Marja

Al talloze keren heb ik op het punt gestaan een klassiek ‘iets’ te plaatsen. Telkens weer haalde ik het weg want niemand heeft het tot dusver geplaatst en ik wilde niemand gelijk bij de 1e blik al weer wegjagen. En toch… ik zal toch wel niet de enige zijn die klassieke muziek kan waarderen? Of zit er een vorm van ‘taboe’ op waardoor het bij de categorie zwijmelen toch niet voorkomt?

Vandaag negeerde ik dus mijn twijfel en besloot nu wel iets in dat genre te plaatsen. Ja en dan? Wat kies je? De keus is onmetelijk groot, van licht klassiek naar heel zwaar en heel veel er tussenin. Idolen heb ik ook in die wereld maar mijn nummer 1 is toch wel Luciano Pavarotti die helaas overleed op 6 september 2007, ruim 5 weken voor zijn 72e verjaardag, 14 maanden nadat bij hem alvleesklierkanker was geconstateerd.

Van hem is diverse muziek te vinden in de lichtere als ook in het zwaardere genre, ook non-religieus als religieus. Ik koos vandaag voor een niet al te zwaar, niet al te lang durend, religieus nummer dat over het ‘hemels brood’ gaat, ook wel genoemd ‘het lichaam van Christus’…dat in de niet RK-kerken in de vorm van brood genuttigd wordt en in de RK-kerken in de vorm van hosties.

Ik koos niet zomaar een versie van dit nummer… maar een versie uit 1978, een opname in The Modena Cathedral, (in Modena / Italië) waar hij zong met zijn vader. Je hoeft je dus niet af te vragen van wie hij zijn stem- en zangcapaciteiten geërfd heeft.