~ KIJKERIJ ~·DPA

Verdrietig

Zat ik al weken lang meermalen per dag via de live-camera’s in Dierenpark Amersfoort kijkjes te nemen in de hoop getuige te mogen zijn van de bevalling van Indra… bevreesde ik sinds gisterenmorgen andere beelden te zien te krijgen. Helaas kwam die vrees uit en de afgelopen avond en nacht was er veel roering in de stallen want er heerste kennelijk heel veel zorg om Yunha, het meiske dat 25 maar 2017 geboren werd uit dezelfde moeder die nu op punt van bevallen staat. Ook vandaag heb ik mijn ogen amper van de camera’s afgehouden. En om 12.44 zag ik Yunha ter aarde zakken en niet meer omhoog komen. Oma Kine War War schopte en duwde en deed van alles om Yunha op de benen te krijgen maar dat lukte niet. Spannende uren volgden en zonder aannames te willen doen ‘wist’ ik al vrij snel dat het einde oefening was… zo juist gingen alle camera’s offline en op de fb-pagina en youtube-pagina van het park zelf werd een filmpje geplaatst met daarop de melding dat Yunha inderdaad bezweken was en wel aan het Olifanten Herpes virus, dat al vele olifantjes het leven heeft gekost.

 

 

Update 8 april:

 

 

20 Geluchte Hartjes op “Verdrietig

 1. Wat een vreselijk en verdrietig nieuws,ik kan nauwelijks geloven dat Yuhna vandaag geheel
  onverwacht is overleden.Ik ben er helemaal
  kapot en verdrietig van.

  Heel veel sterkte voor alle verzorgers,voor hun zal dit ontzettend zwaar en moeilijk zijn.

  1. Hallo Betty welkom en dank je wel voor je reactie.

   Het is inderdaad heel afschuwelijk, was gisteren al grotendeels deel van de verwachting want tegen dit virus is maar weinig effectief. Yunha was in ieder geval niet sterk genoeg om het te overleven.

   Nu maar hopen dat Indra snel bevalt zodat de rest vd kudde afleiding krijgt. 2 jongeren weg, Kyan pas naar een andere zoo en nu Yunha… is echt wel ff een heftig gebeuren voor de familie.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.