Verrassing…

Ik was al een behoorlijke tijd zat van de plaats van onze tv en de manier waarop de boel bij elkaar stond…  nou is de inrichting wel mijn ding en bemoeit manlief zich er niet mee maar van die apparatuur blijf ik af, soort van ongeschreven wet….

Dat mijn man over een vreemde soort humor beschikt, waarmee het hem met enige regelmaat nog steeds lukt om mij met de mond vol tanden te laten staan…..  weet ik natuurlijk wel, mag ook wel onderhand na ruim 39 jaar toch?
Vorige week ineens,  totaal onverwacht en uit het niets, zegt ie: “ik heb wat bedacht”  met een grinnik en een blik in zijn ogen alsof hij werkelijk voor het eerst het licht had gezien…. Ik keek hem vragend aan en hij vervolgde met: ‘wat zou je ervan zeggen als we de tv van daar naar daar, al wijzend, verplaatsen? Ik kijk hem aan, wederom stomverbaasd en kon geen woord uitbrengen. Na enkele seconden stamelde ik stotterend: ‘dat idee heb je niet van jezelf….’ waarna hij me aankeek alsof hij water zag branden….  dat ik hem dat al een paar voorgesteld had was hij voor het gemak kennelijk vergeten…. Nou ken ik hem dus dit verbaasde me dan weer niet en gaf hem mijn zegen om het te doen zoals het hem goed leek en hij ging aan de slag.

verrassing191016

De afgelopen weken zat ik regelmatig op Marktplaats om een leuk kastje te zoeken voor onder de tv en die vond ik dan ook, hier in de stad nog wel, een mooi oud dressoir dat offwhite geschilderd is met mooi glas in lood en houtsnijwerk. Ik deed een bod en dat werd geaccepteerd. Ik ben natuurlijk niet zelf in staat het te halen nu dus vroeg ik mijn jeugd dat voor mij te doen. Ik had eveneens geen gelegenheid om naar een pinautomaat te gaan en het geld te halen dus de jeugd zou ook dat voor me regelen. Een klein half uurtje later waren ze terug en het kastje was nog mooier dan ik gedacht had. Het werd op de plaats gezet en ik begon met het vullen ervan. Weer even later zat ik op de bank uit te hijgen en blij te kijken naar de nieuwe samenstelling. De jeugd zat erbij en keek ernaar en vond het ook mooi. Prima in orde dus, mooi geregeld.

Zegt zoonlief: zie zo, hoeven wij ons niet meer druk te maken om je verjaardag…. mijn mond viel open, daar had ik even niet op gerekend natuurlijk. Uiteraard bedankte ik me hartelijk bij die 2 en met nog meer genoegen dan eerder zit ik nu op de bank te genieten van hoe het nu staat. Mijn 1e verjaardagscadeau… en dat op 19 oktober terwijl ik pas 26 november jarig ben…. Goed begin is ‘t halve werk grinnik

Ohja, voor jullie nu je hersens gaan laten kraken om het antwoord te vinden op de vraag waar ik naar zit te kijken…. Manlief heeft middagdienst en dat is voor mij meestal een filmmiddag. Gisteren was het Lord of the Rings en vandaag is het Harry Potter.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

8 reacties

 1. Oh dat gevoel ken ik ! In de kamer zitten en plots bedenken dat het allemaal anders moet. Ik heb weleens een hele dag gesleept om tot deconclusie te komen dat het eigenlijk al goed stond. 🙂 Momenteel zit ik in de minimalistische periode. Zo jammer dat manlief zo gehecht is aan het meubilair. Al het meubilair …

  Mooi kastje !

  • Dat herken ik dan ook weer wel…. alhoewel onze woonkamer dusdanig gevormd is dat er niet veel mogelijkheden zijn…. onze vorige woonkamer was doorzon, die had dat dus wel

   Ach ja… samenleven is compromissen sluiten

   dank je wel, vind ik ook

 2. Zo gaat dat in een goed huwelijk;-) ook hier had Henk regelmatig een geweldige oplossing “bedacht” voor iets “waar ik zelf ( al lang om zeurde) nooit aan gedacht zou hebben;-)

 3. Dat veranderen was ik ook een kei in, maar meestal stond het binnen de kortste keren weer zoals het was. Kan hier ook niet veel veranderen, maar dat hoeft ook niet, ben superblij met hoe het staat..
  Blij voor je dat het staat zoals je graag wilde! X

 4. Jij komt de winter wel door, Mel (-:
  Knuffel ♥

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.