Vakantie Uit – Thuiskomen

Ergens een paar jaar geleden alweer, ik herinner me niet meer wanneer, spraken Marion en ik af dat ik haar ‘mijn 2e thuis’ zou laten zien. Zij werkt en heeft kinderen dus een doordeweeksedag is niet zo simpel. Schoolvakanties heeft ze nodig om bij te tanken want haar baan is dan wel heel erg leuk, maar ook enorm uitdagend en enerverend en dus vermoeiend. Als je dan in het ‘verre zuiden’ woont is een reisje naar het ‘hoge noorden’ minder simpel dan het lijkt. Uiteindelijk werd er een datum geprikt met één overnachting. 4 augustus 2019. Ik blogde er HIER over en kwam met 150 foto’s thuis die ik HIER online zette zodat ook jullie ‘met ons mee konden wandelen’ en onze fantastische dag meebeleven, zij het dan achteraf.

Samen met mijn Emmens duo Herman & Daniëlle hadden we een heel fijne dag en de volgende dag bracht ik haar naar het station zodat zij huiswaarts kon keren en namen we afscheid met oa ‘dit is voor herhaling vatbaar’. Die herhaling werd toen afgesproken, datum prikken zou later volgen.
Marion zou met haar lief naar Schotland op vakantie maar daar bracht C. verandering in en dus werd een Nederlandse vakantielocatie gezocht en laat dat nou, geheel toevallig per ongeluk express toeval bestaat niet, dezelfde plaats zijn als waarin ik woon? Waarin sinds kort een aantal rotondes, (ook de 1e die ik zie zodra ik hier de straat uitrij), ook met ‘woningbouw’ te maken kregen:

En dus werd ook de, vorig jaar gemaakte, afspraak ingelost met als extraatje het gezelschap van Marions v-man en zo zaten we vanmorgen rond de klok van elf op het terras bij Travelers om onze dag met een bak leut te beginnen. Marions v-man kende het park niet dus wilden wij hem alles laten zien en uitleggen, nou lukt ons vrouwen dat natuurlijk wel maar van man tot man is wel zo gezellig (voor de mannen). Marion en haar v-man werden overladen met uitleg, ‘kijk hier eens’ … en dat is ‘dit zus en zo’ …
En ja het is vakantie tijd dus druk, en ja door C beperkt aantal bezoekers, door C éénrichtingsverkeer dus moet je op je beurt wachten enz enz enz. We overlegden even of we in de vlindertempel zouden starten of eindigen gezien de wachtrij die er al voor stond. Tja die zou er aan het eind van de dag ook zijn dus sloten we maar aan, gezellig kletsend is wachttijd geen probleem immers. In de Vlindertempel was het gelukkig (dankzij dat gestuurde) relatief rustig. De diversiteit in de vlinders was dan weliswaar niet zo groot als we graag hadden willen laten zien maar gelukkig evengoed nog groot genoeg. Ook in de poppenkast bruiste het leven alsof het leven ervanaf hing, oh shoot, dát was ook zo. We klikten met de camera’s terwijl we dingen vertelden en uitlegden, daarbij gadegeslagen door een nieuwe bewoner van de Vlindertempel namelijk de Zwartnek Vruchtendruik:

Eenmaal buiten langs de Olifantendelta onze weg gaande naar de Jungolakas. Ola spotte ons als eerste, daarna Mario, die vond het maar raar, 4 mensen, 2 vreemde en dus 1 missen? Mensen, toch wel raar spul, altijd weer anders, je snapt het niet, ben je aan een samenstelling gewend, veranderen ze dat weer…. apenzucht… Mario begroette ons dus ook niet. (Herman was tussendoor nav een telefoontje terug naar huis gelopen en zou zich later weer bij ons voegen). Wij gingen verder, uiteraard Rimbula restaurant voor koffie met wat lekkers en terwijl Daniëlle op het terras op Herman bleef wachten gingen Marion, V-man en ik de boottocht over de Rimbula River doen. Boffuhhhhhh Ma Yay Yee en Ein She Min stonden aan de rand van de rivier toe te kijken hoe Mauk & Manoa in het water aan het dollen waren. (dat deed mij goed want als je gasten hebt die voor het eerst in het park zijn hoop je op zulke momentjes). Mingalar OO slenterde op haar gemakkie rond, hier en daar een hapje hooi, een slokje water als douche over zich heen en een stuifdouche om de jeuk te verdrijven natuurlijk.

