Verrassing!!!

Jeetje…. hoe iets simpels je zo blij kan maken… dat merkte ik vanmiddag weer!

Buiten scheen de zon volop en een jas was al onnodig gebleken. Kortom, geen weer om binnen te blijven toch? Evengoed moest ik wel pas op de plaats maken want mijn ‘carrosserie’ had al laten blijken vandaag vastbesloten te zijn om te gaan snipperen.
Manlief moest naar het ziekenhuis voor een hele rits aan afspraken omdat hij ‘binnenkort’ een (2e) nieuwe knie krijgt, en dat ik niet mee zou was al afgesproken, dus toog ik met schoondochter de stad in. Hoe mooi het is dat ik dat weer kan, geheel probleemloos, is ook een feit maar daarover gaat het nu even niet.

1 van mijn favoriete winkels is de Action, even struinen daar doe ik dus graag.
Nou ben ik zo’n type die het leuk vind om op de salontafel iets te plaatsen dat past bij de tijd van het jaar, in dit geval de herfst. Ik heb er een groot wit houten dienblad (ja we hebben een behoorlijk grote salontafel, 4-kant en paars natuurlijk) op staan met een 5-tal vakken van diverse formaten erin. Die vakken zijn gevuld met beeldjes van divers allooi dat volop laat zien dat we in de herfst zitten, althans nu in deze tijd van het jaar uiteraard.
Op 1 november haal ik dat altijd weg en vervang het door zaken die met Sint Maarten te maken hebben.
Op 12 november ruim ik dat dan weer op en vervang het door dingen die met Sinterklaas te maken hebben… Nou is Sinterklaas-decoratie zeer moeilijk te krijgen en ondanks dat ik er al jaren naar zoek heb ik er nog maar heel weinig bij elkaar kunnen sprokkelen, en nee helaas ik ben niet creatief genoeg om zelf iets te maken… dus vul ik dan de vakjes aan met iets levends, bloemen in kleine vaasjes ofzo, paar kaarsjes en hoppa, klaar is Klara, nou ja Melody dan natuurlijk grijns.

Loop ik dus vanmiddag door die winkel te struinen valt mijn oog toch op iets roods? Ik moest echt even in mijn ogen wrijven want ik geloofde het eerst niet eens, midden tussen de kerstspullen zag ik dus een hele plank vol met Sinterklazen staan. De prijs was ook niet om van wakker te liggen dus logischerwijs verdween er eentje acuut in mijn mandje. Heb nog een personeelslid aangeschoten met de vraag of er nog meer soortgelijke artikelen waren dan wel nog geleverd zou worden, met name Zwarte Pieten natuurlijk, maar helaas moest die dame mij teleurstellen; ‘dat wat er is, is het…’

Ik heb hem even op het aquarium gezet zodat je een indruk krijgt van het formaat, zo’n 50 cm hoog maar liefst en leuk dat ie is!!! Uiteraard heb ik ‘m nu even opgeborgen zodat hij schoon blijft maar binnenkort… 12 november dus… mag hij uit de kast komen en zich laten zien tot en met 9 december.

Wie weet heb ik dit jaar bij mijn zoek- & sprokkeltocht meer geluk dan voorgaande jaren en vind ik nog meer leuks, jullie snappen natuurlijk wel dat een Zwarte Piet en een Schimmel in bijpassende maten nu extra hoog op mijn lijstje staan, toch?

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

10 reacties

 1. Prima Klaasje lijkt me! Nou ja, KlaasJE, het is nog best een uit de kluiten gewassen Klaas. Daar moet toch een stel pieten en paard bij te vinden zijn. Ik zal voor je uitkijken.

  • Ahh doe bist der weer, wat mooi man. Hej ‘t schier had? Jawel toch he? Ik hoopt in elks geval.

   Haha ja dizze mag der wel weezn kwa formoat… da’ hoopk wel vanzulf… bist n laiverd, dain…ik heur t groag ast wat teegnkom bis

 2. Leuke sinterklaas maar ik denk nog liever niet aan 5 december.brrr….koud

 3. de Sint en zijn Piet zijn anders al wel weer vol op in te nieuws
  meer dan hallowie die toch eerder komt 🙂
  wens je manneke sterkte bij de OP
  slaap wel groet

  • Ja dat zal best, dat ontgaat mij gelukkig

   Eh ja, daar heb ik niets mee…. uit usa overgewaaide hype die hier steeds grotere vormen aanneemt… we gaan wel zien waar het toe zal leiden

   Dank je wel, ga ik doen… trustsssss jij ook

 4. Bij jou komt Sinterklaas dus “uit de kast” 😉 Tja, zwarte Pieten gaat moeilijk worden, vooral omdat ze zwart moeten zijn. Heel zwarte geesten hebben besloten dat deze leuke figuur nou juist “in de kast”moet!

  • Hahaha ja zo iets ja….

   Ja ik heb er al van gehoord… gelukkig heeft onze gemeente vorig jaar al besloten zich niet aan de ongein te confirmeren dus ik verheug me weer op de intocht hier

   maar ja je hebt wel gelijk, of ik ze zal vinden moet blijken.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.