Update 25-9

Karel-Petra-121115a

Vanmiddag onderweg naar Eindhoven om Liesbeth op te halen voor de voorstelling van Jeans in Uden werd ik door de zon vergezeld en op een gegeven moment prikte die zon mij in een oog… ik keek even opzij en voelde gelijk iemand op mijn schouder zitten . “Ja lieverd, het is geregeld, vanavond gaat het gebeuren…”

Enkele jaren geleden alweer kwam ik op 12 november in het theater in Harderwijk bij een voorstelling van Jeans, 21 “Grown Up”, natuurlijk, what else. Ik wist wel dat Petra jarig was natuurlijk maar net die dag had ik er niet aan gedacht en dus geen cadeautje bij me, grrrrr. Toen ik op een gegeven moment Karel apart sprak zei hij… als ze een speciale leeftijd bereikt moeten we haar maar eens verrassen, waarop mij gelijk het idee in het hoofd schoot om dan de cast en crew erbij te betrekken om het echt speciaal te maken. Om onduidelijke redenen kwam het er niet van…. Dit seizoen zocht ik vrij snel op of Jeans op 12 november zou spelen en zo ja waar, Uden dus. Ik werkte ‘ons’ plannetje uit maar realiseerde me dat ik dat niet alleen kon nu Karel er niet meer is, ik had hulp nodig. En ja wie klamp ik dan aan? Mister Jeans himself natuurlijk, Nigel Brown. Ik legde hem mijn idee uit en hij ging aan de slag met het iedereen inlichten. Liesbeth belde een bloemist die gelijk aan de slag ging om een hele bos rozen stuk voor stuk in te pakken. Dat had ik in 1e instantie in Assen willen laten doen maar ja om ze zolang droog te vervoeren, dat zouden ze niet overleven. In Eindhoven aangekomen stapten we in de auto en moest Liesbeth wijdbeens zitten om de emmer met rozen in water, veilig en wel in Uden te doen aankomen, niet echt handig hoor, al die nare verkeersdrempels….

Amper de auto geparkeerd, enkele berichten over en weer met Nigel, stond Heidi naast me, de companymanager. Zij vertelde gelijk dat we moesten proberen te voorkomen dat Petra ‘te vroeg’ mij met die emmer rozen zou zien. Ze had een plan en terwijl wij gingen eten in het belendende restaurant, een dikke pluim voor het personeel daar overigens want we hadden maar 20 minuten om eten te bestellen, geserveerd te krijgen en op te eten, en dat lukte prima nadat ik hen had uitgelegd wat de bedoeling was, helemaal geweldig natuurlijk, lichtte zij alle anderen in.

Op de afgesproken tijd stonden we aan de andere kant van de deur naar de artiestenfoyer en daar stond Heidi al op ons te wachten. Zij had ondertussen Petra met een smoes de zaal in gestuurd. Ons nam ze mee achter de coulissen en iedereen, cast en crew, kwam op ons af om een roos in ontvangst te nemen. Her en der natuurlijk even een kus en een knuffel gewisseld, zo lekker glimlach.
En zo gingen we allemaal het toneel op en terwijl de band “happy birthday” speelde zongen we met zijn allen Petra luidkeels toe. Die was natuurlijk helemaal v.e.r.b.i.j.s.t.e.r.d. Bennie, de drummer (musical director) zat naast haar en op mijn teken kwamen ze samen naar voren en kon Petra van iedereen afzonderlijk zowel felicitaties als een roos in ontvangst nemen. Liesbeth was gelukkig mee gelopen en had haar camera mee en maakte vele foto’s, waar ik natuurlijk helemaal blij  mee ben want die had ik niet zelf kunnen maken, ik had a) mijn handen letterlijk vol en b) daarvoor geen gelegenheid noch tijd. Dank je wel Liesbeth!! Uiteraard heb ik nog iets gezegd maar meer nog iedereen bedankt,althans geprobeerd want ik schoot natuurlijk helemaal vol, emodoos als ik ben als het om Jeans, Karel en Petra gaat, voor hun medewerking om deze verrassing te doen slagen want zonder hen was me dat natuurlijk nooit gelukt.

