Media staan bol van nieuws mbt Corona, wereldwijd lijkt niets anders nog er toe te doen… je zou bijna vergeten dat Corona iets van tijdelijke, al hoe afschuwelijk ook, aard is. Vele economieën liggen nu grotendeels op hun gat. En ieder land schreeuwt om hulp in tal van vormen, alle landen krijgen te maken met recessie, werkloosheid en alle ellende die dat ten gevolg heeft. Corona… hebben we met zijn allen, je hoort dus ook veelvuldig gezegd worden dat we #alleensamen (-en welke hashtag ook maar meer ontstaan en van toepassing is-)Corona aan kunnen, dat we #alleensamen de economie weer op gang zullen kunnen brengen. Dat gaat geld kosten, we zullen #alleensamen allemaal, geen een uitgezonderd, een steentje of 2, 4 etc moeten bijdragen. Over hoe dat gaat zullen we ook nog wel met nieuws, fake en echt, overstelpt worden.

“Vergeten”… is de titel die ik koos voor dit blogbericht. 
Feit is dat een groot deel van de bevolking knetterhard werkt om ons allen van dienst te zijn en dat slechts een deel daarvan nu ineens de lof en waardering krijgt toegezwaaid. Personeel in een ziekenhuis bijv. maar waar blijft de waardering voor:

 • de onderwijzers,
 • de mensen die in de psychiatrie voor hun cliënten zorgen,
 • de mensen die onze vuilnis verzamelen,
 • de mensen die in de winkels alles in hun macht doen
 • de vrachtwagenchauffeurs die de winkels bevoorraden
 • en hen die ik nu vergeet (sorry daarvoor)

“Vergeten”…is de titel die ik koos voor dit blogbericht want er is namelijk iets waarover ik niets hoor, in geen enkel tv-programma, media-item of wat ook.

Dierenparken, (-wereldwijd óók-) in ons land. De zorg voor de dieren gaat on-gewoon door, ze moeten verzorgd en gevoerd. Dat kost ongelofelijk veel geld maar inkomsten zijn er niet, al weken niet en wanneer dat wel weer op gang gaat komen is nog totaal onbekend.
Ik hoorde, tot mijn walgende verbijstering, al in de 1e week van de sluiting, dat er mensen waren die om compensatie vroegen nu hun kaartjes / abonnementen onbruikbaar waren voor onbepaalde tijd en ze er toch voor betaald hadden.
Ik ben abonnee van 2 dierenparken in ons land en ga er nog 1 of 2 bij nemen als deze ramp langer blijft aanhouden. Toen ik vanuit mijn 2e thuis een mail kreeg met daarin een melding van het feit dat men bezig is met het bedenken/uitwerken en uitvoeren van een compensatieregeling heb ik acuut terug gemaild dat ik die compensatie stante pede aan het park terug wilde geven én dat men mijn abonnement maar ‘nu’ moest verlengen ipv over een 3/4 jaar als de officiële datum van de verlenging aangebroken is.

Ik wil jullie dus ook met heel mijn ❤️ smeken om ook iets te doen voor de dieren in ons land. Neem een abonnement, verleng je abonnement vroegtijdig, of geef ‘gewoon’ een gift, elke euro is zó onbeschrijflijk welkom!!  Geldt overigens niet alleen voor dierenparken in ons land maar denk ook eens aan asielen en de dierenbeschermingsorganisaties…

Wellicht niets waard maar mijn dank is onmetelijk en oneindig en ik weet zeker dat dat bij de ontvangers van jouw bijdrage niet anders zal zijn.

Wildlands Emmen, Aquazoo Leeuwarden, Artis Amsterdam, Blijdorp Rotterdam, Dierenpark Amersfoort, Burgers Zoo Arnehm, Apenheul Apeldoorn, ZieZoo in Best, Dierenrijk in Mierlo, Safaripark Beekse Bergen in Kaatsheuvel, Taman Indonesia in Kallenkote,  Gaia Zoo in Kerkrade, Orchideeënhoeve in Luttelgeest, Ouwehand in Rhenen, Blanckendael Tuitjeshorn, Hoenderdaal in Anna Paulowna en ongetwijfeld vergeet ik er nog een rijtje… Zij krijgen geen staatssteun nu… en nu totaal geen inkomsten, wat in hun geschiedenissen nog nooit is voorgekomen…  Oók wereldwijd is er op dit gebied heel veel ellende en zorg want geen geld betekent ook geen bescherming meer voor dieren en dus ‘ruimte’ voor stropers…ook hier is het ‘misbruik maken van de situatie’ een hot item, verwerpelijk was het al maar nu des te meer.

Kortom… Vergeet hen niet en #doeislief en ‘aai’ een dier vanuit je ❤️ en je portemonnee.

14 Hartenluchtjes op “Vergeten”

 1. heel mooi geschreven Melody
  ook al is de reden minder mooi 😢
  de kans dat ik er een abonnement bij neem is ook heel groot
  kan zijn Blijdorp of Ouwehands , en wie weet wel beide

  zonnige en optimistische groet

  1. Dank je wel. nood breekt wet of zo iets heet dat toch?
   Ik wil graag opkomen voor hen voor wie anderen het niet doen

   Ik ga zo wie zo voor Arnhem en wellicht nog Blijdorp erbij maar misschien kies ik ook juist wel een kleintje zoals Blanckendael en/0f Hoenderdaell maar dat ik er abo’s bij neem is zeker.

 2. Ik heb twee beren voor het keukenraam gezet en nu maar wachten tot ze gespot worden. Heb me niet geregistreerd op facebook, dat gaat me echt te ver. We moeten het samen doen. Sommigen lezen ‘samen’ als ‘jullie.’

  1. 😉

   Ik heb meer dan dit gedaan…. ik heb ook alle tv-zenders gemaild om aandacht hieraan te besteden… en ik heb enkele mensen weten te mobiliseren hun abo bij wildlands vervroegd te verlengen dan wel een abo te nemen als ze die nog niet hadden 😉 ik doe mijn best !

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.