Dat olifanten bij mij een streepje voor hebben hoef ik niet meer te vertellen, en het nieuws uit het Belgische Mechelen van de afgelopen weken raakt me dan ook, en dat zal ook nog even zo blijven want er hangt veel spanning.
11 april werd Tarzen geboren en dat bracht Planckendael in een jubelstemming want Tarzen was baby nr. 3 in de olifantenkudde. Daphne en ik gingen 12 april op kraambezoek, zoals ik HIER beschreef en waarvan HIER alle foto’s te zien zijn.

Niemand kon toen bevroeden dat daarop nog geen 2 maanden later diepe droefenis en heel veel angstige zorg zouden opvolgen!!

Qiyo, geboren op 16 juni 2015 overleed 28 mei, nog geen 3 jaar jong, ten gevolge van Olifanten-herpes.
Tarzen is kind van Phyo Phyo en is sinds gisteren moederloos, daar de moeder moest worden ingeslapen vanwege nierfalen. Tarzen is dus nu in de gevarenzone, hij kreeg al een tijdje bijvoeding omdat moeder niet voldoende meer kon geven en omdat Herpes dus Qiyo het leven benam en vooral gevaarlijk is bij jonge olifantjes wordt Tarzen extra goed in de gaten gehouden.
Nu diens moeder er niet meer is… hij nog geen 2 maanden jong is… zijn die zorgen extra groot want hij moet opnieuw zijn plekje in de kudde zien te vinden. Iets dat nu extra bemoeilijkt zal worden door alles dat er al gebeurde en het feit dat de Matriarch nu ook niet meer is.

“Wij” in Emmen hebben een bay-olifantje van 2 maanden en 3 dagen… en er is eentje op komst… Ik hoop maar dat het in Mechelen goed zal komen met de kudde en dat ook bij ons alles goed zal blijven gaan.

10 Hartenluchtjes op “Verdrietig spannend”

 1. wat een naar bericht Melody
  hopelijk red de kleine jongen het daar en vind ie z’n nieuwe plek in de kudde , zullen zijn tantes hem niet helpen denk je
  fijne avond groet

  1. Ja nou hè? Dat hoop ik ook hoor…duimen maar…
   Ja normaliter wel maar ja die dames moeten nu eerst uitvechten wie de nieuwe matriarch zal worden… en of er dan genoeg aandacht is voor de kleintjes… zeker deze heel kleine nog… ik vrees ervoor maar houd moed

   Dank je wel, jij ook, zwaaii

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.