Uitje = Genieten

Zit ik vanochtend op de bank, niet beter wetend dan dat ik een rustige dag tegemoet ga omdat schoonmeisje aan het werk is, beide heren in dromenland vertoeven waarvan de oudste heel laat zal opstaan omdat hij uit de 1e nachtdienst komt….  voel ik me maar zo-zo. Afgelopen dinsdag is het me in de rug geschoten en daar heb ik nog steeds last van. Een aantal zware pijnstillers besluiten ook voor het gemak maar vrij te nemen. In mijn hoofd komt wat onrust op dat ik met trucjes aanpak en daardoor in een redelijk tevreden gemoed kom.

Weer even later begint Brego heen en weer te dribbelen, opwinding stijgt dus ik weet dat er iemand aankomt. Dat kan alleen maar Anita zijn en ja hoor even later stappen Niels en Anita binnen met in hun kielzog het ex-schoonzusje van Anita, Marja, waar ik het ook goed mee kan vinden. Nadat ik ze van koffie en thee heb voorzien krijg ik de vraag of ik mee wil Marja naar de trein te brengen, in Zwolle, om dan daarna met Niels en Anita naar een rommelmarkt in Zwolle te gaan. Nou vind ik rommelmarkten altijd al geweldig maar de laatste maanden kwam ik er niet meer vanwege mijn angstproblematiek. Vandaag dus maar weer eens proberen… oftewel…zoals het tegelspreukje (Friestalig) al aangeeft: Pieker niet, het komt toch anders… en dus ziet mijn zondag er ineens geheel anders uit.

Met af en toe een (heel heftige, dat dan weer wel) kortdurende regenexplosie gaan we vergezeld door de zon op pad ondertussen gezellig kletsend vliegt de tijd en even later zit Marja in de trein en wij bij Starbucks aan de koffie met gebak. Wederom 2 pijnstillers achterover werken en verder maar, naar de rommelmarkt. Aldaar slagen we bij een aantal kramen in een mooie stapel Donald Duck-pockets, voor de dochter van Anita die de series bijna compleet heeft. Gelukkig heb ik een lijstje op mijn foon staan dus weet ik welke nrs ze nog mist.

portemonnaie030716
En dan ineens valt mijn oog op iets leuks. JEANS… nee niet iets in muziek maar wel een portemonnee. De vraagprijs is zo laag dat ik niet eens denk aan afdingen en terwijl ik mijn portemonnee uit mijn tas peuter heeft Niels al afgerekend. Nou had ik al wel een heel mooie portemonnee maar deze spant natuurlijk wel de kroon.
Eenmaal weer in de auto breng ik de inhoud van de ene naar de andere over en haak ik natuurlijk mijn gelukspoppetjes en een zilver jeans-broek-bedel er ook weer aan.

We toeren verder Overijssel in om weer enige tijd later in Kampen aan te komen. Het is prachtig weer en na een korte wandeling, helaas kom ik niet zo heel ver, nemen we plaats aan een tafel met prachtig uitzicht om een kopje koffie te drinken. De lunchkaart toont heerlijke gerechten en na een kort overleg zitten we even later met zijn drieën te genieten van een overheerlijke carpaccio-maaltijdsalade.

Via kruip-door-sluip-door-weggetjes komen we rond half zeven weer in Assen aan. Niels en Anita drinken hier nog een bakkie en keren dan ook huiswaarts waarna ik de foto’s op de pc kan zetten en door kan sluizen naar mijn picasa. Ik had mijn cameratas niet meegenomen omdat ik niet verwachtte ergens te zullen gaan wandelen waar fotograferen aan de orde zou zijn maar ook dat had ik dus fout ingeschat. Ik kwam dus voor de zoveelste keer tot ontdekking dat ik wel heel blij ben met mijn nieuwe gsm vanwege de camera die daarin zit en zo kan ik dus toch heel mooie foto’s met jullie delen van dit tripje waarvan ik ondanks mijn fysiek ongemak toch enorm genoten heb. Ik had bij het eten uit soort van wanhoop toch maar morfine ingenomen, doe ik alleen in uiterste noodgevallen omdat ik er altijd zo verschrikkelijk misselijk van word. Bizarre bijkomstigheid van die troep is dat als het wel werkt ik dus misselijk word en als het niet werkt ik ook niet misselijk word….

Maar goed, ik zit nu weer op de bank in een comfortabele, en ja ook ergonomisch verantwoorde, houding en ga lekker relaxen en nagenieten want dat kan ik tegenwoordig ook weer.

Ohja…de foto’s natuurlijk… die kun je HIER bekijken.

10 hartenluchtjes op “Uitje = Genieten

 1. Mooi die vakwerkhuizen (of hoe je ze mag noemen) en wat te denken van die blauwe lucht (-: Oogverblindend!
  Fijn dat je een heerlijke dag gehad hebt. Mooie herinneringen én een Jeans-portemonnee rijker…Een topdag ♥
  Dikke pakkerd en sterkte met je rug.

  1. Zo noem ik ze ook… geen idee of dat klopt overigens

   Ja dat was inderdaad zo, ik had wel 1000 foto’s kunnen maken, het ene moment nog mooier dan de andere… echt Nederlandse luchten ..

   Dank je wel lieverd…. inderdaad een heel ‘rijke’ dag !

   knufffeelll

 2. O schat ik hoopte al zo dat je nog iets van je dag had gemaakt heel fijn om te lezen en te zien, want in wat voor een prachtige omgeving woon je toch!

  1. 😉 Dank je wel schatje.

   Ja dat klopt zeker, zou het ook voor alle geld in de wereld niet willen verlaten. Er is zoveel dat ik je nog kan laten zien, en dan met je eigen ogen natuurlijk, en niet via mijn foto’s

    1. Ja hoor, zeker weten…. hopelijk krijgt de fysio deze week genoeg beweging in mijn lijf zodat het ook kan zoals ik voor ogen heb

  1. Ja inderdaad, was al weer vele jaren geleden dat ik er was… heb nu niet zo heel veel gezien maar dat wat ik wel zag was prachtig.

Lucht je ❤️

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.