Verjaardagsfeestje

Op de meest onverwachtte momenten ontmoet je de mooiste mensen…. Blogland is daar een, bij jullie, welbekend voorbeeld van. Zo kun je tal van voorbeelden bedenken die mensen op je pad brengen. Mensen die net als jij, weggebruikers zijn van de straten waarop je je in je leven begeeft. Sommigen gaan op kruispunten de tegengestelde richting in, anderen reizen ‘voortaan’ met je mee. Via dierenpark Amersfoort kwamen Gina en haar lief Hans op mijn pad en zij vertelde dat zij 20 augustus jarig zou zijn en die verjaardag in mijn 2e thuis zou vieren. Bij een verjaardag hoort koffie en gebak en dus beloofde ik haar dat. Tijdslots werden geboekt en ik lichtte mijn Emmens duo in en uiteraard mijn schoonmeisje. Vandaag zouden we dan niet bij haar gaan eten met met haar in het park. Zij had een vrije dag en na heel veel intensieve werkdagen was ook zij wel toe aan een dagje dierentuinen.
Rond half elf hobbelde ik de parkeergarage uit en zag aan de overkant van het plein mijn Emmens duo al aankomen, samen gingen we naar binnen en vrijwel gelijk daarna werden we aangesproken door Gina & Hans die bij Travelers op ons wachtten zoals afgeproken was, en zoals beloofd begonnen we met koffie en gebak.

We hadden niet verder afgesproken hoe we de dag zouden invullen… (doen Herman & Daniëlle en ik nooit… gewoon doen wat goed voelt immers). Zo legde ik dat ook uit en ons gezelschap was het daar volkomen mee eens en sloten zich bij ons aan toen we verder gingen. Ivm het voorspelde warme weer besloten we eerst het grootste deel van het park in te gaan voor het al te heet zou worden en dus begonnen we in Serenga. Op de Leeuwenberg voegde Daphne zich bij ons en gingen we samen verder.
Op zeker moment namen Herman & Daniëlle afscheid van ons en keerden huiswaarts, het werd te warm voor hun kleinzoon (nog geen jaar oud), die ook mee was. We vervolgden met ons vieren de route.

We namen wel overal uitgebreid de tijd en dus werd het op zeker moment écht tijd voor maagvulling. Nou, daar weer mijn oriëntatievermogen wel raad mee, vooral als het weet wie er in de keuken staan. We haalden in Rimbula smulwaren en zaten enige tijd later op het terras te genieten terwijl we de knorders tot zwijgen brachten. Weer geruime tijd later waren we weer buiten bij de olifantenvallei en vervolgden we onze weg. Toen was het halverwege de middag. We overlegden nog even… afscheid nemen en huis/hotel-waarts of nog een deel park doen. De keus viel op het laatste en dus gingen we op het Kompasplein weer rechtsacht de Serenga op. Tegen die tijd loopt het park al deels leeg dus is het overal rustiger en stiller. Eind vd middag heb je ook meer kans op ‘leeuwen-kiekjes’ en dat was ook nu zo. Ook was de rij bij de safaritruck opgelost dus gingen we dat ook doen. Daarna was het toch echt tijd om vocht aan te vullen want de warmte zorgt wel voor vochtverlies.

Het einde van de dag naderde dus op het eind, sloten we de dag af met een drankje op het terras waar we vanochtend ook begonnen waren. Hans & Gina gingen lekker eten, Daphne ging nog wat boodschappen doen en ik ging naar huis. Van mijn 153 foto’s zijn er 150 overgebleven en die staan in een album, -wIl je dat album bekijken klik dan op de foto hieronder-.

Nu met de voetjes om hoog en paar dagen de rust in voor ik zondag naar Den Helder ga om Diederick op te zoeken en zijn 1e try-out bij mag gaan wonen, daar zal ik vast nog wel over schrijven. Ik kan in ieder geval terug kijken op een heel fijne dag, we hebben vreselijk gelachen om veel moois gezien ook nog en het weer was ook nog eens heerlijk. Een zonnige verjaardag alleszins! Niet de mijne maar ik mocht het toch meevieren, niks mis mee. (Daphnes foto’s voeg ik uiteraard toe zodra ik die heb).

UPDATE 21-08-2020 : 12.15 Aanvulling link naar foto-album (400 foto’s) van Daphne.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

40 reacties

 1. Je bent weer zéér reislustig en dat is een goed teken. Fijn dat je weer zo actief kunt zijn en dat zelfs nog met deze warme dagen. Je haalt je abonnement er zéker wel uit, zelfs nu de dierentuin een paar maanden dicht was.

