgens mij krijgen ze bij Jeans de kans en een goede leerschool.Eigenlijk kijk ik nooit naar dit soort programma’s.Vind het eigenlijk meer een BN’r show.

  Nah het nummer is wel een swinger.Fijne zondag nog Melody.

  1. Ja dat is zonder meer waar. Ik heb zovele castleden verder zien gaan inmiddels.

   Die programma’s boeien mij ook niet….. ik krijg er af en toe iets van mee omdat (v)echtgenoot ze wel wil zien maar niet altijd kan omdat hij in ploegendiensten werkt.

   Ik kijk alleen wel als ik weet dat er iemand in zit die of al in Jeans zat/zit of er in gaat komen.

   Dat is het zeker, dank je wel hoor, jullie ook.

 8. Ik denk dat als ik dochter hierover vertel dat zo ook wil meedingen 😉
  Jeans was al die tijd een klein mysterie voor mij maar nu niet meer hoor haha
  goede keuze, wat Vlasje al zegt…lekker ding
  gr Bibje

  1. Heel herkenbaar…. toen mijn dochter in haar puberjaren zat was ze ook ‘compleet in lovee…’ met 1 van de toenmalige castleden 😉

   Dank je wel hoor….. haha ja dat vind ik zelf ook maar meestal is dat wel zo in elke castgroep.

   Groeten terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.