We maakten onze route af toe Herman weer terug was en gingen naar buiten, onze magen knorden en waren aan vulling toe. En net als vorig jaar toen Marion er was, stond ook mijn meisje in Mr. Layos dus aten we lekker bij /van haar. Gelukkig vonden Marion en V-man het eten dat ik zo aangeprezen had ook heerlijk! (en ja, geen zorgen, ik weet hoe fout die inhoud van dat bakkie is, zeker voor mij maar heej, je bent uit en dus mag je zondigen, vooral als je escapes bij je hebt, zoals ik die nooit zonder de deur uit gaat).

We zetten onze weg voort… terug langs de Otterbeek het Kompasplein weer op en dan gelijk weer rechtsaf De Zonnetempel in, langs de Dwergmangoesten die ons even goed ter wille waren zodat we allemaal ‘slaap-gaap-foto’s’ konden maken. Door en om de kinderboerderij heen, via de prairie en langs het café, de walibi’s en nandu’s verder. Animazia is de plek die wij meestal overslaan omdat het voornamelijk een speelparadijs voor kinderen is. (je snap al, waarom ik daar liever niet naar binnen ga). Maar, vandaag kon dat dus niet, want we hadden een gast bij ons die het park nog niet kende. Zolang het me lukte kon ik met iedereen mee gaan, langs de Naakte Molratten, en de aquaria en de Schildpadden en toen op een drafje (ehhhh ik bedenk me nu net; hoe noem je eigenlijk zo iets als je dat met 3 wieltjes doet?) en weer naar buiten. Bij de Onagers en Kamelen gingen we even rustig zitten, althans de anderen dan, ik zat immers al heel de tijd. Door de leewenberg op luie donders daar, amper leven in. Niet zo gek natuurlijk, prachtig zonnig weer, windje, wel vol te houden.

Verder langs Kalima richting de Safaritruck. V-man had geen zin in de wachtrij dus liepen we door (de hele savanne zie je toch wel want je loopt er immers volledig omheen?) naar de Bavianen arena en toen was het al weer de hoogte tijd voor k. & k. (koffie en kamer 100). Op de Savanne lagen en liepen de dieren op hun gemakje, iedereen heerlijk relaxt, net als wij overigens, het leven is een feestje als je het gezellig hebt, of niet dan?

Het Savannerondje afmaken belandden we op de kruising bij het Meridianenpad en dan heb gelijk links de pinguïns, huh? pinguïns zei je toch Ko? Waarom zie ik dan een Prairiehondje? Tja nou omdat die reislustig zijn? Toch ook een pinguïn in beeld, bij een hok waarin zijn partner op een ei zat. Rechts de witte meiden, smeerpoets Lily lag in de duiker de schone slaap te dromen, niet dus, ze had zich niet eens gewassen, was zo vies als ze was in haar bed gekropen. Nela en Lale waren in het water en we speurden alles of om Noordje te vinden, onzichtbaar. Tot we een pluimpje boven de ingang van hun hol ontdekten, Noordje gevonden dus, had ook geen zin in publiek, of was ze hen ‘moe vermaakt’, geen idee, ze lag lekker te slapen vermoedelijk. Mijn gezelschap, allemaal prima in staat trappen te beklimmen, ging de trappen naar beneden af zodat onze gasten konden zien hoe de pinguïns en ijsberen zwemmen. Ik maakte me op weg naar de helling voor de Sneeuwuilen. Boffuhhhhh alle 4 de jongen volop in beeld…. mijn gezelschap voegde zich ook weer bij me en genoot met mij mee van dat wat zich voor onze ogen afspeelde. Schitterend due 4 Uilskuikens zo voor de lenzen te krijgen, daar word je toch blij van?!

