Theelabel-vraag-27

Thee-Label-Vraag op Maandag

 

nr. 27

 

Laat jij ook een link naar jouw antwoord achter?


De vraag die ik op het theelabeltje aantrof:
Zou je liever het verleden veranderen of de toekomst zien?

Ik weet niet of het vreemd is maar bij bijna elke vraag die ik onder ogen krijg, doemen in mijn hoofd weer andere vragen op…

Deze vraag van deze week is ook zo eentje!
Als ik mijn hoofd zou kunnen uitschakelen, impulsief die vraag zou kunnen beantwoorden, zou mijn antwoord (uiteraard!!!) zijn: ‘het verleden veranderen’.  Maar ja, zo zit ik nou eenmaal niet in elkaar. Ik doe nooit iets zonder erover na te denken al is impulsiviteit nog zo op mij van toepassing. Bij deze vraag dus ook want een toekomst wordt bepaald door het verleden. Die 2 zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.  Cliché of niet, clichés bestaan immers niet voor niets, stelt men: “Ieder mens is de optelsom van diens heden en verleden.”

In mijn verleden ligt een universum vol van minnetjes met zo heel af en toe, her en der een plusje. Door bewust veel gewicht toe te kennen aan die plusjes kan ik in mijn ‘heden’ met behoorlijke grote tevredenheid het leven leven, al hoe onmogelijk dat vaak ook op voorhand lijkt. Ja natuurlijk zou ik ontzettend graag een ander verleden willen hebben maar dat is nu eenmaal niet zo. Het is zoals het is en ik moet het ermee doen of ik nou wil of niet.

De toekomst kun je wel willen sturen en invullen maar dat gaat niet, althans niet voor de volle 100%. Dingen gebeuren nou eenmaal, daar is geen ontkomen aan zolang je leeft. Mijn toekomst van ‘toen’ is totaal anders geworden dan ik ‘toen’ hoopte. Mijn toekomst ‘nu’ is er nog niet. Ik denk daar niet meer over na. Ik leef per dag, maak me niet druk om de dag van morgen want wat er wel of niet komt kan ik toch niet beïnvloeden. Waar ik wel invloed op heb is hoe ik ‘morgen’ tegemoet treed. En die stap wordt God Zij Dank de laatste maanden steeds vrijer, opener, minder en minder beladen met angsten en daar ben ik heel erg blij om.

Mijn toekomst is zoals die was voordat het er was, het zal zijn zoals het zal zijn als het komt. De invloed van mijn verleden zal daarin altijd een rol spelen, of ik nou wil of niet. Mijn ‘toekomst’ was ongetwijfeld heel anders geweest als mijn ‘verleden’ anders was geweest. Dat is een feit waaraan ik niets kan veranderen. Ik heb de vrijheid te kiezen tussen het als een negatieve last met me mee te dragen en me dus ook daardoor negatief te laten sturen of het te accepteren als onveranderbare feiten en elk volgend moment zo blanco mogelijk tegemoet te treden.

Uiteraard kies ik voor het laatste! Des te meer blanco ik het volgende moment tegemoet kan treden des te groter de mogelijkheden voor ♥-verwarmende gebeurtenissen die kracht geven om de andere gebeurtenissen die onvermijdelijk op mijn pad zullen komen, ook aan te kunnen.

16 hartenluchtjes op “Theelabel-vraag-27

 1. ha die Melody
  zo je bij mij al schreef , het is zo het is en het komt zo het komt
  is ook in deze kwestie hier van toepassing , het verleden verander gaat zo ie zo niet , en wat er allemaal in het verschiet ligt weet je vaak ook niet
  ik leef nu 🙂
  ja dat bouwwerk daar aan die weg , is korte termijn politiek
  fijne middag groet

 2. Tja, dit soort vragen zijn natuurlijk eigenlijk volkomen onzin, je kúnt je verleden niet veranderen en je toekomst zien kan ook al niet. Ik heb ook geen idee wat ik zou kiezen als het allemaal wél mogelijk was.

  • Je hebt gelijk ,helemaal gelijk maar ze komen voorbij en tja ik ben iets aangegaan dus mag ook niet voor iets ‘vluchten’ vind ik dan 😉

   Als dit mogelijk zou zijn dan zou ik kiezen voor het 1e, geboren worden bij mensen die mij wensen.

 3. Nathalie says:

  Ik weet bijna zeker dat je deze vraag al eerder gehad hebt, … het verleden maakt wie je bent, daar leren we van en niet altijd is het een leuke of goede leerschool geweest. De toekomst weten? Nee, dan zou ik zo veranderen om dat ook zo te kunnen bereiken dat ik mij zelf niet meer ben. Dus mijn antwoord is: geen van beide.
  Laifs,

  • En daar is ie weer ‘alsof de duvel op zien steert zit’ … 😉 😉 😉

   Aangezien ik weet hoe mijn geheugen mij vaak in de steek kan laten, check ik altijd of de vraag die ik krijg, al aan de beurt is geweest. Deze keer deed ik dat niet, tijdgebrek en een onrustig hoofd en het sterke gevoel dat deze vraag ‘nieuw’ voor me was…. Jij hebt een veel beter geheugen dan ik want nu ik het nakijk zie ik dat je gelijk hebt….. in maart had ik deze vraag ook al beantwoord https://melodyk.nl/of-of/ En al geef ik toen in andere bewoordingen het antwoord, het komt neer op hetzelfde.
   Met jouw antwoord ben ik het natuurlijk volkomen eens… zodra je iets weet ga je niet meer je gevoel volgen maar die weg kiezen die (waarvan jij denkt dat) leiden zal naar wat je al weet… of juist er vanaf… en dat kan niet de bedoeling zijn toch.
   Knuffel xxx

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.