Veel te jong, veel te vroeg

jannes

De afgelopen weken waren gevuld met zorgen, vooral bij schoondochter-in-spe en zoon omtrent Jannes, de vader van Daphne. Hij kreeg diverse problemen met zijn gezondheid en lag om de zoveel dagen een aantal dagen in een ziekenhuis. Men had vele scenario’s maar kon niet eenduidig stellen wat er nou precies mis was, dat het fout ging in de hersenen wist men al wel maar hoe en wat, kreeg men niet duidelijk.

Gisterenmorgen heeft een medewerker van een thuiszorginstelling hem gevonden onderaan de trap, bewusteloos en waar hij naar later bleek een aantal uren had gelegen. Hij is naar het UMCG gebracht en niet meer bij kennis geweest. Bastiaan en Daphne, maar ook andere familieleden hebben de hele dag in het ziekenhuis bij hem gezeten. Vanochtend is hij van de beademing afgehaald om te kijken of hij zelfstandig zou kunnen ademen, dat bleek niet het geval. Even voor tienen is hij overleden, amper 52 jaar.

Voor zover je van ‘mooi’ kunt praten in een afschuwelijke situatie als deze, ‘mooi’ dat hij een donorcodicil had en dat alles dat weer te gebruiken is nu uitgenomen wordt en hergebruikt. Geeft maar aan dat hij daar over had nagedacht en ook na zijn overlijden een goede daad wilde stellen!

Veel te jong nog, veel te vroeg ook, zijn kinderen zijn 20 en 16.. wij gaan hier onze uiterste best doen om Daphne zoveel mogelijk te ondersteunen en te helpen met het dragen van haar verlies.

24 hartenluchtjes op “Veel te jong, veel te vroeg

 1. Ach, wat triest. Met 50 heb je amper van het leven genoten. Veel te jong om deze wereld te verlaten. Mooi, dat hij stukjes van zichzelf achterlaat.
  Heel veel sterkte voor alle betrokkenen, maar vooral voor zijn kinderen.

  1. Ja inderdaad, enorm triest.

   Dat vind ik ook, geeft de betrokkenen hopelijk troost.

   dank je wel, ik zal het aan hen doorgeven.

 2. Ik leen even de woorden van een kaart, die wij ontvingen na het overlijden van Johan:

  Woorden kunnen een steun zijn,
  maar ‘t is de tijd die het verdriet verzacht….
  Daarom voor nu, heel veel sterkte
  En voor de toekomst rust en kracht.

  Heb zomaar even gehuild, vooral om het verdriet, dat de kinderen zullen hebben. Ik merk het aan de mijne. Sterkte voor Daphne, je zoon, en jullie zelf. Wat een verdriet!

 3. Wat in triest ,vooral voor de kinderen natuurlijk die nu hun vader op jonge leeftijd al moeten missen.
  Heel veel sterkte voor iedereen die verdriet heeft en ikhoop dat ze een klein beetje troost vinden bij de gedachte dat hij voortleeft bij mensen die een beter leven krijgen door hem!

 4. Lijkt me vreselijk om zo jong een ouder te verliezen.
  En de beste man had zelf ook vast een heel stuk
  ouder willen worden! Wel hartstikke lief dat hij zijn
  lichaam als donor achterlaat. Dat geeft aan dat hij
  betrokken was bij iedereen in de maatschappij.
  Heel veel sterkte voor de achterblijvers, maar vooral
  voor zijn kinderen.
  Sterkte en liefs,
  Kakel

 5. Als je pas 52 bent en nog opgroeiende kinderen hebt mag je niet vertrekken. Je hebt nog veel taken te vervullen. Wat het doel is om jonge mensen zo wreed uit het leven te rukken zal ik nooit begrijpen, maar dat het niet zou moeten mogen en kunnen weet ik wel. Heel veel sterkte voor iedereen.

  1. Inderdaad Rebelse Huisvrouw….ik ben het volkomen met je eens….
   Helaas zullen ook wij, zoals velen voor ons en velen na ons, ons bij de feiten moeten neerleggen…. en vrede moeten zien te krijgen met het feit dat bepaalde vragen ook vragen blijven en nooit beantwoord worden…

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.