Verdrietig Berlijn

De zoo in Berlijn rouwt vandaag na het overlijden van ijsbeer-welpje Fritz.

Het ijsbeertje was nog maar een paar weken in het buitenverblijf en overleed vier maanden na zijn geboorte. Gisteren werd Fritz weggehaald bij zijn moeder Tonja voor lichamelijk onderzoek. In het weekend vertoonde hij namelijk tekenen van ziekte.
Uit het onderzoek kwam naar boven dat het diertje een leverontsteking had, maar of dit de doodsoorzaak is, moet nog blijken uit autopsie. Mogelijk was er vanaf het begin al iets mis, want zijn tweelingbroertje overleed bij de geboorte. De dierentuin reageert verslagen. ,,We zijn sprakeloos, verdrietig en gedeprimeerd over dit nieuws,” aldus een woordvoerder van Tierpark. ,,Het is onvoorstelbaar hoe  de kleine ijsbeer onze harten heeft gestolen.”

Op 12 dagen na 6 jaar geleden moest de Berlijnse dierentuin ook al afscheid nemen van een ijsbeer, Knut, toen 4 jaar jong.  Hij werd opgevoed door dierenverzorger Thomas nadat zijn moeder hem verstoten had. Net als Fritz had ook Knut een tweelingbroertje die 4 dagen na de geboorte overleed. Knut verdronk na een val in het water in zijn verblijf en bij sectie bleek dat hij was bezweken aan een virusinfectie, ook waren de hersenen van de ijsbeer aangetast. In 2015 werd bekendgemaakt dat Knut ook heeft geleden onder een zeldzame auto-immuunziekte, de anti-NDMA-receptor encefalitis. Deze ziekte was tot dan toe alleen bij mensen vastgesteld.

Het is verdrietig als zo iets gebeurt! Ik wens de betrokkenen dan ook veel sterkte.

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

12 reacties

 1. Ach gut, wat vreselijk sneu en zielig Melody, het was zo’n poepie.

  • Jah ;-(

   Wat er precies fout ging beide keren zou ik graag willen weten… ik vermoed dat men toch niet helemaal goed heeft opgelet bij het koppelen van de paren, dus dat de bloedlijnen niet zuiver genoeg waren.. Gelukkig gebeuren dat soort dingen in Nederland niet omdat hier de wetgeving op voortplanting etc veel strikter gehandhaafd wordt.

 2. Wat zielig. Dat mooie, lieve beertje… zo jammer…

 3. naar bericht lees ik hier
  en het is niet het eerste
  zal er iets mis zijn in het verblijf 🙁

 4. Ik las het 🙁 niet leuk. Zo sneu
  Liefs Xxx

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.