Van start met nieuwe fase(s)


Dat het leven uit een aaneenschakeling van fases bestaat weet iedereen wel, neem ik aan, maar je wordt het je wel extra bewust als je op het punt komt te staan dat je weer in een fase komt die bijna gelijk is aan eentje van tig jaren terug, zij het dan dat je veel ouder bent. Zoals wij begonnen op 28 april 1983 gaan we per vandaag 7 juni weer die fase in van met zijn tweeën onder één dak, slechts vergezeld van 4-voeters, zij het dan deze keer 4 x 4 voeten meer dan toen.

Onze jeugd kreeg op 24 mei de sleutel van hun eerste huis, 52,4 km zuidoostwaarts verderop. Doordat ze beiden geen vrij konden krijgen en ook de weblogmeeting in de agenda stond konden ze / we pas afgelopen maandag echt aan de slag. De 9 tussenliggende dagen werden evengoed wel benut want zowel zoon als schoon reden telkens met gevulde auto’s naar hun werk en kwamen dan met lege auto’s weer hier terug. Ons huis had werkelijk geen lege cm meer vrij, alle drie etages stonden écht vol gepropt met alles dat zij in de loop van de afgelopen 7,5 jaar vergaard hadden. Maandag kwam er dus ook nog een verhuiswagen voor de grote zaken zoals de kasten en bedden etc vanuit hun ‘woonkamer’ en ‘slaapkamer’ hier.
Het hele nieuwe huis stond ook vol, ik kwam werkelijk overal dozen en tassen tegen. Dit liet ik met een glimlach over me heen komen want ik weet natuurlijk al lang dat ik de enige van ons 4 ben die een organisatorische geest heeft en de andere drie daarentegen enorme hak-op-de-tak-hoppers zijn en dus rommelkonten en tijdverspillers. Gelukkig kan ik ook goed mensen aansturen, ervaringen genoeg opgedaan immers in mijn functie als leidinggevende jaren geleden glimlach dus ik hield een soort van draaiboek in mijn hoofd keurig bij en hoefde het maar minimaal bij te stellen. Elke avond als we terug naar Assen reden kon ik naar waarheid zeggen dat we op schema lagen. Vandaag zou voor man en mij de laatste dag worden, althans voorlopig, we wilden het huis dusdanig in orde hebben dat het gereed voor bewoning zou zijn en dat is gelukt. Alleen liepen we vandaag ietwat vertraging op omdat de kranen vervangen moesten worden en ze allemaal zo giga muurvast zaten dat dat veel meer tijd dan gedacht vergde.

Wat aldaar nog rest is opknapklussen zoals de trappen bijvoorbeeld, deuren die geverfd moeten worden, badkamer die verbouwd moet worden en het vervangen van alle kozijnen met ramen etc en de tuinen voor en achter. Allemaal dingen die geen haast hebben en 2 ervan die ze niet zelf kunnen dus laten doen.

Wat alhier rest is een hoop zooi naar de stort brengen en dan ook vanaf de zolder beginnen met alles verven zodat ons huis weer toonbaar is. Ook dit is geen haastklus, we hebben alle tijd nog immers. En verder is het hier natuurlijk, net als daar, een kwestie van wennen aan de nieuwe levensfase. Voor ons zal dat wennen zijn maar ook voor ons 6-tal viervoeters.  Hun enige 4-voeter tot dusver krijgt het ook veel beter dan dat hij het had. Van een grote kooi en een kamer waarin hij ronddolen mocht heeft hij nu een nog veel grotere kamer tot zijn beschikking én een tuin dus kan hij naar buiten, wat dat betreft het beste jaargetijde om te verhuizen. Wel ga ik binnenkort met schoon op stap richting een asiel ergens in het land want ze willen poezels halen. Liever eigenlijk een hond maar aangezien hun lange werkdagen is dat vooralsnog geen optie ook al werken ze dan wel verschillende uren per dag omdat ze beiden in (soort van) ploegendiensten werken.

Kortom… na 5 dagen buffelen van ‘s ochtends vroeg tot halverwege de avond hebben man en ik nu ons “lampje wel uit”. Morgen gaan we NIKS doen…behalve dan dat wat ons dan te binnen schiet, waar we zin in hebben, en als dat betekent dat we beiden de hele dag niet van de bank af komen dan is dat óók meer dan oké. Qua timing is deze uittocht ook goed want dankzij de cbd kon ik buffelen als een 20-jarige, iets dat ik 2,5 jaar écht niet gekund had en man vanwege zijn toen-nog versleten knieën ook niet had gekund.

Nu eerst maar weer ff bijkomen!

16 Hartenluchtjes op “Van start met nieuwe fase(s)

  1. Jah nou en of maar dankzij de cbd (Ik wil het wel van de daken schreeuwen, zo blij ben ik er mee!) had/heb ik energie voor 10 en bruis ik weer als nooit te voren… als ik nu moe ben dan weet ik ook dat het komt omdat ik heel hard werkte…

    1. Bizar!

     Ik merkte het natuurlijk al uitgebreid de afgelopen 2 jaar maar nu met de week die achter ons ligt en hoe ik me voelde de afgelopen dagen, en hoe ik me nu voel…. dat ik alles kon zonder ook maar 1 seconde op wilskracht te moeten teren…. was een heel bijzondere bizarre gewaarwording!!!

 1. Weer een nieuwe fase en hopelijk gaat dat een hele fijne, rustige fase worden. Hebben ze samen 7,5 jaar bij jullie gewoond? Wat gaat de tijd toch snel. Ook super dat je zoveel kon meehelpen. Het is wel logisch dat ze er zo snel mogelijk wilden gaan wonen en dat het dan nog niet helemaal klaar is, is dan maar zo hè.. Succes nog en geniet lekker van de rust! XXX

  1. Ja klopt. Dat zal wel goed komen hoor, ben ik niet bang voor, zie er ook absoluut niet tegenop.

   Jah…tijd vliegt inderdaad. Ja joh, bizar zoals dat ging.
   Ja dat ook… niet elk startend koppel zal zo beginnen maar dat maakt niet uit immers, ze moeten het doen zoals zij het willen.

   Dank je wel, doen we hoor, xxx

  1. Zeker weten. Bastiaan is 29,5 en Daphne 25 (wordt over 1 maand 26)
   Ik woonde al op mezelf toen ik 18 was. Wel een heel verschil 😉

   💋😘💋

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.