Beschreef ik zondagavond HIER het cadeautje van Liesbeth en ben ik op dit moment nog steeds onder de indruk van de 1e dat ik met eigen ogen aanschouwde hoe gieren zich over een karkas ontfermen… bevestigde Daphne mij vanmiddag wat ik zondag al van een meneer gehoord had die ik ontmoette en even sprak.

Burgers Zoo is een dierentuin die nog wel enkele stappen te zetten heeft, als ik dat mag zeggen, in het verbeteren van dierenverblijven, sommigen althans. Ook dit park timmert enorm aan de weg ter verbetering van de leefomstandigheden van hun veestapel. De vele vogelkooien waren kennelijk nog niet aan de beurt geweest… en daarmee zou men dan maandag beginnen, zo vertelde die meneer mij, om plaats te maken voor een nieuw ecodisplay: Burgers’ Mangrove.

De Vale Gieren zijn ondertussen verhuisd naar Gaia Zoo in Kerkrade.  Waar veel van de andere vogels naar toe gaan weet ik (nog) niet maar hoe dan ook, de Vale Gieren mogen hun vleugels gaan uitslaan op een voor hen hopelijk perfect stukje nieuw grondgebied. Grappig vind ik het dat ik ze afgelopen zondag dan voor het laatst in Arnhem zag, voor het eerst zag hoe ze eten en rangorde in stand houden en dus hoorde dat ze er bij een volgend bezoek niet meer zullen zijn.

4 Hartenluchtjes op “Verhuizen”

  1. Meer ruimte is beter voor zowel mens als dier. Vanmiddag ga ik de schildpadden van mijn vriendin naar de opvang brengen, want de nieuwe bewoners willen de vijver in haar tuin dichtgooien. Elke verhuizing is aanpassen, maar dit wordt een heel goede verbetering. Ik hoop dat dat ook voor de dieren van Burgers Zoo geldt.
    Fijn dat je zo’n lieve vriendin als Liesbeth hebt!
    Lieve groet

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.