Verrassingen!

Afgelopen woensdag wilden Anita en ik naar Aquazoo in Leeuwarden, Anita had goedkope entreekaartjes gescoord en zij was heel benieuwd naar de resultaten van de verbouwing van het park waarover ik erg enthousiast gesproken had. We gingen echter niet omdat het de hele dag regende, nou vind ik dat niet zo heel erg maar mijn gewrichten zijn er minder blij mee en dus besloten we het uit te stellen naar vandaag omdat de voorspellingen wel redelijk waren. Vanochtend haalde ik haar vroeg op en een klein uur later parkeerden we de auto. Geen druppel regen gehad en ondanks de vele bewolking (zoals voorspeld was) heel veel zon (wat niet voorspeld was). We hadden jassen mee maar die werden niet gedragen, integendeel zelfs, er moest zelfs deo aan te pas komen omdat het erg warm was.

aquazoo-060816-1

Dat het weer veel beter was dan voorspeld was natuurlijk al een aangename verrassing. Dit zou echter niet de enige verrassing blijken vandaag. Ik ken de collectie dieren uiteraard maar of je ze ook allemaal voor de lens krijgt is altijd maar weer afwachten. Dat ik in die zin vandaag verrast zou worden, meermalen zelfs, had ik niet verwacht. In de kinderboerderij zag ik een goudfazant. 53 jaar en voor het eerst ooit zo’n dier zien, dat is een feestje!

aquazoo-060816-2

Enige tijd later keek ik om me heen en zag ik tot mijn verbazing hoe een Kuifhoenderkoet op een Capibara neerstreek en hem een soort van ‘vlooi- & massage-‘-behandeling gaf. Zoiets had ik ook nog nooit gezien.

aquazoo-060816-3

Geruime tijd later bleek de Rode Panda volop bereid zich aan ons voor te stellen en konden we dus mooie foto’s maken. Rondom het eiland met heel hoge bomen waarin die Rode Panda verblijft is het verblijf van de Kleinklauwotters en de Reuzenotters ook geplaatst. Deze diertjes kunnen naar believen buiten of binnen verblijven. In datzelfde verblijf bevindt zich ook een Marterbeer.

aquazoo-060816-4

Het is me al die jaren nooit gelukt dit dier te spotten, laat staan te fotograferen. Vandaag kwam daar dus verandering in. Dit dier lag op ooghoogte en op een ruime armlengte van me af. Echt volop genieten met de grote G dus! Mijn dag kon al niet meer stuk maar na de ontmoeting met dit dier al helemaal niet meer natuurlijk. Bijna op het eind kreeg ik dan nog een verrassing want mijn lievelingsvogel had kennelijk in de gaten dat hij mijn favoriet was en liet zich gewillig op de gevoelige plaats vastleggen.

aquazoo-060816-5

Rond half vier stapte ik het huis weer binnen nadat ik Anita bij haar eigen stekkie had afgeleverd. Het was weer een heerlijke dag waarvan we enorm genoten. Nou kom ik vrij vaak in diverse dierentuinen dus het aantal foto’s is behoorlijk hoog. Ik knip er altijd lustig op los, sak mar segguh. De foto’s die ik dan upload naar mijn picasa selecteer ik zeer streng, heb er immers al zoveel glimlach en het moet ook voor jullie toch wel de moeite van het bekijken waard blijven, of niet dan?!

aquazoo-060816-0

Deze houding neem ik tegenwoordig niet meer zo heel vaak aan, dat laten mijn gewrichten niet toe en als ik het doe moet ik er altijd voor boeten maar ja soms hè? Soms wil je toch iets vanuit een andere hoek fotograferen. Zo ongeveer dacht Anita dus ook en greep haar kans waar glimlach

Kortom… het mapje van vandaag bevat ‘maar’ 80, maar wel (en nee ik ben niet arrogant grinnik) wel heel mooie x80. Veel kijkplezier dus HIER

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

12 reacties

 1. Als ik zo op de grond ging liggen kwam ik zonder hulp niet meer omhoog:-)
  Hier heeft het vanmorgen veel geregend en nu bij vlagen.
  De foto’s zijn weer heel mooi en ja de goudfazant zag ik vroeger vaak als ik met mijn vader wandelen ging.
  liefs

  • Zonder hulp kwam ik al nooit omhoog, nu dus ook niet, maar gelukkig vind mijn gezelschap dat nooit een probleem. En mocht ik in gezelschap verkeren dat mij niet omhoog kan helpen, dan ga ik niet ‘omlaag’

   Dank je wel.

   Aha oke, mooi. Voor mij was het dus de 1e keer.

   Liefs terug

 2. Dat klinkt zeker als een heerlijke dag .Eerst ook even je andere foto’s bekeken en wat zijn ze mooi ! En ook ik ga echt niet in zo’n houding zitten want dan moet ik omhoog getakeld worden haha Ik heb genoten van je blog
  Fijn weekend ,liefs Elisabeth

  • Was het ook hoor.

   Wat ik net al terugschreef aan Ria…. ik ga op pad met iemand die weet dat ik die hulp nodig heb en dat dus geen probleem vindt.

   Mocht ik gezelschap hebben van mensen die dat niet kunnen dan neem ik zulke houdingen niet aan.

   Fijn dat je genoten hebt, ik ook 😉

   Dank je wel hoor, jullie ook, liefs terug.

 3. Ik ben dus niet de enige die wel wat hulp kan gebruiken, om weer overeind te komen….hahahaha! Ik serie fraaie foto’s Melody. Persoonlijk vind ik ‘vlooi- & massage-‘-behandeling, de topper hoor.

 4. Af en toe is het heerlijk om verrast te worden! 🙂
  XXX

 5. Ah mazzelaar! Die capibara is super!

 6. Leuke actiefoto ♥ We staan er niet zo bij stil maar ik kan me voorstellen dat je je regelmatig in bochten moet wringen om een mooi plaatje te kunnen schieten.
  En daar is de panda weer (-: De foto van het vlooien vind ik de allermooiste die ik tot nu toe dit jaar gezien heb. En dat zegt toch wel wat!
  Misschien wil de dierentuin ‘m ook wel zien…
  Dikke knuffel

  • Dank je wel.

   Ja klopt wel, omdat ik vaak ‘zoek’ naar een net andere dan normale invalshoek en compositie…. ik kan dit echter alleen maar doen als ik mensen bij me heb die weten (en willen) dat ze me weer omhoog moeten sjorren

   Ja inderdaad, maar dit is de Leeuwarder, die andere is de Amsterdammer 😉

   Oh oke…. nu je het zegt, ja misschien wel… ik zal ze doorsturen hoor.

   knuffel

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.