 2. Je bent weer lekker de hort op geweest! En nieuwe vrienden gemaakt en gehouden. Ik ben blij dat je weer de mogelijkheid hebt.
  Zo, dus jouw oriëntatie weet wel raad met maagvulling (-:
  Gerse foto van de kameel!
  Zwaai zwaai liefie ♥

  • 😉 Heerlijk joh… .en ja nu wel doodmoe op de bank maar dat mag ook 😉

   Ja dat was een grapje ergens, leg ik je nog uit, deze foto was een echte luckyshot

   ZwaaizwaaiSwietie❤️❤️

   • Het verhaal achter de lucky shot wil ik ook wel horen .. heerlijke foto ❤️

    • De chauffeuse van de truck vertelt tijdens de rit van alles over de dieren die je links / rechts ziet.

     Dat horen de dieren natuurlijk ook …. in de truck werd op een gegeven moment achter mij gezegd ‘(in het Duits) die dieren worden vast gek van elke rit hetzeflde verhaal, dag in, dag uit … en het gesprek ging door terwijl de truck stilstond…. Het was alsof de kameel het met die Duitser eens was en haar ongenoegen uitte over het ‘saaie altijd zelfde’ verhaal 😉

 3. dat was weer een top dag voor jou en de jarige en partner
  flinke ronde gemaakt ook en er een mooi album aan overgehouden
  je hebt je rust meer dan verdient
  fijne avond groet

 4. Zo wat een energie om met dit weer toch de stap te maken.
  Maja jarigen laar je niet alleen gaan hè…
  Prachtig die foto van de kameel
  Fijne avond

  • Dit weer doet mij in die zin niks (meer) gelukkig… het enige is dat ik nu meer moe ben omdat ik ‘s nachts minder goed slaap ivm de benauwdheid

   Dnk je wel. jullie ook.

 5. Dierenpark Amersfoort is voor mij op fiets afstand.
  Webloggers zijn een beetje globetrotters. Hans

  • Ja dat wist ik Hans…. helaas is geen enkel park voor mij op fietsafstand ….maar gelukkig heb ik een auto en rij ik graag ….

   Emmen is mijn 2e thuis…. Aquazoo het 3e… en rest staat gelijk bij mij… ik ga ook vaak naar andere parken, waaronder ook dpa waar ik vorige maand 2x was 😉

 6. Wat zie je er goed uit Melody. Zo stralend en jong.

 7. Goede morgen Melody, leuke kameel, alleen lijken die vliegen op z’n neus me behoorlijk irritant voor het dier, maar misschien voelt hij die helemaal niet. Je hebt weer een leuke dag gehad zie ik wel,als ik in de buurt woonde nam ik ook een abbo op de dierentuin, maar het dichtst bij is Blijdorp en dat is ook nog een eind rijden. Maar binnen kort ben ik met mijn zoon en schoondochter op vakantie en dan gaan we zeker ook een dagje dierentuin doen. Ik wens je een fijne vrijdag toe

  • Goedemiddag Haba ja die kamelen kunnen vaak ‘rare’ gezichten trekken, als je het geluk hebt dat net te treffen moet je klikken hè…

   Ik denk daar ook altijd aan hoor als ik het zie… die vliegen, vreselijk, maar ik heb geen idee in hoeverre ze er wel of niet last van hebben

   Ja dat snap ik wel …. volgens mij heb jij wel dichterbij iets zitten toch ?

   NL heeft 75 en bovenin in mijn menu vind je ze per provincie bij elkaar gezet…

   Dank je wel, van harte hetzelfde en alvast heel veel plzier met zoon en schoon.

 8. Een verjaardag vieren is het leven vieren.
  Ik zie dat je het gelukkig weer viert. 💖

 9. Je begint weer lekker jezelf te worden. Gelukkig. Vrienden en dierentuinen bezoeken. Spontane acties, zo ken ik je weer. Lekker dagje geweest alles bijelkaar.

 10. dat klinkt als een heel geslaagde dag! Voor de jarige (gefeliciteerd Gina!), én voor jou (en voor wie er nog meer meeliep). Ik zat alleen -heel dom- op de verkeerde foto te klikken, en vroeg me af waarom het album niet verscheen….haha dat was ik weer 😀

 11. geweldige serie van Daphne ook weer
  hoe ze het doet pppffftt zoals die meeuw duikend in het water , zo scherp

 12. @Matroos Beek

  Oh maar dat snap ik wel hoor meis.

  Dat ik al vele jaren niet meer werk is een eigen keus geweest.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.