Via de Wasberen en Stinkdieren… Eekhoorn, Zeeleeuwen en Pelsrobben zochten we onze weg terug naar het Kompasplein. Het trio daalde de trap af en ik maakte een ommetje omdat mijn scootie nou eenmaal niet zo’n liefhebber want smalle ‘straatjes’ is. Ik keek even naar links (en rechts, ik kijk altijd goed uit als ik reis)… en zag een lange wachtrij voor de Vlindertempel. “GOed dat we dat dus vanochtend gedaan hebben…” schoot me door het hoofd. Herman en Daniëlle namen afscheid van ons en Marion met V-man en ik namen plaats op het terras en namen nog een drankje, even de dag doorpraten, verdere vakantieplannen en ik gaf nog wat tips over eventuele ‘bezoekwaardigheden’ omdat zij nog een halve week in deze provincie vakantie houden voor ze terugkeren naar het zuiden.

We namen veilig doch hartelijk afscheid en zochten de auto’s weer op. Dikke 3 kwartier kon ik thuis op de bank ploffen en de laptop pakken om de foto’s van het sd-kaartje af te plukken en te gaan uploaden en in een album online zetten. Het zijn er 145 en wil je ze bekijken klik dan op de foto hierboven.
Het was weer een heerlijk daggie, mijn vakantie. Wat iemand 1x per jaar ofzo aangesloten 2 weken doet doe ik in talrijke dagen verspreid over het hele jaar, dus als ik zeg dat ik nooit vakantie hou klopt dat natuurlijk niet en wel tegelijkertijd afhankelijk van hoe je vindt dat ‘vakantie’ gevierd zou moeten worden *glimlach*.

Fijne avond iedereen!

24 Hartenluchtjes op “Vakantie Uit – Thuiskomen

 1. je hebt helemaal gelijk, vakantie is het gewoon altijd als je een dag kunt doorbrengen in een omgeving waar je blij van wordt. Als je kunt genieten van “het moment” kom je aan de meer vakantiedagen dan men gemiddeld naar een vakantieadres gaat.

 2. dat was een mooie dag Melody
  en ik denk dat de gasten er ook van genoten hebben
  en ik keek de foto’s en ben nu zeker dat er is genoten
  fijne avond groet

 3. Helemaal goed, zij een mooie dag, jij een mooie dag en weet je perfect hoeft niet.
  Jouw huis is goed en je tweede huis ook.Ja vakantie is het, ook voor jou.
  Dagjes uit heerlijk, al is het maar een paar uur, je kunt er je hart mee verwarmen.
  xxliefs.

 4. Goede morgen Melody, weer mooie dierenpark foto’s. Met mijn man ben ik er destijds twee maal geweest, maar dat is al jaren geleden natuurlijk. Ik blijf nu in mijn eentje meer in mijn eigen provincie en we hebben hier geen echte dierentuin. Ik wens je een fijne woensdag toe.

 5. Ha Melody,

  wat ziet het er allemaal heerlijk uit.
  Jullie hebben er echt een feest van gemaakt.
  Fijn!

  Groetjes!

  1. Ha die Marlou

   Dat was het ook hoor… en ja dat probeer ik altijd te doen…. kom jij ook eens zo’n feestje met/bij mij vieren?

   Zwaaaizwaaaiiii

 6. Vandaag precies een jaar geleden, en vandaag precies een week geleden, zagen wij elkaar (weer). Victor en ik hebben zoooo genoten, lieverd. Het was een pracht vakantiedag. <3
  Ik ben nu ook de foto's aan het bekijken. Dankjewel voor je heerlijke gezelschap, je kennis en je gezelligheid, en veel groetjes aan manlief, aan Daniëlle en Herman. Tot de volgende keer, maar dan in de Beekse Bergen? 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.