25-9b25-9a

En zo konden Liesbeth en ik enige tijd later naar buiten lopen want ik had zo de zenuwen gehad dat ik echt aan sigaretje (2 dus) toe was glimlach. Daarna weer naar binnen voor een bakkie leut en toen de zaal in. Met vele emoties zat ik weer op rij 1. Enorm blij dat de verrassing geslaagd was en een intens gevoel van dankbaarheid ervarend. Wat ben ik toch een bofkont!!! Dat ik dit mag doen, lieve mensen om me heen heb die me helpen als ik erom vraag…helemaal te gek, geen woorden voor… ik val wel eens stil, ook al geloven jullie dat misschien niet, daar en op dat moment was ik dus wel even sprakeloos, echt wel!!!

De mistery-guest vanavond was Roberto de Groot, dat had ik in alle consternatie niet mee gekregen dus ik was aangenaam verrast toen ik hem eerder die avond ook in de coulissen aantrof en na een kus en knuffel een roos mocht overhandigen. Wat een bijzondere avond was dit, geen woorden voor. Een extra verrassing zat ‘m voor mij in het feit dat de cd van deze show eindelijk verkrijgbaar is dus die kocht ik uiteraard. Na de voorstelling gingen we gelijk weg omdat ik Liesbeth op het OV moest zetten. Als ik haar naar Eindhoven terug had willen brengen had het mij een uur extra gekost en dat was een beetje teveel van het goede gezien mijn energienivau. De terugrit van Uden naar Assen verliep probleemloos en in plaats van in stilte terug te rijden reed ik natuurlijk met de muziek terug. Hoe ‘toevallig’; op het moment dat ik mijn auto parkeerde op het plein bij ons huis zou cd-2 net opnieuw beginnen. Prima timing, of niet dan glimlach.  Rond kwart voor één kwam ik dus thuis aan waar ik opgewacht werd met koffie natuurlijk zoals altijd. En nadat ik uitgebreid verslag had gedaan over hoe de verrassing verlopen was ging manlief het bed in en kon ik aan dit verslag beginnen.

Zo meteen maar eens gaan proberen te slapen… of dat gelijk zal gaan lukken is nog even de vraag want ik zit natuurlijk nog helemaal vol met emoties, heel mooie, voor alle duidelijkheid. Welterusten dan maar alvast !!

Hieronder nog ff foto’s …..

IMG_8099bew2 IMG_8115bew IMG_8119bew IMG_8133bew IMG_8155bew

Over Melody

❤️-elijk Welkom én voel je vrij om je ❤️ te luchten. (mag ook in: mel62ko@gmail.com)
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

18 reacties

 1. Toppie!!! Ik heb van je foto’s en je verslag genoten!

 2. Ja echt wel!

 3. Wat mooi om haar even in het zonnetje te zetten, heeft ze wel verdiend!
  Lief gebaar! En een fijne avond gehad, wat wil je nog meer!
  Op naar de volgende hè!
  XXX

  • Zeker weten !!!

   Dank je wel,…. niets, helemaal niets, was helemaal perfect gisteren 😉

   Jahaaa woensdag met als mysterie-guest 1 van mijn 2 favorieten Brigitte Nijman in Hoorn

   xxx

 4. Het is zelfs meer dan een gewone fijne avond geworden. Fantastisch!!

 5. Geslaagde actie, geslaagde avond. Vandaag gesloopt of extra energie gekregen voor avondje Hoorn. Ook al niet naast de deur vanuit Assen.

  • Absoluut, zeker weten !!

   Fysiek wel ja, mentaal niet gelukkig !

   Klopt… maar dat vind ik totaal niet erg, dat heb ik voor Jeans wel over, en voor de mysterie-guest van de avond minstens zoveel 😉

 6. Geneer je niet, zo te zien was je niet de énige “emodoos” 😉 Moet een gewéldige avond geweest zijn!

  • Nee, dat doe ik ook niet… en nee ook dat was ik zeker niet…. ik hoorde meer mensen achter me slikken en sniffen

   Dat was het ook, kon niet beter !!

 7. Wat ben je toch ook een lieverd!! En wat zal Petra een bijzondere verjaardag gehad hebben, en die emoties? Ach meid, die horen erbij hoor, zonder had jij dit nooit georganiseerd.

  • ….. Zij verdient het ‘gewoon’ al had ik ik niet voorzien dat er zoveel hartverwarmende reacties naar mij terug zouden komen, ook via FB kwam het gisterenavond en vandaag goed binnen.

   Dat klopt helemaal hoor…. emotieloos is gevoelloos toch, en dat ben ik zeker niet 😉

   Dank je wel voor je lieve reactie !!

 8. Typisch geval van een win-win situatie! Lief om haar in de watten te leggen. Wat ben je toch een lieverd ♥

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.