Van de ratten besnuffeld?

wildlands-200816a

Deze week was een vervelende week in heel veel opzichten, dus een uitje was wel heel erg welkom. Niet alleen bij mij maar zeker ook bij mijn ‘grode kloine zus’  Anita. Dus spraken we af naar Emmen te gaan, we beseften deze week beiden weer eens hoe fijn het is een abonnement te hebben en dus zonder al te veel kosten van een heerlijke dag in de dierentuin te kunnen gaan genieten. Ik haalde haar om 9.15 op en na een paar broodjes bij de Lidl gehaald te hebben gingen we op weg. Tegen openingstijd stonden we bij de ingang en even later zaten we aan de koffie.

wildlands-200816b
De luchten wisselden snel, qua weer was het een heel rare dag, het ene moment kon je prima zo bloot mogelijk lopen en het andere moment was ik blij een jas bij me te hebben en kniekousen met gesloten schoenen onder mijn spijkerbroek te dragen. Beter te warm hebben, als je iets uit kunt doen, dan constant te rillen omdat je te weinig aanhebt. Dat de stress van deze week mij behoorlijk in de weg bleek al gauw. Regelmatig moest ik een brok wegslikken, tranen wegvegen etc. Amper Nortica (het 1e en kleinste deel ook nog) gedaan ging mijn lijf al volledig in de protestmodus en zag ik op tegen delen 2 ( Jungola) en 3 (Serenga, het grootste).

wildlands-200816c

Opgeven is geen optie en dus werd menig bankje tijdelijk in bezit genomen, toch wel heel fijn dat er zoveel van staan. glimlach want ondanks de megadrukte hoefde ik nergens op een zitplaats te wachten. “Kalm aan”, zei Anita, “we doen het op jouw tempo”
Nou met de beste wil ter wereld had ik simpelweg niet anders gekund. We scoorden een fles water en na wat pijnstilling achter de kiezen en even zitten gingen we verder.

wildlands-200816d
Zo verliepen vele uren heel gezellig, al moesten Anita en ik wel regelmatig denkbeeldige oogkleppen opzetten want er waren zowel 20- als 20+ kleuters die zich enorm misdroegen, daar probeerden we dus aan voorbij te kijken en ons er niet aan te storen, maar dat lukte matig omdat we beiden niet lekker in ons velleke zitten. “Of ze van de ratten besnuffeld zijn” … mopperde ik op zeker moment. Dat moment speelde zich af in de Serenga, ‘ verzengende hitte’ zoals het ook genoemd wordt. Ik richtte mijn camera op een prairiehondje en op hetzelfde moment kreeg het diertje mij in het oog. Vestigde zijn blik op mij, liet dat wat hij in zijn voorpootjes had vallen en haastte zich de heuvel af, linea recta op mij af. Hij klom op de neus van mijn schoen en begon op ogenschijnlijk genoeglijke wijze vrolijk aan mijn broekspijp te knabbelen. Met mijn telelens op de camera kon ik daar zelf geen foto van maken, de afstand was te klein. Dus ging Anita door de hurken met haar gsm om het gebeuren vast te leggen. Dit mislukte helaas want veel mensen waren ooggetuige en kwamen allemaal heel dicht om mij heen staan. Dat was voor het kleine diertje toch net ff teveel drukte dus hij maakte zich weer uit de voeten. Met een grimas en een grinnik herhaalde ik mijn vraag van enkele minuten daarvoor en beantwoordde het zelf met: “welnee, niet van de ratten besnuffeld maar van de prariehondjes beknabbeld”.

wildlands-200816e

De vlindertuin is een deel van Wildlands die ik nooit oversla, vandaag echter liet ik het meermalen gaan omdat ik zag hoe een rij van mensen naar binnen ging en het ontzettend druk was daar binnen. Toen we op weg naar de uitgang waren besloten we nog 1 kans te wagen. het was er nog steeds wel heel erg druk maar iets minder dan eerder op de dag. De Blauwe Morpho Menelaus vlinder vloog er bij 100-tallen rond, ik had nog nooit zoveel vlinders van die soort in 1x keer gezien, de vele a’s en o’s waren bij het bezoek dan ook niet van de lucht. Wel zagen Anita en ik tot onze grote vreugde 2 vlinders die we nog niet eerder gezien hadden, 1 ervan zie je hierboven. De andere is een zwarte met blauwe stipjes. Mijn vlinderencyclopedie thuis vertelt dat dat de Phegeavlinder is. De vlinder op de foto is een Parthenos Silvia Ben blij dat ik recentelijk dat boek kocht!

Aan het eind van de middag leverde ik Anita thuis af waarna ik huiswaarts keerde en met een dikke zucht op de bank plofte. Ik weet al, ik doe vandaag niks meer dat fysieke inspanning vraagt. Zit lekker op de bank, pootjes omhoog en gestrekt, kijkdoos aan en flap op schoot, drinken en peuken binnen handbereik. Kortom jullie kunnen je vast wel een voorstelling maken van hoe dat eruit ziet toch?

10 hartenluchtjes op “Van de ratten besnuffeld?

 1. Wat een mooi verslag van jullie bezoek aan de dierentuin Melody. Je hebt er fraaie foto’s gemaakt, het lijkt net of die olifant staat te lachen. Zo’n dag slenteren, is altijd wel vermoeiend vind ik.

  1. Dank je wel Edward…. Mekong stond zeer vergenoegd in de zon op zijn dooie gemakkie te eten… langzaam trok hij blaadjes van een struik af en kauwde heel langzaam weg… zichtbaar genietend… en dat zie je dus ook wel

   Ja dat is ook zo, maar de laatste tijd kon ik dat heel goed, alleen vandaag niet…

 2. Ach wichter, ik hoop dat de volgende week een stuk beter gaat. Fijn dat Emmen afleiding kan geven en de mooie momenten het vervelende minder maakte.
  Laifs,
  Nathalie

  1. Ha moi, wat mooi ja daster weer ais bis…

   Joa moid, t valt wel mor noit ait mit hè?!
   Wie lotn kop noit hangen …goan gewoon deur, zo goud en kwoad ast goit

   knuffeleelleee

  1. Ja dat klopt, gelukkig kennen we elkaar door en door en weten we wat we aan elkaar hebben maar ook zonder woorden uit te spreken wat we ‘moeten’ doen / laten om de ander dat extra duwtje te geven

   knuffel terug

    1. Dat heeft waarschijnlijk met de update van wp eerder deze week te maken…. vele reacties moeten opnieuw weer worden goedgekeurd, dus die van jou stonden in de wacht bij mij

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.